www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Cūkas krūtiņa ar garozu | |
Kad kapitālisma krīzes rēgs
pakaļā dveš, tad naudiņš ir jāekonomē. Tamdēļ šodien pievērsīsimies iespējai ietaupīt kādu lieku naudiņu uz ēdamo. Tas gan nebūt nenozīmē, ka tagadiņ gaļas vietā jāpērk ercaza buljona kubiciņi. Vienkārši mazliet vairāk papūloties var itin mierīgi pat no visvienkāršākā gaļas gabala radīt perfektu ēdamo. Šodien ledusskapī tapa atrasts cūkas krūtiņas gabals, kā radīts ekonomiskam pusdienu galdam. Cūkas krūtiņa pati par sevi, ja godīgi, ir gana "nekāda" un klasiski der tikai sautējumiem, bet ... bet, ja paspēlējas ar pamatgaršām, tad gan sanāk īsta ņamma Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs 1. cūkas krūtiņas gabals uz kādu puskilo - ņammai 2. pieci/seši nelieli tupenīši - pamatam 3. stipras sinepes - krievu vai dižonas rūgtumam 4. medus - saldumam 5. vorčestras mērce - skābumam (tie kas netaisa mājās "mērijas" var izlīdzēties ar citronu) 6. ķiploks un sīpols - garšai 7. svieksts - sātīgumam 8. krējums - mērcei un sālīts ar pipariem Nedaudz par krūtiņu - gaļa klasiski domāta sautēšanai un, ja gribam panākt salīdzinoši lielāka gabala pagatavošanu, tad nākas rūpēties par to, lai gabals nepaliktu sauss. sagriežam gabalu uz pusēm, lai sanāk divām porcijām pa 200+ gramiem |
|
|
|
Tagad īsumā, kas tiks darīts ar gaļu. Gaļa taps sautēta, lai taptu mīksta un nezaudētu sulīgumu, un tad cepeškrāsnī apbrūnināta, lai aprautu kraukšķīgu garozu, pie kam garšu buķete taps veidota no trejām pamatgaršām : rūgta - sinepes salda - medus skāba - vorčestras mērce vai citrons balansējot ar katru no garšām varam iegūt ideāli notjūnētu ēdamo ... apsmērējam gabalus ar sinepēm un noliekam uz pāris minūtem maliņā ... |
|
|
|
nomizojam sīpolu un kādas piecas kārtīgas ķiplokdaivas |
|
|
|
sagriežam visu smalki | |
|
|
un sagatavojam kādus gramus 50mit kārtīga sviesta | |
|
|
izkausējam uz karstas pannas sviestu un liekam ķiplokus
ar sīpoliem cepināties |
|
|
|
tagadiņ pienācis laiks likt ar sinepēm apsmērēto gaļu uz pannas ... | |
|
|
laiku pa laikam apgrozot gaļu, lai tā "aprauj ādiņu" un uzsūc ķiploksmeķi | |
|
|
kamēr gaļa cepinas ķiplokos nomizojam kartupeļus un sagriežam nelielos gabalos |
|
|
|
un metam grāpī uz minūtēm 40mit vārīties cik precīzi velncviņuzin - nu kamēr mīksti piemetam sāli un kādu smaržīgo piparu |
|
|
|
kamēr ņēmāmies ar kartupeliem, gaļa jau ir apcepinājusies | |
|
|
un pienācis laiks piešaut kādus gramus 200-300 ūdens,
lai būtu kamī uz lēnas uguns sautēties pielejam ūdeni, vāku virsū un lai sautējas tās minūtes 40mit+ kamēr vāras kartupeļi |
|
|
|
kad sautējums jau lēnām novārījies un kartupeļi
gandrīz gatavi sagatavojam bļodiņu kurā apvelt gaļas gabalus un medu ar vorčestras mērci (vai citronu) |
|
|
|
liekam kādu tējkaroti medus un trejas mērces - medus saldums un vorčestras skābums dos perfektu garšas miksli, kas radīs ideālu garoziņu | |
|
|
sajaucam rūpīgi medu un mērci viendabīgā pļuriņā | |
|
|
kad ūdens no sautējuma novārījies jau laikus liekam uzsilt cepeškrāsni uz 220C kamēr krāsns silst ... |
|
|
|
liekam gaļas gabalus bļodā un izvārtam medus un mērces maisījumā | |
|
|
no sautējuma palikušo ķiploku un sinepju masu izmantojam mērcei | |
|
|
pievienojam krējumu un visu labi samaisam | |
|
|
skatam kas par mērcīti - liekam nost maliņā ... | |
|
|
kamēr ar mērci ņēmāmies cepeškrāsns ir iesilusi uz
kādiem 220C liekam gabalus cepamtraukā un krāsnī iekšā |
|
|
|
Nekur tālu nevelkamies un uzmanam krāsni, jo medus un
mērce ļoti ātri uztaisīs gaļas gabalam perfektu , kraukšķīgu ādiņu ... apgriežam otrādi un kad no visām pusēm gatavs ņemam laukā ... |
|
Kartupeļi ar pipariņiem ķiploku mērcīte pa virsu un ideāli kraukšķīgs krūtiņas gabals blakus ŅAMMMĀĀĀĀĀ |
|
Skatam griezienā perfekti sulīgu gaļu kraukšķīgā apvalkā | |
Nobesījušuši Jūs visi Mani - ļaujat gulēt ! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |