www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kraukšķīgie zirņi | |
Alus baudīšana ir neiedomājama bez uzkodām - malkojot alu, roka pate stiepjas pēc kaučkā graužama ... šoreiz dvēsele kauca pēc kā vienkārša - "kraukšķīgajiem zirņiem" jau laicīgi parokamies pa virtuves skapjiem ... |
|
|
|
|
|
ņemam glāzi krokoto zirņu - pamatam vasabi pulveri, vai papriku, vai jebkādu citu garšvielu maisījumu kādu nu vien gribam pie alus piekost papildus sāli, cukuru un žļurku eļļas visupirms iemērcam zirņus "uz nakti" - lai piebriest ... |
|
|
|
nākamajā rītā beram zirņus grāpī un uguni apakšā ... kad zirņi uzvāras nosmeļam putas, samazinam karstumu un ļaujam zirņiem mierīgi vārīties pusstundu |
|
|
|
kad pusstunda pagājusi, nokāšam zirņus un ļaujam mazliet atdzist ... | |
|
|
izklājam zirņus uz papīra, lai tie pilnībā nožūst ... | |
|
|
beram zirņus lēzenā traukā un apbārstam ar izvēlētajām garšvielām ... pāris karotēm sāls, kādu karoti cukura un "īpašam smeķim" vasabi pulveri trauku rūpīgi sakratam, lai garšvielas vienmērīgi aplīp ap zirņiem |
|
|
|
pielejam žlurciņu eļļas - tā ļaus vienmērīgāk zirņiem apcepties ... |
|
|
|
uzkarsējam cepeškrāsni uz 180C ... saberam zirņus uz paplātes vienmērīgā slānī un liekam cepināties ... |
|
|
|
ik pa 15 minūtēm zirņus uz paplātes pagrozam, lai cepšanās notiek vienmērīgāk un pie reizes pagaršojam kopā zirņi cepsies ap 40-50 minūtēm... noķeram mirkli, kad zirnis kļūst zeltains un tā apvalks paliek izteikti kraukšķīgs - paplāti no krāsns laukā un lai atdziest ... |
|
|
|
Kraukšķīga uzkoda pie alus - njammmm ... | |
|
|
Tur kautkas noskrapstēja ... Bonga telpu apsarga pienākumus pildot |
|
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |