www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Maltās gaļas sacepums
 
Vienkārši, lēti un garšīgi - skaistākās lietas, ko vajadzētu apvienot ikdienas "vulgaris" ēdienam...

Ar kartupeļiem, krējumu un maltu gaļu cepenē nevienu nepārsteigsim - ēdiens ir tipisks visu veidu studentiem, bet kā būtu šo ēdamo padarīt riktīgi garšīgu ?

Šeit ar' noder pāris nelieli knifi.

ķeramies lietai klāt ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:

1. puskilo maltās gaļas - pamatam
2. pieci tupeņi  - masai
3. pāris sīpoli - letiņu smeķim
4. pāris ķiplokdaivas - smirdēsim kopā
5. sinepes - asumam
6. grami 350mit krējuma - mērcei
7. pētersīļi - zaļbarībai
8. gabals siera - sacepuma cepurei


sākam ar tupeņu mizošanu ...
  
Maltās gaļas sacepums
 
sagriežam kartupeļus plānās ripiņās ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
un sākas pirmais laba sacepuma knifs -skalojam aukstā ūdenī no kartupeļu ripiņām laukā cieti ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
līdz ūdens ir dzidrs.

Atstājam kartupeļus uz kādu stundiņu mērcēties - tas samazinās kartupeļu saķepšanu sautējumu gatavojot.
 
Maltās gaļas sacepums
 
kamēr tupeņi mirkst, gatavojam sautēšanas mērci ...

ņemam pētersīļus
 
Maltās gaļas sacepums
 
un smalki, smalki sakapājam
 
Maltās gaļas sacepums
 
nolobam četras ķiplokdaivas ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
sakapājam ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
beram bļodā ķiplokus, pētersīļus, tējkaroti sāls un svaigi maltus piparus
 
Maltās gaļas sacepums
 
šaunam klāt gramus 350 skāba krējuma
 
Maltās gaļas sacepums
 
visu rūpīgi samaisam un atstājam kādu pusstundu ievilkties ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
kad laiciņš ir pagājis, nokāšam kartupeļus no ūdens
  
Maltās gaļas sacepums
 
nolobam divus sīpolus ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
sagriežam sīpolus un iemaisam tajos pāris karotes mērces
 
Maltās gaļas sacepums
 
ķeramies klāt maltajai gaļai - šoreiz paņemta tapa tītara maltā gaļa...

pieliekam klāt pāris karotes krējuma un kādu šļurku sinepju "asumam"
 
Maltās gaļas sacepums
 
Visu viegli samaisam.
 
Maltās gaļas sacepums
 
skatam - te viss sagatavots sautējumam :

trauks, kur visu pildīsim
krējuma mērce ar ķiplokiem un pētersīļiem
sagriezti un nomērcēti tupeņi
maltā gaļa
sīpoli krējuma mērcē 
 
Maltās gaļas sacepums
 
vispirms iemaisam krējuma mērcē kartupeļu ripas
 
Maltās gaļas sacepums
 
liekam cepamtraukā pirmo kartupeļu ripu slāni ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
sīpolu slāni ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
atkal kartupeļi ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
vienmērīgi noklājam gaļas pamatslāni ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
un atkal sīpolu slānis ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
pa virsu pēdējais kartupeļus slānis ar mērces pārpalikumu ...

ar krējuma mērci nav jāknapinās - tā dos sacepumam sulīgumu
 
Maltās gaļas sacepums
 
uzkarsējam cepeškrāsni uz 190C un liekam cepamtrauku iekšā uz 45 minūtēm (kopā viss cepsies stundu)
 
Maltās gaļas sacepums
 
kamēr sacepums cepinas - ķeramies pie siera rīvēšanas ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
uz rupjas rīves sarīvējam siera skaidu čupiņu
 
Maltās gaļas sacepums
 
kad 45 min sacepums ir cepinājies, pavelkam to nedaudz laukā, apberam ar siera skaidām un turpinam cepināšanu minūtes 15mit ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
trauku laukā un uz galda ... sulīgs sacepums ar siera cepuri ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
griežam sacepumu pa gabaliem un uzmanīgi liekam uz šķīvja ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
Skatam, sulīgs kartupeļu un gaļas sacepums ... pat nekādu mērci klāt nevajag, jo krējums pats dod smeķi ...
 
Maltās gaļas sacepums
 
 
Bonga guļ segu murskulī dziļās pārdomās ...

un ko viņi tajos kartupeļos atrod - iznieko tik gaļu ...
 
Maltās gaļas sacepums
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv