www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Latgales salāti
 
Augusts ar saviem lietiem ir klāt un dobēs palikuši pēdējie labumi ...

pārauguši un šķībi-līki gurķi, jiptīgi "nullītes svaiguma" sīpoli un garie diļļu laksti ...

ko darīt ? a to ko ? takš, ka tasīt jiptīgos "Latgales Salātus"

Dodamies omes dobē un lasam ...
 
Latgales salāti
 
Akcija
 
Sastāvdaļas kārtīgām burkām 4-5cām:

1. groziņš ar kādiem 5ciem kilo ar gurķiem 
2. svaigi "iz dobes" rauti sīpoli kāds 1-1.5 kilo
3. bunte tā uz gramiem 300mts ar dillēm
4. cukurs - ņēmu brūno
5. pipari kādus varam atrast - vai maisījums, vai parastie melnie
fonā sāls un divas lietas ko klasiski piesauc un tos patiesībā arī vajag latgales salātiem - eļļa un etiķis

bet
ir ļoti jāatšķir salāti ko taisi no "bodē pirkta" un tā kas paša audzis !
manai babiņai sīpoli ir tik jiptīgi, ka tie no dobes rauti sulojas tā, ka nekādu eļļu praktiski nevajag nemaz jau nerunājot par etiķi - tāda jedrojnā pasuga trāpījusies, ka nomizot tos jau ir elles darbs ... es izeju uz pipariem ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga ... nospārda to zaļo veģetārismu uz grīdas ...
  
Latgales salāti
 
gurķus un sīpolus skalojam no dobes zemēm
 
Latgales salāti
 
mizojam gurķus
 
Latgales salāti
 
Ja kāds gurķis galīgi pāraugot pārsprādzis, tad izķidājam tam sēklas,
bet principā latgales salāti der jebkādiem "nelikvīdiem" gurķiem
 
Latgales salāti
 
un griežam pusmēnešos, mēnešos, tetraedos, heksaedros -  a kā gribam, ibio

un visu megabļodā
 
Latgales salāti
 
Lobam tik tikko no zemes izrautus sīpolus - aaaaaaaa
 
Latgales salāti
Sagriezt šamos seipulus ir vienkārsši ThePizdec - puņķi un asaras
 
Latgales salāti
 
sīpolus gurķiem klāt ...
 
Latgales salāti
 
Noraustam no pāraugušo diļļu lakstiem maigās lapeles un sasmalcinam un maucam bļodā
 
Latgales salāti
 
Piparus un sāli klāt

eļļa un etiķis tikai no paša garšas karājas
mazliet eļļas der nu kādi 100ts grami uz šo apjomu
a etiķis karājas no sīpolu asuma - ja šamie ir baisi asi var pat vispār nelikt, bet tā ... nu kādas pāris ēdamkarotes uz lielo bļodu
 
Latgales salāti
 
Lai viss nostāvas pusdienu, nu labi, varbūt ne pusdienu, bet nu stundas 4ras vismaz,
pa šo laiku i sīpoli, i gurķi "atsulosies",
tas arī dos šķidrumu un nebūs nekāds ūdens klāt jālej
 
Latgales salāti
 
Pildam tīrās burkās burkās - pildam kārtīgi saspaidot lai "maksimāli salien"
ne'līdz'galam aizgrieztus vākus virsū un ...

... un cepenē uz 95C lai nostāv vismaz kādu pilnu stundu - lūk tas arī nodrošinās,
ka šamie būs tādi gana mīksti, bet vēl "ar kraukšķi" un nebūs nekāda jebatorija ar papildus grozīšanu, vīkstīšanu segās un citu pasterizācijas gudrību... un neprasīs uzglabāšanai leduskapi vai pagrabu - kas ir MEGAbūtiski pilsētbērnam !
 
Latgales salāti
 
Vākus ciet - daram uzmanīgi, ka pirkstus neapdedzinam un lai burkas dziest ...

Latgales Salāti ziemai ir gatavi ...
 
Latgales salāti
 
 
Bonga pārdomās ... tak šī ņemšanās ar zaļbarības receptēm nav pat Mana pirdiena vērta - GAĻA KUR ?
 
Latgales salāti
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv