www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vistu māgas
 
Katrai gaļai ir sava specifika un īpatnēja garša, tamdēļ gaļa ir jāizprot un jāmīl.

Viena no izteikti smalkām gaļām ir vistu māgas - ļoti ipatnēja gaļa ar savdabīgu struktūru ...

Vistas māga ir ļoti stingrs muskulis un tās gaļa ir ar izteikti specifisku "kraukšķīgumu".
Māgas gabali burtiski kraukšķ uz zoba piekam, tas nav sīkstums, bet tieši specifiska gaļas struktūras īpatnība.
Bet - kā jau parasti, bet
māgas ir jāpērk tikai svaigas un nekādā gadienā ne saldētas ...

kamdēļ gan ko tādu neizprovēt ?

Dodamies uz bodi ...
 
Vistu māgas
 
Akcija
 
diviem cilvjiem kārtīgai ēšanai vajag :

1. svaigas un attīrītas vistu māgas kāds puskilo - pamatam
2. bundža ar bezādas tomātiem - sautējumam
3. divi sīpoli - asumam
4. saldais krējums - mērces bāzei
5. divi zaļie pipari - piedevai
kāds zaļums, melnie pipari, sāls un pāris piles eļļas


Sākam ar sīpolu sašņikāšanu nelielos gabalos ...
 
Vistu māgas
 
metam sīpolus uz sakarsētas pannas ...
 
Vistu māgas
 
apskatam vistu māgas vai kāda draza nav palikusi ...
 
Vistu māgas
 
liekam māgas cepties pie sīpoliem ...
 
Vistu māgas
  
zaļajiem paprikas pipariem izgriežam sēklas un piparu smalki sagriežam
 
Vistu māgas
 
beram pie māgām un sīpoliem klāt piparus ...

un kādu mirkli vēl pacepjam ...
 
Vistu māgas
 
kad māgas ir viegli apcepušās, ir pienācis laiks sautēšanai ...

lejam pannā saldo krējumu ...
 
Vistu māgas
 
taisam vaļā "atādoto" tomātu bundžu
 
Vistu māgas
 
liekam tomātus sautējumam klāt ...

rēķinamies, ka tomāti tāpat izsķīdīs un piedos mērcei krāsu ...
 
Vistu māgas
 
kārtīgi apberam visu ar svaigi sastampātiem melnajiem pipariem ...

šeit atkal notiek klasiskā garšu spēle ap krējuma saldumu, zaļo piparu sīvumu un tomātu skābumu ...
 
Vistu māgas
 
vāku virsū, lai uz nelielas uguns viss sautējas minūtes 40mit ...
 
Vistu māgas
 
kad māgas ir minūtes 40mit cepušās, ņemam vāku nost un uzgriezam lielāku karstumu, lai liekais ūdens novārās
 
Vistu māgas
 
šeit ir jāskatās pašiem cik nu biezu mērci vajag ...

ja ēdīs māgas ar kartupeliem, tad atstājam mērcei vairāk šķidruma
ja ēdīs māgas vienas pašas, tad iztvaicējam mērci vairāk, lai sanāk bieza un lipīga masa ...

pienācis laiks piebērt garšai sāli ...
 
Vistu māgas
 
uz šķīvja un zaļbarību pa virsu ...
 
Vistu māgas
 
kraukšķīgas vistu māgas saldskābsīvā mērcē - njammmmmmmmm
 
Vistu māgas
 
 
Bonga "zobu dod", ka māgas bij' labas ...
 
Vistu māgas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv