www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Liesā zupa | |
Kā gadījies kā ne, bet esmu nometis 43 kilo lieko tauku varu godīgi atzīt, ka zinu gan kas ir rīšana, gan to kas ir tievēšana un tā nu iegājies, ka arī tagad esot 83 kilo +/- 2kg smagam šad tad uztaisu "liesēšanas dienas" kad iztieku ar minimālu kaloriju daudzumu "atslodzei" viena no "atslodzes dienu" receptēm ir šī liesā dārzeņu zupa ... |
|
|
|
Sastāvdaļas lielajam 5litru zupas
grāpim: 1. selerijas sakne - pamatgaršas tonim 2. kāposts - masai 3. patisons - ja godīgi pilnīgi bezjēdzīga/bezgaršīga manta, bet bija "pa rokai" 4. seipuls - atkal vijobivajusj un lietoju šalotes sīpolus nevis parastos 5. tomāts - tonim 6. paprika - sārtumam 7. buļbas - pamatmasai 8. burkāns - saldumam 9. puķukāposts - lai labumā 10. zaļo zirnīšu burka - vietējā bodē bij atlaide šamiem 12. puravs - smeķim 13. ķiploks - smirdēsim kopā 14. ingvers - asumam baziliks - obligāta garšviela, sāls, pipari, asie čilī pipari dille un pētersīļa laksti piedevai sagriežam selerijas sakni un patisonu ... |
|
Apcepjam un metam grāpī - faktiski viss šai zupai taps cepināts - tamdēļ lieki nebildēšu ... | |
Sagriežam sīpolu un puravu - apcepjam un grāpī iekšā | |
Sašņikājam kāpostu un burkānus | |
Apcepjam un grāpī hop ! | |
Apcepinam un grāpī iekšā ... Kamdēļ visulaiku visu cepinam - a tamdēļ, ka šāda iepriekšēja apcepināšana "atver garšu" sagriežam kartupeļus |
|
buļbas grāpī un lejam ūdeni klāt ... | |
ūdeni lejam cik nu gribam zupu šķidru - man patīk tāda "biezāka" - tamdēļ ūdeni lēju tikai "pirksta biezumā" | |
Sagriežam smalki tomātus - tomātiem ādu var neņemt nost - tā šoreiz netraucēs | |
Sagriežam papriku, ingveru un ķiploku ievērojam, ka šai zupai viss tiek griezts tikai ar nazi un nekādas rīves - tas tiek darīts "spešalī", lai zupas sastāvdaļas būtu "pa smuko" nevis ļergani sūdiņi |
|
Sasmalcinam puķukāpostu | |
Visu grāpī ! | |
Baziliku klāt - neskopojamies - ibio - šito mantu šai zupai
vajag obligāti ! lai viss virst kādu pusstundiņu... |
|
Maucam klāt zirnīšus ... | |
Sagaidam kārtīgu burbuli un uz šķīvja - dilles un pētersīli klāt ... | |
Biezs aromātisks zupāns - bet liess bez gala - ēd cik gribi - resnāks nepaliksi ! | |
Veģetāriskā 7,5 kilo kača pārdomas ... Nu mudaks Tu Divjkājainais esi - KUR GAĻA ?!!! |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |