www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Konservētas skābenes
 
Vienu saulainu dienu slājot gar mežmalu  ...
 
Konservētas skābenes
 
Akcija
 
... sanāca iebrist meža skābeņu brīvdabas plantācijā.

Šitās nav nekādas piemājas dobēs kultivētas lapeles - meža skābenēm ir daudz izteiktāka garša un pati lapas struktūra ir maigāka ...

Izdevība ir jāizmanto un savācās krietns maišelis - zupas grāpis jau vāras, a ko darīt ar pārējām? Kā tās uzglabāt, lai arī rudenī un ziemā var skābeņu zupu uzēst  ?

Viens skābeņu saglabāšanas veids ir likt saldētavā un pie kārtīgiem mīnusiem sasaldētas tās glabājas ilgi, bet ledusskapji arī nav bezizmēra.

Tamdēļ nākas izvēzēt roķeles un ķerties pie konservēšanas darbiem, nekas sarežģīts jau nav ...

ta nu sākam ...
  
Konservētas skābenes
 
ko ta mumsim vajag ?
nu skābenes takš, jo vairāk jo labāk
parastu sāli
un pāris tējkarotes eļļas

visupirms rūpīgi noskalojam skābenes atlasot visu drazu nost, gadās i zāles stiebri, i kāds gliemezis mēdz pielipt ...
 
Konservētas skābenes
 
noskalotās lapas sagriežam cik nu smalki vien paši gribam
 
Konservētas skābenes
 
bļodas ar sagrieztām lapām gaida savu kārtu
 
Konservētas skābenes
 
pāris minūtes novāram burkas un vākus "lai baciļi apsprāgst"
 
Konservētas skābenes
 
ķeselējam burkas laukā - tūliņ jau pildīs
 
Konservētas skābenes
 
beram skābenes grāpī un pieliekam kādas divas ēdamkarotes sāls

tas, ka pārsālīts, tas nekas - jo šis nav neatkarīgi ēdams produkts, bet gan kā zupas pamatpiedeva
un drēgnos rudeņu vakaros zupu taisot sāli mazāk vajadzēs, pie kam sāls palīdz iekonservēt visu
 
Konservētas skābenes
 
pielejam glāzi ūdens un uguni grāpim apakšā
 
Konservētas skābenes
 
visai drīz skābenes "saplaks" un virums sāks burbuļot
 
Konservētas skābenes
 
neko daudz skābenes vārīt nevajag nu minūtes 5cas maksimums, tās praktiski uzreiz maina toni uz tumšu un paliek pļeckas konsistencē

tas ir laiks pildīt visu burkās
 
Konservētas skābenes
 
uzmanīgi piespaidam skābenes tā lai to lapiņas nav uz burku malām
 
Konservētas skābenes
 
uzlejam pa tējkarotei eļļas un vākus stingri ciet

kamdēļ eļļa ? tā izveido tādu kā "plēvīti" burkas virspusē un palīdz ilgāk skābenes saglabāt "svaigas"
 
Konservētas skābenes
 
kamēr burkas nav atdzisušas, tinam tās virtuves sedziņā vai vienkārši dvielī

tas palīdzēs ilgāk saglabāt karstumu un burkas lēnām atdziestot labāk pasterizēsies
 
Konservētas skābenes
 
skābeņu zupas konservi gaida savu kārtu rudeņa zupās integrētiem tapt ...
 
Konservētas skābenes
 
 
Tas divkājainais jau galīgi dumāks palicis - ap zaļbarību vien ņemas ....
 
Konservētas skābenes
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv