www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Makaronu salāti | |
Slājot pa veikalu, iekrita acīs brāļu igauņu ražotie rīsveida makaroni salātiem ... Ja reiz ir iegādāti tādi makaroni, ta kamdēļ nepagatavot kādu smuku makaronu salāteli ? Lai top makaronu salāti ar tunci ! Šādu salātu paveidu ir daudz - ar ko šis ir labs ? Ar to, ka tas ir "gaišais" salāts, bez krējuma vai majonēžes piedevas un visas sastāvdaļas ir labi redzamas un ir viens "knifiņš" kas padara salātu garšu īpaši izteiksmīgu ... Salātu funktieris ir padarīt tos vizuāli maksimāli "daudzkrāsainus", tamdēļ izejvielas piemeklējam "pēc krāsas". ķeramies lietai klāt ... |
|
|
|
|
|
Sastāvdaļas palielai salātbļodai: 1. grami 130mit rīsveida makaronu - pamatam 2. puse dzeltenās paprikas - piedevai un krāsai 3. puse orandžās paprikas - piedevai un krāsai 4. treji tomāti - piedevai, krāsai un sulai 5. puse sarkanā sīpola - krāsai un asumam 6. sinepes - rūgtumam 7. medus - saldumam 8. citrons - skābumam 9. divas bundžas ar tunci gabaliņos, savā sulā - pamata štengrumam Fonā olīveļļa, dilles, lociņi, sāls ... Ķeramies pie nesteidzīgas sastāvdaļu smalcināšanas .... Griežam smalkos kubiciņos dzeltenās un orandžās paprikas puses pirms griezšanas rūpīgi izkasam visas sēklas laukā ... |
|
|
|
Smalki sagriežam lociņus "zaļam" tonim un pusi sarkanā sīpola ... |
|
|
|
Tagad sākam specifiku ... sagriežam trejus tomātus un ar karoti izkasam to serdes mīkstumus bļodiņā ... |
|
|
|
Izķidātos tomātus atkal sagriežam kā papriku mazos kubiciņos ... |
|
|
|
Veram vaļā tunča bundžas un nolejam tām sulu Tunci pērkam tikai "gabaliņos" - jā dārgs, bet vajag, jo sasmalcinātais tuncis te neder ... |
|
|
|
liekam visu lielajā salātbļodā un skatam ... dzeltena un orandža paprika, sarkani tomāti, violets sīpols, zaļi lociņi, tuncis ... |
|
|
|
Tikmēr grāpī lejam 2 litrus ūdens pieberam sāli, šļurku eļļas ... kad ūdens uzvāras beram klāt rīsu makaronus ... Pie kam, šie makaroni vāras ilgi - vismaz 15-17 minūšas |
|
|
|
Tagad receptes knifs ... Ņemam izķidāto tomātu "sēkliniekus" un ar karotīti spaidam, spaidam, spaidam lai viss tomātu mīkstums ap sēklām sašķīst un sanāk pļeckā - tas dos pirmo skābumu pievienojam tējkaroti sinepju - rūgtumam karotīti medus - saldumam žmiedzam citronsulu - skābumam ... pietjūnējam saldskābrūgtuma balansu katrs pēc savas garšas .... eļļu lejam nežēlojot - gramus pīcdesmit vismaz ... |
|
|
|
tikmēr jau makaroni ir gatavi ... nokāšam un lai pastāv pārdesmit minūtes "atdzist" |
|
|
|
Makaronus bļodā ... Un pārlejam ar pašu taisīto mērcīti ... |
|
|
|
Rūpīgi samaisam ... | |
|
|
salātbļodiņā ar dillīti pa virsu ... | |
|
|
krāsaini salātiņi - njammmm | |
|
|
Stabu ielas reketa bandjugāns : "Saiminieciņ" - kur Mana pusbundža ar tunci ? ... |
|
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |