www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Liellopu ribas
 
Katrai gaļai ir sava specifika un viena no īpatnējām lietām ir liellopu ribas.

Uzdzirdot par liellopu ribām ļauži piesac "ā ta jau būs Argentīnas asado"
Da' kāds vēl asado, kāda vēl Argentīna "It's Latvia djetko ..."
neganās cauru gadu Latvijas kalnu ieplakās ragulopu ganāmpulki, lai katrs varētu paņemt no savas
piemājas kautuves lopu ribas un uz cepamstieņa uzmaukt
arī Rīgas centrā sūdīgi ugunskuru pusdienu kurināt - menti nesapratīs ...
a ko ? vai tamdēļ nevar liellopu ribas izcepināt ? - var un kā vēl !
 
Lielopu ribu pagatavošana patiesībā ir gaužām prasta, pamatlietas ir - minimāla temperatūra, maksimāls laiks
pie mazas, apmēram 130C temperatūras, gaļas saistaudi lēnām izcepinas un sīkstā ribu gaļa kļūst mīksta.
Laiku gan tas tas aizņem ojjjjj līdz stundām piecām, bet viss pārējais ir ļoti vienkārši,
pie kam ieteicams šo ilgo cepināšanu apvienot ar tādām piedevām, kas arī prasa ilgu pagatavošanas laiku
tā teikt optimizierēt gatavošanu, lai pie vieniem energoresursu izdevumiem iegūtu produktu dažādību.

Lai top ceptas liellopu ribas ar karamelizētu sīpolu mērci.  

Dodamies uz gaļas bodi ...
 
Liellopu ribas
 
Akcija
 
diviem cilvjiem kārtīgai ēšanai vajag
1. liellopa ribas kāds pusotrskilo - pamatam
2. puskilo sīpolu - sautējumam
3. balts skābulis - sautējuma asumam
cukurs, sāls un kāda labi asa garšviela liellopu gaļai, to var jaukt paši var lietot jau gatavu,
piemēram, JamieOliver garšvielu maisījums liellopam ir ļoti OK.

Izmantojot ilgo cepšanas laiku, paralēli gaļai cepenē lēnām karamelizēsies sīpoli

Sākam ar sīpolu sašņikāšanu nelielos gabalos ...
 
Liellopu ribas
 
Liekam sīpolus cepamtraukā, pieberam karotes četras cukura, sāli un pielejam baltu sausvīnu "skābumam"...
 
Liellopu ribas
 
Ķeramies klāt ribām ...
Ribas cenšamies bodē izmeklēt tādas, lai ir laba taukuma "cauraudzīte", bez taukuma ribu gaļa būs pasīksta.

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic liellopu ribu kvalitātes pārbaudi ...
 
Liellopu ribas
 
Griežam gabalus pa starpribu vietām ...
 
Liellopu ribas
  
bagātīgi ierīvējam ribu gabalus ar garšvielām ...
 
Liellopu ribas
 
liekam virs plātnes redeles ...

pa vidu cepamtrauks ar sīpoliem - tie lēnām karamelizēsies un izveidos saldskābu mērcī pie ribām
apkārt ribu gabali - gaļāi lēnām karsējoties saistaudi kļus mīksti un gabali pieņems formu "kā uz kaula kociņa"

Cepeni uz 130 grādiem un lai viss karsējas stundes trejas līdz piecas ....
te nu neko nevar īpaši saīsināt - tikai ilgs laiks un zema temperatūra ļauj sīpoliem dabīgi karamelizeties
un gaļai īegūt mīkstumu ...

tādas "vidēji biezas" ribeles prasa cepienu kaučkur pie četrām stundām ...
 
Liellopu ribas
 
pēc ilgām, ilgām četrām stundām ...

gaļa ir ugunīgi tumša, spēciju aromātiska un tā vien prasās paņemt gabalu aiz ribas un apgrauzt
sīpoli ir izšķīduši saldskābā mērcē
 
Liellopu ribas
 
ribu gabalus uz šķīvja un sīpolmērci klāt ...
 
Liellopu ribas
 
Sulīgs un spēciju ass ribas gabals ...
 
Liellopu ribas
 
 
Bonga zaļbarības ganībās
 
Liellopu ribas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv