www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Laša pastēte
 
Gribas no rītiem, pie brokastu kapijas, uzkost kādu lašmaizīti.
Veikali pilni ar laša pastētes bundžiņām, viena spīzdīgāka par otru, tikai uzsmērējot uz maizes nākas secināt, ka no laša šais pastētēs ir tikai nosaukums ...

Ka jau parasti, ja gribi ko labu, tad jāgatavo viss pašam.

Aunam kājas un dodamies uz tirgu meklēt lasi, piekam, iegādāt lasi pastētei nav nemaz tik vienkārši, ir jāmeklē kur pārdodas svaigi laša atgriezumi. Laša fileja pastētei galīgi nav piemērota, jo tā ne tikai sadārdzinās pastēti vismaz trejas reizes, bet galvenais nesniegs nepieciesamo garšas buķeti.
Jo dažādākus laša gabalus izmantosim, jo pilnīgāka pastētes garša sanāks.

Ķeramies pie lietas ...
 
Laša pastēte
 
Akcija
 
Sastāvdaļas uz kādiem 500g laša pastētes:
1. puskilo laša asakas - pamata buljonam
2. laša vēderi 300g - taukuma masai
3. kūpināti laša vēderi 300g - specifikai
4. laša atgriezumi 300g - pamatmasai
5. sīpols, burkāns - buljona piedevai
6. citrons - skābumam
7. sinepes - rūgtumam
8. sviests - taukvielu piedevai
garšvielas - svaigi malts pipars, smaržīgais pipars, sāls, kaperi, daudz diļļu

Sākam ar lasi, pastēti gatavosim no sekojošām lietām :
laša asakas dos pamata buljonu
svaigi laša vēderi dos tiem raksturīgo taukaino lipīgumu
kūpināti laša vēderi dos kūpinājuma specifisko piegaršu
laša atgriezumu izlase dos pamatmasu

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu laša svaiguma pārbaudi
 
Laša pastēte
 
nelielā katliņā liekam laša asakas un uzlejam mazliet ūdens tā lai knapi nosedz ...

ideja ir pagatavot izteikti spēcīgu zivs buljonu ar ko piedosim pastētei "smērīgumu"
 
Laša pastēte
 
kad ūdens uzvāras, rūpīgi nosmeļam nost putas ...
 
Laša pastēte
 
piparus, burkānu, sīpolu klāt un lai buljons uz nelielas uguns pavāras pusstundiņu ...

pie kam par buljona dzidrību varam neuztraukties, tamdēļ vāku turam virsū
 
Laša pastēte
 
kad bulojons uzvārījies, liekam svaigos lašu vēderus un lašu atgriezumus ...

lai vāras vēl minūtes 20mit
 
Laša pastēte
 
kā pēdējos liekam kūpinātos laša vēderus, tos vārīt nevajag, tikai lai uzkarst un paliek mīksti ...
 
Laša pastēte
 
uguni slēdzam nost un laujam visam mierīgi atdzist ...

novietojam sviesta paku uz grāpja vāka, lai sviests kārtīgi atkūst un labi jaucas pastētē
 
Laša pastēte
 
kad lasis ir gana atdzisis un pirksti vairs nedeg ...

ķeramies klāt visķēpīgākajam - laša izlobīšanas no asakām un ādas...
 
Laša pastēte
 
ļoti uzmanīgi izknibinam visas asakas, ādas, spuras, līdz iegūstam kaudzi ar tīru laša gaļinieku ...
 
Laša pastēte
 
asaku, spuru un ādas atliekas varam atdot sētas kaķiem ...
 
Laša pastēte
 
Grāpja dibenā paliek grami 150-200 spēcīga zivs buljona - sīpolu un burkānu izmetam...
 
Laša pastēte
 
ķeramies klāt pastētes gatavošanai ...

virtuves kombaina kuļamajā traukā liekam lasi
pievienojam pēc savas garšas kaperus, jūras sāli, piparus, vai_ko_nu_vēl_gribam_paši
dilles kā klasiska zivs piedeva
ar citronu un sinepēm pieregulējam skābuma/rūgtuma balansu
 
Laša pastēte
 
sakuļam visu līdz stingrai, viendabīgai masai...
 
Laša pastēte
 
pievienojam laša masai nedaudz sviesta un zivs buljonu ...
 
Laša pastēte
 
sakuļam, pagaršojam, ja ko "prasās vēl" pievienojam ...

galvenais ir nežēlot zivs buljonu un iegūt pastētes konsistenci šķidras ķēpas līmenī,
par šķidrumainību var nesatraukties, masa ledusskapī paliks stingrāka.
 
Laša pastēte
 
pildam visu trauciņos ...

vienu pastētes porciju varam pagatavot asāku, otru maigāku ...
 
Laša pastēte
 
vāku un pārtikas plēves trauciņiem virsū un lai viss ledusskapī ievelkas uz nakti ...
 
Laša pastēte
 
Nakamajā rītā ...

Brokastu kapija ar laša pastētes maizītēm - njammmmmm ...
 
Laša pastēte
 
 
Ein Volk, ein Reich, ein Kater !!!
 
Laša pastēte
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv