www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Korintes ogu ievārījums
 
Jūlija svelme ...
mežš ...
un korintes visriņķī un apkārt ...

Korintes - vienas garšīgas meža ogas, diemžēl galīgi nava iegājušas tautās
HVZ kādēļ, vai tauta nezin, ka tās ir ēdamas, vai "ticība neļauj".

Gatavosim visvienkāršāko korites ogu ievārījumu,
vai pareizi būtu jāsaka korinšu ievārījumu ? - tas lai paliek filoloģistiskām diskusijām ...
 
Korintes ogu ievārījums
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. divi kilo korinšu
2. kilo ievārījuma cukura
3. citrons

šajā receptē uzsvars tiek likts tieši uz "ievārījuma cukuru" tas ir - cukurs ar pektīnu, kas nodrošina biezu masas ķēpu pie mazāka cukura daudzuma.
Kamdēļ ? Jo korintes ir ļoti saldas ogas un liekot ogu:cukura attiecību 1:1 kā parastam cukuram rezultāts būs šķebinoši salda bezgaršas pļecka.

Savukārt ievārījuma cukurs liekas 2x mazāk un spēj nenokaut ar saldumu ogu garšu kā tādu.

Kas tad īsti ir korintes ? Krūmi, nedaudz garāki par cilvēku, ar lokaniem pirksta resnuma stumbriņiem, kas aug jauktu koku mežos saulainās vietās - pļaviņās, vai mežmalēs, vai vecu izcirtumu vietās ...
  
Korintes ogu ievārījums
 
Ogas zilganas, nelielos ķekaros, no krūma noplūktas pēc garšas būs kaučkas starp aroniju un melleni
 
Korintes ogu ievārījums
 
Ekipējums korinšu lasīšanai - kaklā iekārts toveris, ļoti ērta lieta, jo abas rokas darbam brīvas

ievērojam, ka korintes ir ļoti "krāsojošas" ogas tamdēļ teātra ancuku labāk uz ogošanu nevilkt
 
Korintes ogu ievārījums
 
Salasītās ogas sietā noskalojam zem auksta ūdens
 
Korintes ogu ievārījums
 
beram grāpī un uzlejam pusglāzi ūdens,
ūdens vajadzīgs pavisam nedaudz, lai ogas sākuma posmā nepiedegtu pie grāpja dibena
 
Korintes ogu ievārījums
 
grāpi uz uguns, vaku virsū, bet ogas laiku pa laikam apmaisam
 
Korintes ogu ievārījums
 
pēc minūtēm 20mit ogas būs praktiski izšķīdušas un peldēsies savā sulā

te gaumes no katra paša karājas - vienam ievārījumā patīk galīgi izšķīdušas ogas, citam štengrākas
cik ilgi gribam tik vāram ...
 
Korintes ogu ievārījums
 
kad vēlamā ogu masas konsistence sasniegta, piespiežam viena citrona sulu

skābums līdzsvaros korinšu saldumu, varam taisīt arī miksētus ievārījumus
kur skābumam pieliekam klāt jāņogas vai ērkšķogas ...
 
Korintes ogu ievārījums
 
un beram klāt ievārījuma cukuru masu attiecībā ogas:cukurs kā 2:1
visu rūpīgi izmaisam
 
Korintes ogu ievārījums
 
kad cukurs izsķīdis un ievārījums sāk burbuļot var parādīties putiņa - to uzmanīgi nosmeļam
 
Korintes ogu ievārījums
 
lai piecas minūtes ievārījums paburbuļo un gatavs ir !
 
Korintes ogu ievārījums
 
sagatavojam rūpīgi izmazgātas burkas un vākus
 
Korintes ogu ievārījums
 
uzmanīgi lejam karsto ievārījumu burkās
 
Korintes ogu ievārījums
 
ja gadās noķēzīt burku maliņu - visu noslaukam ar tīru salveti, tas viss labākai vāka piegulēšanai
 
Korintes ogu ievārījums
 
Vākus cieši virsū un metam burkas riņķī
šāda aukšpēdus turēšana vajadzīga tamdēļ, ka karstais ievārījums ar savu svelmi dezinfikcē vākus
 
Korintes ogu ievārījums
 
siltināšanas sedziņu virsū, lai ievārījuma karstums ilgāk saglabājas un baciļi labāk apsprāgst

lai burkas ievīkstītas stāv "līdz rītam"
 
Korintes ogu ievārījums
 
Korintes ogu ievārījums gatavs

Pēc garšas kā upenes ar mellenēm ar tādu nedaudz "miltainu" struktūru ...
 
Korintes ogu ievārījums
 
 
Saldējums ar korinšu ievārījumu ? ... Nēēē labāk gaļa ...
 
Korintes ogu ievārījums
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv