www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Makaroni ar gaļu | |
Ir brīži, kad nav īsti laika, ko veltīt ēst gatavošanai, bet izsalcis ēdāju bars tukšus šķīvjus grabina. Viena no klasiskākajām receptēm šiem gadījumiem ir makaroni ar gaļu. Atkāpei. Daži šo ēdienu dēvē par "makaroni po flotski", bet tas nav gluži pareizi, jo tajos tiek lietota sautēta gaļa "tušonka", jo jūrā ejot daudz vienkāršāk ir uzglabāt konservu kārbas, nekā svaigu gaļu. Arī pa upi šļūcot, savlaik varēja virs ugunskura "po flotski" makaronus gatavot ... kamdēļ pagātnē ? Jo mūsdienās nav izdevies atrast nevienu jēdzīgu tušonku, kas būtu patiesi gaļa, nevis samaltas cīpslas ar soju. Tamdēļ gatavosim parastus makaronus ar gaļu, bet pacentīsimies nepieļaut lielāko sāpi, kad ēdiens sanāk sauss un bezgaršīgs. Diemžēl daudzi nenovērtē šo ēdienu, jo maldīgi uzskata, ka tas ir koju virtuves brūķējums, ko tikai ar puslitru kečupa var apēst ... Un visa ideja ir gatavot sastāvdaļas katru atsevišķi, nezaudējot to dabīgo mitrumu un garšu. Tikai beigās visu apvienosim kopā. Lai arī šķiet, ka šī gatavošana ir sarežģīta un laikietilpīga, tā tas nebūt nav, jo gatavošanas procesi ir eleganti paralelizējami un kopā tas viss aizņems labi ja 30mit minūtes Ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs 1. kaučkādi makaroni ap 250g - pamatam 2. puskilo maltas gaļas - sātīgumam 3. sīpoli - garšai 4. burkānu pāris - krāsai 5. divi tomāti - piedevai 6. pāris ķiplokdaivas - smeķim 7. sviests - cepināšanai pipari un sāls ko klāt piešaut Makaroni der jebkādi, ja vien tie nav garie salmi, bet ieteicams tomēr ņemt tādus ar "biezāku" čaulu. Pirmā lieta ko daram - mizojam burkānus un nolobam sīpolus ... |
|
Smalki sagriežam sīpolus un sarīvējam uz rupjās rīves burkānus | |
Uzkarsējam pannu, to kārtīgi iesviekstojot ... |
|
Beram sīpolus un burkānus pannā | |
un vāku virsū, šeit galvenais ir lieki nezaudēt produktu dabīgo mitrumu | |
pēc minūtēm piecām sutināšanas redzam, ka sīpoli ir zeltaini un burkāni ir mīksti |
|
atbrīvojam pannu, noliekot sīpolus ar burkāniem maliņā ... |
|
sagatavojamies gaļas cepināšanai nolobam ķiplokdaivas un tomātiem viegli krusteniski iegriežam mizas kamdēļ ? jo mizas būs jānoņem, lai ēdot tās neliptu starp zobiem |
|
liekam uzvārīties katliņā ūdeni ... |
|
kad ūdens uzvāras, iemetam grāpī tomātus uz sekundēm desmit un uzreiz velkam ar karoti laukā ādiņa pati nolips nost |
|
tomātus smalki sagriežam ... | |
uzsildam atkal pannu un sviestā cepjam ķiplokdaivas |
|
kad ķiploks ir brūns, metam to laukā, tas savu garšu sviestam jau ir atdevis |
|
un liekam gaļu uz pannas |
|
Tagad ir jāpanāk, lai maltā gaļa sacepjas nevis pikučos, bet gan smalkos graudiņos. Vienkāŗši ņemam dakšiņu un visu rūpīgi spaidam, līdz gaļa ir irdena un maina krāsu no sārtas uz pelēku. |
|
iemaisam gaļā tomātus un pēc garšas pieberam piparus un sāli | |
momentā vāku virsū un lai uz neliela karstuma viss pasautējas minūtes 10-15mit |
|
redzam, ka tomāti ir praktiski izšķīduši atdodot garšu gaļai, un viss ir maigi sasautējies nezaudējot mitrumu. liekam gaļas pannu malā ... |
|
ķeramies klāt makaronu vārīšanai ... ūdens katliņā mums jau ir uzvārījies, pieberam tikai klāt sāli |
|
un beram makaronus, novārot tos līdz "gandrīzgatavībai" skatam uz paciņas, cik tur īsti minūtes vajag 5-8toņas |
|
Nokāšam makaronus un sagatavojam lielo pannu, kur visu apvienosim ... makaroni, gaļa, sīpoli ar burkāniem |
|
apcepjam makaronus cik nu paši gribam, kam patīk izteikti stingrāki tie vairāk, kam maigāki tie mazāk ... | |
Speram makaroniem klāt gaļu ... | |
iemaisam gaļu makaronos un beram klāt burkānus ar sīpoliem | |
visu rūpīgi samaisam ... uzmetam sviesta pikuci un vāku virsū, lai viss "ievelkas" minūtes piecas. |
|
uz šķīvja ... nekādas papildus mērces te nav vajadzīgas, jo viss ir pašu ēdiena sastāvdaļu dabīgajā sulīgumā un taukumā Svara vērotāji ģībst un dietologi matus izmisumā plēš ... |
|
sātīga maiga gaļa ar vieglu tomātu piegaršu suligs burkāns un sīpols ... Ņammmmm |
|
Saimniek, acīs, skaties Man acīs - kur ir ēdamais ?!!! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |