www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Mannas zupa | |
Ir ēdieni kas uzdzen "bērnības atmiņas", kad putenis apkārt un deguns pil kā slaucamai govei, tad tā vien prātā nāk mannas zupa. Mannas zupa - vienkārša, bet ļoti spēcinoša zupele "vājiniekiem", klasisks "puņķainu sīču" ēdiens. Uzreiz jāsaprot, ja reiz taisa zupu, ta kārtīgs buljons vien būs jāvāra - nekādu MagīHujagī sūdkubiku, tamdēļ divas stundas zupai atvēlam. Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
Tādam vidējam zupas grāpim vajadzīgs : 1. kādi 800grami vistas kaulu - buljona pamatam 2. burkāns, sīpols, selerijas sakne - buljona piedevai 3. treji pauti - receklim 4. manna - biezumam 5. neliels siera gabals - piedevai sāls, melnie graudu pipari, smaržīgie pipari un pētersīļa zaļums ... Šīs zupas pamats ir kreptīgs buljons, tamdēļ ņemam nevis veselus vistas gabalus bet kaulus, jo tie novāroties atdos dabīgo želatīnu un buljons būs izteikti "lipīgs". Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas kaulu svaiguma pārbaudi |
|
|
|
Kaulus grāpī, divus litrus auksta ūdens virsū un uguni apakšā Kad ūdens uzvāras sākam kauju ar putām rūpīgi nosmeļot visu drazu ... |
|
|
|
Sagatavojam buljona piedevas - sīpolu (mizu var atstāt), burkānu un gabalu notīrītas selerijas saknes |
|
|
|
Kad kauja ar putām ir izcīnīta ... Samazinam uguni uz biku-biku burbuļo liekam klāt sīpolu, seleriju un burkānu pieberam melnos piparu graudus un mazliet smaržīgos piparus necieši vāku virsū ... un lai virst viss vismaz pusotru stundu - vai labāk divas ... |
|
|
|
kad buljona viruma stundas pagājušas, uguni slēdzam nost un velkam kaulus laukā ... | |
|
|
pagaidam līdz kauli atdziest un noskrubinam no tiem gaļu - būs ko pielikt zupai klāt ... |
|
|
|
gatavojam zupas pamatmasu Sitam bļodā trejus pautus beram četras ēdamkarotes mannas šķipsnu svagi stampātu piparu pielejam pāris kausiņus atdzisuša buljona - karstu nedrīkst !!! citādi olas nosvils visu viegli sakuļam līdz viendabīgai masai ... |
|
|
|
smalki sarīvējam siera gabalu un sakapājam pētersīļus... | |
|
|
Beidzot viss ir sagatavots zupai : apmēram pusotra litra kreptīga buljona olu un mannas masa vistas gaļas gabaliņi sarīvēts siers un pētersīļu zaļumi ... |
|
|
|
Sākam visu apvienot uzvāram buljonu un lejam klāt olu un mannas masu |
|
|
|
momentā visu maisam, maisam, maisam ... Te bremzēt nedrīkst - citādi ola savilksies grāpja dibenā vienā pikucī, a mumsim ir jāpanāk tāda sīku-sīku "krevelīšu" struktūra |
|
|
|
kad zupa kārtīgi izmaisīta beram klāt gaļu | |
|
|
kā pēdējo beram zaļbarību un sieru ... | |
|
|
samaisam, beram sāli "cik nu kuram prasas" sagaidam burbuli un slēdzam uguni nost ... ļaujam visam "ievilkties" minūtes desmit lai manna kārtīgi piebriest |
|
|
|
Mannas zupa visā savā godībā - stingra un spēcinoša ... | |
|
|
eu, Tu divkājainais - kur Mans ēdamais ?!!! | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |