www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Laša kotletes | |
Slājot pa tirgu, saoda nāss svaigu lasi ... Un iešāvās galvā doma, a kamdēļ gan neuztaisīt laša kotletes ? Piekam nevis plikas kotletes, bet lai ir kārtīgs ēdamais ar neierastāku kartupeli klāt. Ķeramies pie lietas ... |
|
Sastāvdaļas: 1. laša astes gabali - pamatam 2. lieli, vienāda izmēra kartupeļi - masai 3. gaiša rīvmaize - panējumam 4. sīpols - piedevai 5. viens pauts - noturībai 6. saldais krējums - tupeņu masai 7. skābais krējums - fiksai mērcītei 8. sinepes - asumam 9. soja - mērces tonim garšvielas - svaigi malts pipars, smaržīgais pipars, sāls, daudz diļļu un kāds pētersīlis Nomazgājam kartupeļus no zemēm un ar visu mizu liekam grāpī ar aukstu ūdeni ... iemetam klāt pāris smaržīgos piparus un pieberam sāli ... |
|
kad ūdens uzvāras, samazinam karstumu uz minimumu un lai kartupeļi mierīgi vāras kamēr ņemies ar lasi ... | |
ķeramies laša astes gabaliem klāt ... kamdēļ astes gabaliem, elementāri Vatson, jo šamējie ir lētāki nekā steika gabali ... |
|
ar asu nazi nogriežam nost ādu ... | |
lai gabali paliek pliki un tīri ... | |
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic laša kvalitātes pārbaudi ... | |
iegriežam "līdz kaulam" un izlobam laukā asaku ... | |
sagatavojam malšanai, laša gabalus, vienu sīpolu un dilles ... ar dillēm skopoties nevajag, ar tām zivi sabojāt nevar ... |
|
stelējam gaļasmašīnu un atiet malums ... | |
maluma masai pievienojam vienu olu, svaigi maltus melno piparus, sāli un rīvmaizi rīvmaize šai lietā ir būtiska, jo tā dos kotlešu masai noturību ... |
|
Visu samaisam un liekam maliņā, lai pusstundiņu kotlešmasa "nobriest" ... | |
kamēr ņēmāmies ap zivi, kartupeļi ir jau gatavi ... velkam no grāpja laukā, bik atdzesējam un pārgriežam gareniski uz pusēm ... |
|
ar asu sudraba karoti izkasam kartupeļa masu atstājot tik tukšas kartupeļa mizas laiviņas ... | |
izkasītajai kartupeļu masai pievienojam saldo krējumu, dilles, sāli un sastampājam visu biezenī ... | |
sapildam kartupeļu masu atpakaļ laiviņās un apberam
ar zaļbarību... kartupeļu laiveles gatavas - atlicis vien uzsildīt cepeškrāsnī ... |
|
uz ātru roku uztaisam mērcīti ... | |
krējums - pamatam, sinepes - asumam, soja - tonim ... |
|
ieberam šķīvī rīvmaizi kotlešu panējumam ... un sākam ripināt mazas, smukas kotletītes un viegli apvārtam tās rīvmaizē |
|
ehh kas par smuku kotlešu armijas vienību ... | |
Uzkarsējam pannu, ielejam eļļu un sākam cepināšanas priekus ... | |
cepam, cepam līdz kaudze ar kotletēm ir gatava | |
Kamēr cepām kotletes, cepeškrāsnī kartupeļu laiviņas top uzsildītas ... | |
pa fikso sakapājam pētersīli un sagriežam pārīti tomātu servējumam | |
uz šķīvja ... kartupeļu laiveles, laša kotletes, krējuma mērce un pa virsu zaļbarība ... |
|
laša kotletītes - njammmm ... | |
Bonga izbauda pavasara saules peldes ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |