www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Laša pastēte | |
Gribas no rītiem, pie brokastu kapijas, uzkost kādu lašmaizīti. Veikali pilni ar laša pastētes bundžiņām, viena spīzdīgāka par otru, tikai uzsmērējot uz maizes nākas secināt, ka no laša šais pastētēs ir tikai nosaukums ... Ka jau parasti, ja gribi ko labu, tad jāgatavo viss pašam. Aunam kājas un dodamies uz tirgu meklēt lasi, piekam, iegādāt lasi pastētei nav nemaz tik vienkārši, ir jāmeklē kur pārdodas svaigi laša atgriezumi. Laša fileja pastētei galīgi nav piemērota, jo tā ne tikai sadārdzinās pastēti vismaz trejas reizes, bet galvenais nesniegs nepieciesamo garšas buķeti. Jo dažādākus laša gabalus izmantosim, jo pilnīgāka pastētes garša sanāks. Ķeramies pie lietas ... |
|
Sastāvdaļas uz kādiem 500g laša pastētes: 1. puskilo laša asakas - pamata buljonam 2. laša vēderi 300g - taukuma masai 3. kūpināti laša vēderi 300g - specifikai 4. laša atgriezumi 300g - pamatmasai 5. sīpols, burkāns - buljona piedevai 6. citrons - skābumam 7. sinepes - rūgtumam 8. sviests - taukvielu piedevai garšvielas - svaigi malts pipars, smaržīgais pipars, sāls, kaperi, daudz diļļu Sākam ar lasi, pastēti gatavosim no sekojošām lietām : laša asakas dos pamata buljonu svaigi laša vēderi dos tiem raksturīgo taukaino lipīgumu kūpināti laša vēderi dos kūpinājuma specifisko piegaršu laša atgriezumu izlase dos pamatmasu Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu laša svaiguma pārbaudi |
|
nelielā katliņā liekam laša asakas un uzlejam mazliet ūdens tā lai knapi nosedz ... ideja ir pagatavot izteikti spēcīgu zivs buljonu ar ko piedosim pastētei "smērīgumu" |
|
kad ūdens uzvāras, rūpīgi nosmeļam nost putas ... | |
piparus, burkānu, sīpolu klāt un lai buljons uz nelielas uguns pavāras pusstundiņu ... pie kam par buljona dzidrību varam neuztraukties, tamdēļ vāku turam virsū |
|
kad bulojons uzvārījies, liekam svaigos lašu vēderus un lašu atgriezumus ... lai vāras vēl minūtes 20mit |
|
kā pēdējos liekam kūpinātos laša vēderus, tos vārīt nevajag, tikai lai uzkarst un paliek mīksti ... | |
uguni slēdzam nost un laujam visam mierīgi atdzist ... novietojam sviesta paku uz grāpja vāka, lai sviests kārtīgi atkūst un labi jaucas pastētē |
|
kad lasis ir gana atdzisis un pirksti vairs nedeg ... ķeramies klāt visķēpīgākajam - laša izlobīšanas no asakām un ādas... |
|
ļoti uzmanīgi izknibinam visas asakas, ādas, spuras, līdz iegūstam kaudzi ar tīru laša gaļinieku ... | |
asaku, spuru un ādas atliekas varam atdot sētas kaķiem ... | |
Grāpja dibenā paliek grami 150-200 spēcīga zivs buljona - sīpolu un burkānu izmetam... | |
ķeramies klāt pastētes gatavošanai ... virtuves kombaina kuļamajā traukā liekam lasi pievienojam pēc savas garšas kaperus, jūras sāli, piparus, vai_ko_nu_vēl_gribam_paši dilles kā klasiska zivs piedeva ar citronu un sinepēm pieregulējam skābuma/rūgtuma balansu |
|
sakuļam visu līdz stingrai, viendabīgai masai... | |
pievienojam laša masai nedaudz sviesta un zivs buljonu ... | |
sakuļam, pagaršojam, ja ko "prasās vēl" pievienojam ... galvenais ir nežēlot zivs buljonu un iegūt pastētes konsistenci šķidras ķēpas līmenī, par šķidrumainību var nesatraukties, masa ledusskapī paliks stingrāka. |
|
pildam visu trauciņos ... vienu pastētes porciju varam pagatavot asāku, otru maigāku ... |
|
vāku un pārtikas plēves trauciņiem virsū un lai viss ledusskapī ievelkas uz nakti ... |
|
Nakamajā rītā ... Brokastu kapija ar laša pastētes maizītēm - njammmmmm ... |
|
Ein Volk, ein Reich, ein Kater !!! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |