www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Ķilavu sautējums | |
Sagribējās ko vienkāršu un reizē
arī specifisku. Atceroties Karlsona zemē pavadīto laiku, prātā nāca klasiskais ķilavu sautējums. Ne īsti gaļas ēdiens, ne īsti zivju, bet tieši šī dīvainība arī ir tā "sāls". Recepte ir vienkārša un prasta, arī laika daudz neprasa. ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs : 1. ķilavas specifikai 2. žāvētas gaļas gabals sātīgumam 3. kartupeļi pamatam 4. sīpols smeķim 5. saldais krējums mērcei varbūt kāds pipars katram pēc savas garšas mizojam kartupeļus ... |
|
un sagriežam sīkos gabaliņos | |
ķeramies klāt gaļai ... Kādu ņemt - a kādu gribam, ņems treknāku būs sātīgāks sautējums, liesāku - liesāks. |
|
sašņikājam sīkos gabaliņos ... | |
nomizojam sīpolus | |
un asaras birdinot sagriežam sīpolus šķēpelēs. | |
Skatam, te viss ir sagatavots sautējumam kartupeļi, gaļa, ķilavas un sīpoli |
|
ņemam bļodu sautēšanai | |
un liekam kartupeļu kārtu | |
sīpolu kārtu | |
gaļas kārtu | |
atkal kartupeļus | |
ķilavu kārtu - piekam ķilavas pašas piedos sāli sautējumam klāt. Ķilavas nežēlojam, liekam vienu bundžu vismaz ... |
|
un atkal sīpoli, gaļa, kartupeļi tā līdz bļoda pilna | |
izveidojot slāņainu sacepumu | |
ņemam saldo krējumu | |
un izlejam krējumu pa virsu, tas dos sautējumam mērcīti | |
vāku virsū un krāsnī iekšā uz stundu cepināties 180 grādos | |
kad stunda pagājusi, redzam kā mērce burbuļo | |
Vāku nost mmmm kas par aromu |
|
uz šķīvja !!! | |
Un man ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |