www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Korintes ogu ievārījums | |
Jūlija svelme ... mežš ... un korintes visriņķī un apkārt ... Korintes - vienas garšīgas meža ogas, diemžēl galīgi nava iegājušas tautās HVZ kādēļ, vai tauta nezin, ka tās ir ēdamas, vai "ticība neļauj". Gatavosim visvienkāršāko korites ogu ievārījumu, vai pareizi būtu jāsaka korinšu ievārījumu ? - tas lai paliek filoloģistiskām diskusijām ... |
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. divi kilo korinšu 2. kilo ievārījuma cukura 3. citrons šajā receptē uzsvars tiek likts tieši uz "ievārījuma cukuru" tas ir - cukurs ar pektīnu, kas nodrošina biezu masas ķēpu pie mazāka cukura daudzuma. Kamdēļ ? Jo korintes ir ļoti saldas ogas un liekot ogu:cukura attiecību 1:1 kā parastam cukuram rezultāts būs šķebinoši salda bezgaršas pļecka. Savukārt ievārījuma cukurs liekas 2x mazāk un spēj nenokaut ar saldumu ogu garšu kā tādu. Kas tad īsti ir korintes ? Krūmi, nedaudz garāki par cilvēku, ar lokaniem pirksta resnuma stumbriņiem, kas aug jauktu koku mežos saulainās vietās - pļaviņās, vai mežmalēs, vai vecu izcirtumu vietās ... |
|
Ogas zilganas, nelielos ķekaros, no krūma noplūktas pēc garšas būs kaučkas starp aroniju un melleni | |
Ekipējums korinšu lasīšanai - kaklā iekārts
toveris, ļoti ērta lieta, jo abas rokas darbam brīvas ievērojam, ka korintes ir ļoti "krāsojošas" ogas tamdēļ teātra ancuku labāk uz ogošanu nevilkt |
|
Salasītās ogas sietā noskalojam zem auksta ūdens | |
beram grāpī un uzlejam pusglāzi ūdens, ūdens vajadzīgs pavisam nedaudz, lai ogas sākuma posmā nepiedegtu pie grāpja dibena |
|
grāpi uz uguns, vaku virsū, bet ogas laiku pa laikam apmaisam | |
pēc minūtēm 20mit ogas būs praktiski izšķīdušas
un peldēsies savā sulā te gaumes no katra paša karājas - vienam ievārījumā patīk galīgi izšķīdušas ogas, citam štengrākas cik ilgi gribam tik vāram ... |
|
kad vēlamā ogu masas konsistence sasniegta,
piespiežam viena citrona sulu skābums līdzsvaros korinšu saldumu, varam taisīt arī miksētus ievārījumus kur skābumam pieliekam klāt jāņogas vai ērkšķogas ... |
|
un beram klāt ievārījuma cukuru masu attiecībā
ogas:cukurs kā 2:1 visu rūpīgi izmaisam |
|
kad cukurs izsķīdis un ievārījums sāk burbuļot var parādīties putiņa - to uzmanīgi nosmeļam | |
lai piecas minūtes ievārījums paburbuļo un gatavs ir ! | |
sagatavojam rūpīgi izmazgātas burkas un vākus | |
uzmanīgi lejam karsto ievārījumu burkās | |
ja gadās noķēzīt burku maliņu - visu noslaukam ar tīru salveti, tas viss labākai vāka piegulēšanai | |
Vākus cieši virsū un metam burkas riņķī šāda aukšpēdus turēšana vajadzīga tamdēļ, ka karstais ievārījums ar savu svelmi dezinfikcē vākus |
|
siltināšanas sedziņu virsū, lai ievārījuma
karstums ilgāk saglabājas un baciļi labāk apsprāgst lai burkas ievīkstītas stāv "līdz rītam" |
|
Korintes ogu ievārījums gatavs Pēc garšas kā upenes ar mellenēm ar tādu nedaudz "miltainu" struktūru ... |
|
Saldējums ar korinšu ievārījumu ? ... Nēēē labāk gaļa ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |