www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vistu māgas | |
Katrai gaļai ir sava specifika un īpatnēja garša, tamdēļ gaļa ir jāizprot un jāmīl. Viena no izteikti smalkām gaļām ir vistu māgas - ļoti ipatnēja gaļa ar savdabīgu struktūru ... Vistas māga ir ļoti stingrs muskulis un tās gaļa ir ar izteikti specifisku "kraukšķīgumu". Māgas gabali burtiski kraukšķ uz zoba piekam, tas nav sīkstums, bet tieši specifiska gaļas struktūras īpatnība. Bet - kā jau parasti, bet māgas ir jāpērk tikai svaigas un nekādā gadienā ne saldētas ... kamdēļ gan ko tādu neizprovēt ? Dodamies uz bodi ... |
|
|
|
|
|
diviem cilvjiem kārtīgai ēšanai vajag : 1. svaigas un attīrītas vistu māgas kāds puskilo - pamatam 2. bundža ar bezādas tomātiem - sautējumam 3. divi sīpoli - asumam 4. saldais krējums - mērces bāzei 5. divi zaļie pipari - piedevai kāds zaļums, melnie pipari, sāls un pāris piles eļļas Sākam ar sīpolu sašņikāšanu nelielos gabalos ... |
|
|
|
metam sīpolus uz sakarsētas pannas ... | |
|
|
apskatam vistu māgas vai kāda draza nav palikusi ... | |
|
|
liekam māgas cepties pie sīpoliem ... | |
|
|
zaļajiem paprikas pipariem izgriežam sēklas un piparu smalki sagriežam | |
beram pie māgām un sīpoliem klāt piparus ... un kādu mirkli vēl pacepjam ... |
|
|
|
kad māgas ir viegli apcepušās, ir pienācis laiks sautēšanai ... lejam pannā saldo krējumu ... |
|
|
|
taisam vaļā "atādoto" tomātu bundžu | |
|
|
liekam tomātus sautējumam klāt ... rēķinamies, ka tomāti tāpat izsķīdīs un piedos mērcei krāsu ... |
|
|
|
kārtīgi apberam visu ar svaigi sastampātiem melnajiem pipariem ... šeit atkal notiek klasiskā garšu spēle ap krējuma saldumu, zaļo piparu sīvumu un tomātu skābumu ... |
|
|
|
vāku virsū, lai uz nelielas uguns viss sautējas minūtes 40mit ... | |
|
|
kad māgas ir minūtes 40mit cepušās, ņemam vāku nost un uzgriezam lielāku karstumu, lai liekais ūdens novārās | |
|
|
šeit ir jāskatās pašiem cik nu biezu mērci vajag ... ja ēdīs māgas ar kartupeliem, tad atstājam mērcei vairāk šķidruma ja ēdīs māgas vienas pašas, tad iztvaicējam mērci vairāk, lai sanāk bieza un lipīga masa ... pienācis laiks piebērt garšai sāli ... |
|
|
|
uz šķīvja un zaļbarību pa virsu ... | |
|
|
kraukšķīgas vistu māgas saldskābsīvā mērcē - njammmmmmmmm |
|
|
|
Bonga "zobu dod", ka māgas bij' labas ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |