www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kotletes | |
Šodien uznāca iedvesma dot nāvīgu triecienu veģetāriešu kustībai
un dvēsele sāka kaukt pēc kārtīgām GAĻAS kotletēm ... ir lērums recepšu, bet man ģeld tieši šī "īstenā kotlete" kuru ieraugot veģetārieši dzer sircdrapes un murgo caurām naktīm ... ko daram - velkam pakaļu uz bodi pēc gaļas un izrakājam ledusskapi ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs
: 1. puse uz pusi cūkas:teļa malta gaļa - kopā kādus 500-600 gramus 2. parasta eļļa (vajadzēs daudz) 3. viens liels sīpols 4. sviekstu 5. trīs pautiņus un sakaltušu baltmaizi (vai meklējam bodē rupjo rīvmaizi) ņemam lielu bļodu un ķeramies pie sīpola sarīvēšanas uhhh ir ko paraudāt ... |
|
|
|
kamēr sanāk smuka sīpolpļuriņa | |
|
|
piešaujam vienu pautiņu ... | |
|
|
un speram gaļu bļodā iekšā ... | |
|
|
tagad ir brīdis "izprast gaļu"
samalta gaļa ir gana "graudaina" un mumsim ir jāpanāk tas - lai kotlete "turētu formu" un nesašķīstu cepšanas laikā ... tamdēļ uzņemam desmit minūtes - UN MĪCAM brīdinu ja neizmīcīs kotletes izšķīdīs ... MĪCAM MĪCAM MĪCAM MĪCAM MĪCAM MĪCAM tā ka maz neliekas, tas te nav štrunta powerbolis - tas ir īstens treniņš pirkstiem ... kad beidzot gaļa paliek kā lipīga viendabīga viela varam atpūsties ... |
|
|
|
tagad sarīvējam suharus
pievēršam uzmanību, ka rīvmaize nav smalki viendabīga trāpas arī lielāki gabali te jāsaka kompūtertārpu vārdiem "tas nav gļuks tā ir fīče" |
|
|
|
bļodiņā sakuļam divus pautiņus | |
|
|
piešaujam gaļai sāli un piparus ... | |
|
|
un veidojam no "saujas lieluma" gaļas "laiviņas"
kā redzam man sanāca zeptiņas gabalas ... |
|
|
|
un no ledusskapja paņemtu aukstu sviekstu (lai būtu štengrs)
sagriežam pikucīšos katru ieliekot gaļas laiviņā ... svieksts palīdzēs saglabāt gaļas sulīgumu un ir obligāts nosacījums pasācienam ... |
|
|
|
salipinam "laiveles" ciet - izveidojot smukas iegarenas kotletītes | |
|
|
tagad apviļājam pa vienai ...
olā |
|
|
|
rīvmaizē
olā rīvmaizē |
|
|
|
izveidojot divkāršu rīvmaizes kārtiņu ap kotletītēm | |
|
|
ņemam pannu un lejam eļļu pirksta biezumā
(man sanāca puslitrs) un liekam uz riktīgas "uguns" |
|
|
|
kad eļļa sāk čurktēt - speram kotletes iekšā | |
|
|
un laiku pa laikam apvilājam uz otru pusi
izveidojot brūnu miziņu līdz kotlete ir gatava parasti tas notiekas 10 min laikā un vienā brīdī parādas "sausi sprakšķi" - kas nozīmē ka gaļa sāk atdot savu sulu un tā piejaucoties eļļai dod šo "fona troksni" |
|
|
|
tas nu ir mirklis kad kotlete ir jāņem nost
NJAMMA |
|
|
|
pārgriežot redzam sulīgu "porainu" gaļu
kura ir saglabājusi visu savu smeķi un pate kūst uz mēles ... |
|
|
|
un protamistiski kotlešu ģenerālinspektors Bonga ir atzinis tās par labām esam ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |