www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Latgales salāti | |
Augusts ar saviem lietiem ir klāt un dobēs
palikuši pēdējie labumi ... pārauguši un šķībi-līki gurķi, jiptīgi "nullītes svaiguma" sīpoli un garie diļļu laksti ... ko darīt ? a to ko ? takš, ka tasīt jiptīgos "Latgales Salātus" Dodamies omes dobē un lasam ... |
|
|
|
Sastāvdaļas kārtīgām burkām 4-5cām: 1. groziņš ar kādiem 5ciem kilo ar gurķiem 2. svaigi "iz dobes" rauti sīpoli kāds 1-1.5 kilo 3. bunte tā uz gramiem 300mts ar dillēm 4. cukurs - ņēmu brūno 5. pipari kādus varam atrast - vai maisījums, vai parastie melnie fonā sāls un divas lietas ko klasiski piesauc un tos patiesībā arī vajag latgales salātiem - eļļa un etiķis bet ir ļoti jāatšķir salāti ko taisi no "bodē pirkta" un tā kas paša audzis ! manai babiņai sīpoli ir tik jiptīgi, ka tie no dobes rauti sulojas tā, ka nekādu eļļu praktiski nevajag nemaz jau nerunājot par etiķi - tāda jedrojnā pasuga trāpījusies, ka nomizot tos jau ir elles darbs ... es izeju uz pipariem ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga ... nospārda to zaļo veģetārismu uz grīdas ... |
|
gurķus un sīpolus skalojam no dobes zemēm | |
mizojam gurķus | |
Ja kāds gurķis galīgi pāraugot pārsprādzis, tad
izķidājam tam sēklas, bet principā latgales salāti der jebkādiem "nelikvīdiem" gurķiem |
|
un griežam pusmēnešos,
mēnešos, tetraedos, heksaedros - a kā gribam, ibio un visu megabļodā |
|
Lobam tik tikko no zemes izrautus sīpolus - aaaaaaaa | |
Sagriezt šamos seipulus ir vienkārsši ThePizdec - puņķi un asaras | |
sīpolus gurķiem klāt ... | |
Noraustam no pāraugušo diļļu lakstiem maigās lapeles un sasmalcinam un maucam bļodā | |
Piparus un sāli klāt eļļa un etiķis tikai no paša garšas karājas mazliet eļļas der nu kādi 100ts grami uz šo apjomu a etiķis karājas no sīpolu asuma - ja šamie ir baisi asi var pat vispār nelikt, bet tā ... nu kādas pāris ēdamkarotes uz lielo bļodu |
|
Lai viss nostāvas pusdienu,
nu labi, varbūt ne pusdienu, bet nu stundas 4ras vismaz, pa šo laiku i sīpoli, i gurķi "atsulosies", tas arī dos šķidrumu un nebūs nekāds ūdens klāt jālej |
|
Pildam tīrās burkās burkās - pildam kārtīgi
saspaidot lai "maksimāli salien" ne'līdz'galam aizgrieztus vākus virsū un ... ... un cepenē uz 95C lai nostāv vismaz kādu pilnu stundu - lūk tas arī nodrošinās, ka šamie būs tādi gana mīksti, bet vēl "ar kraukšķi" un nebūs nekāda jebatorija ar papildus grozīšanu, vīkstīšanu segās un citu pasterizācijas gudrību... un neprasīs uzglabāšanai leduskapi vai pagrabu - kas ir MEGAbūtiski pilsētbērnam ! |
|
Vākus ciet - daram uzmanīgi, ka pirkstus
neapdedzinam un lai burkas dziest ... Latgales Salāti ziemai ir gatavi ... |
|
Bonga pārdomās ... tak šī ņemšanās ar zaļbarības receptēm nav pat Mana pirdiena vērta - GAĻA KUR ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |