www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kotletes
 
Šodien uznāca iedvesma dot nāvīgu triecienu veģetāriešu kustībai
un dvēsele sāka kaukt pēc kārtīgām GAĻAS kotletēm ...

ir lērums recepšu, bet man ģeld tieši šī "īstenā kotlete"
kuru ieraugot veģetārieši dzer sircdrapes un murgo caurām naktīm ...

ko daram - velkam pakaļu uz bodi pēc gaļas un izrakājam ledusskapi ...
 
Kotletes ņamma
 
Akcija
 
vajadzīgs :

1. puse uz pusi cūkas:teļa malta gaļa - kopā kādus 500-600 gramus
2. parasta eļļa (vajadzēs daudz)
3. viens liels sīpols
4. sviekstu
5. trīs pautiņus
un sakaltušu baltmaizi (vai meklējam bodē rupjo rīvmaizi)



ņemam lielu bļodu un ķeramies pie sīpola sarīvēšanas
uhhh ir ko paraudāt ...
 
Kotletes ņamma
 
kamēr sanāk smuka sīpolpļuriņa
 
Kotletes ņamma
 
piešaujam vienu pautiņu ...
 
Kotletes ņamma
 
un speram gaļu bļodā iekšā ...
 
Kotletes ņamma
 
tagad ir brīdis "izprast gaļu"

samalta gaļa ir gana "graudaina"
un mumsim ir jāpanāk tas - lai kotlete "turētu formu" un nesašķīstu cepšanas laikā ...
tamdēļ uzņemam desmit minūtes - UN MĪCAM

brīdinu ja neizmīcīs kotletes izšķīdīs ...

MĪCAM
MĪCAM MĪCAM
MĪCAM MĪCAM MĪCAM
tā ka maz neliekas, tas te nav štrunta powerbolis - tas ir īstens treniņš pirkstiem ...

kad beidzot gaļa paliek kā lipīga viendabīga viela varam atpūsties ...
 
Kotletes ņamma
 
tagad sarīvējam suharus

pievēršam uzmanību, ka rīvmaize nav smalki viendabīga
trāpas arī lielāki gabali
te jāsaka kompūtertārpu vārdiem "tas nav gļuks tā ir fīče"
 
Kotletes ņamma
 
bļodiņā sakuļam divus pautiņus
 
Kotletes ņamma
 
piešaujam gaļai sāli un piparus ...
 
Kotletes ņamma
 
un veidojam no "saujas lieluma" gaļas "laiviņas"

kā redzam man sanāca zeptiņas gabalas ...
 
Kotletes ņamma
 
un no ledusskapja paņemtu aukstu sviekstu (lai būtu štengrs)
sagriežam pikucīšos katru ieliekot gaļas laiviņā ...

svieksts palīdzēs saglabāt gaļas sulīgumu un ir obligāts nosacījums pasācienam ...
 
Kotletes ņamma
 
salipinam "laiveles" ciet - izveidojot smukas iegarenas kotletītes
 
Kotletes ņamma
 
tagad apviļājam pa vienai ...

olā
 
Kotletes ņamma
 
rīvmaizē

olā
rīvmaizē
 
Kotletes ņamma
 
izveidojot divkāršu rīvmaizes kārtiņu ap kotletītēm
 
Kotletes ņamma
 
ņemam pannu un lejam eļļu pirksta biezumā
(man sanāca puslitrs)
un liekam uz riktīgas "uguns"
 
Kotletes ņamma
 
kad eļļa sāk čurktēt - speram kotletes iekšā
 
Kotletes ņamma
 
un laiku pa laikam apvilājam uz otru pusi
izveidojot brūnu miziņu līdz kotlete ir gatava

parasti tas notiekas 10 min laikā
un vienā brīdī parādas "sausi sprakšķi" - kas nozīmē ka gaļa sāk atdot savu sulu
un tā piejaucoties eļļai dod šo "fona troksni"
 
Kotletes ņamma
 
tas nu ir mirklis kad kotlete ir jāņem nost

NJAMMA
 
Kotletes ņamma
 
pārgriežot redzam sulīgu "porainu" gaļu
kura ir saglabājusi visu savu smeķi un pate kūst uz mēles ...
 
Kotletes ņamma
 
 
un protamistiski kotlešu ģenerālinspektors Bonga ir atzinis tās par labām esam ...
 
Kotletes ņamma
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv