www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Maltās gaļas sacepums | |
Vienkārši, lēti un garšīgi - skaistākās lietas, ko vajadzētu apvienot ikdienas "vulgaris" ēdienam... Ar kartupeļiem, krējumu un maltu gaļu cepenē nevienu nepārsteigsim - ēdiens ir tipisks visu veidu studentiem, bet kā būtu šo ēdamo padarīt riktīgi garšīgu ? Šeit ar' noder pāris nelieli knifi. ķeramies lietai klāt ... |
|
|
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. puskilo maltās gaļas - pamatam 2. pieci tupeņi - masai 3. pāris sīpoli - letiņu smeķim 4. pāris ķiplokdaivas - smirdēsim kopā 5. sinepes - asumam 6. grami 350mit krējuma - mērcei 7. pētersīļi - zaļbarībai 8. gabals siera - sacepuma cepurei sākam ar tupeņu mizošanu ... |
|
|
|
sagriežam kartupeļus plānās ripiņās ... |
|
|
|
un sākas pirmais laba sacepuma knifs -skalojam aukstā ūdenī no kartupeļu ripiņām laukā cieti ... | |
|
|
līdz ūdens ir dzidrs. Atstājam kartupeļus uz kādu stundiņu mērcēties - tas samazinās kartupeļu saķepšanu sautējumu gatavojot. |
|
|
|
kamēr tupeņi mirkst, gatavojam sautēšanas mērci ... ņemam pētersīļus |
|
|
|
un smalki, smalki sakapājam |
|
|
|
nolobam četras ķiplokdaivas ... |
|
|
|
sakapājam ... |
|
|
|
beram bļodā ķiplokus, pētersīļus, tējkaroti sāls un svaigi maltus piparus |
|
|
|
šaunam klāt gramus 350 skāba krējuma | |
|
|
visu rūpīgi samaisam un atstājam kādu pusstundu ievilkties ... | |
|
|
kad laiciņš ir pagājis, nokāšam kartupeļus no ūdens | |
|
|
nolobam divus sīpolus ... | |
|
|
sagriežam sīpolus un iemaisam tajos pāris karotes mērces | |
|
|
ķeramies klāt maltajai gaļai - šoreiz paņemta tapa tītara maltā gaļa... pieliekam klāt pāris karotes krējuma un kādu šļurku sinepju "asumam" |
|
|
|
Visu viegli samaisam. |
|
|
|
skatam - te viss sagatavots sautējumam : trauks, kur visu pildīsim krējuma mērce ar ķiplokiem un pētersīļiem sagriezti un nomērcēti tupeņi maltā gaļa sīpoli krējuma mērcē |
|
|
|
vispirms iemaisam krējuma mērcē kartupeļu ripas |
|
|
|
liekam cepamtraukā pirmo kartupeļu ripu slāni ... | |
|
|
sīpolu slāni ... |
|
|
|
atkal kartupeļi ... | |
|
|
vienmērīgi noklājam gaļas pamatslāni ... | |
|
|
un atkal sīpolu slānis ... |
|
|
|
pa virsu pēdējais kartupeļus slānis ar mērces pārpalikumu ... ar krējuma mērci nav jāknapinās - tā dos sacepumam sulīgumu |
|
uzkarsējam cepeškrāsni uz 190C un liekam cepamtrauku iekšā uz 45 minūtēm (kopā viss cepsies stundu) | |
kamēr sacepums cepinas - ķeramies pie siera rīvēšanas ... | |
uz rupjas rīves sarīvējam siera skaidu čupiņu | |
kad 45 min sacepums ir cepinājies, pavelkam to nedaudz laukā,
apberam ar siera skaidām un turpinam cepināšanu minūtes 15mit ... |
|
trauku laukā un uz galda ... sulīgs sacepums ar siera cepuri ... | |
griežam sacepumu pa gabaliem un uzmanīgi liekam uz šķīvja ... | |
Skatam, sulīgs kartupeļu un gaļas sacepums ... pat nekādu mērci klāt nevajag, jo krējums pats dod smeķi ... |
|
Bonga guļ segu murskulī dziļās pārdomās ... un ko viņi tajos kartupeļos atrod - iznieko tik gaļu ... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |