www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Mannas zupa
 
Ir ēdieni kas uzdzen "bērnības atmiņas", kad putenis apkārt un deguns pil kā slaucamai govei,
tad tā vien prātā nāk mannas zupa.

Mannas zupa - vienkārša, bet ļoti spēcinoša zupele "vājiniekiem", klasisks "puņķainu sīču" ēdiens.

Uzreiz jāsaprot, ja reiz taisa zupu, ta kārtīgs buljons vien būs jāvāra - nekādu MagīHujagī sūdkubiku, tamdēļ divas stundas zupai atvēlam.

Ķeramies klāt ...
 
Mannas zupa
 
Akcija
 
Tādam vidējam zupas grāpim vajadzīgs :

1. kādi 800grami vistas kaulu - buljona pamatam
2. burkāns, sīpols, selerijas sakne - buljona piedevai
3. treji pauti - receklim
4. manna - biezumam
5. neliels siera gabals - piedevai
sāls, melnie graudu pipari, smaržīgie pipari un pētersīļa zaļums ...

Šīs zupas pamats ir kreptīgs buljons, tamdēļ ņemam nevis veselus vistas gabalus bet kaulus, jo tie novāroties atdos dabīgo želatīnu un buljons būs izteikti "lipīgs".  


Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas kaulu svaiguma pārbaudi 
 
Mannas zupa
 
Kaulus grāpī, divus litrus auksta ūdens virsū un uguni apakšā

Kad ūdens uzvāras sākam kauju ar putām rūpīgi nosmeļot visu drazu ...
 
Mannas zupa
 
Sagatavojam buljona piedevas - sīpolu (mizu var atstāt), burkānu un gabalu notīrītas selerijas saknes
 
Mannas zupa
 
Kad kauja ar putām ir izcīnīta ...

Samazinam uguni uz biku-biku burbuļo
liekam klāt sīpolu, seleriju un burkānu
pieberam melnos piparu graudus un mazliet smaržīgos piparus
necieši vāku virsū ...

un lai virst viss vismaz pusotru stundu - vai labāk divas ...
 
Mannas zupa
 
kad buljona viruma stundas pagājušas, uguni slēdzam nost un velkam kaulus laukā ...
 
 Mannas zupa
 
pagaidam līdz kauli atdziest un noskrubinam no tiem gaļu - būs ko pielikt zupai klāt ...
 
Mannas zupa
 
gatavojam zupas pamatmasu

Sitam bļodā trejus pautus
beram četras ēdamkarotes mannas
šķipsnu svagi stampātu piparu
pielejam pāris kausiņus atdzisuša buljona - karstu nedrīkst !!! citādi olas nosvils

visu viegli sakuļam līdz viendabīgai masai ...  
 
Mannas zupa
 
smalki sarīvējam siera gabalu un sakapājam pētersīļus...
 
Mannas zupa
 
Beidzot viss ir sagatavots zupai :

apmēram pusotra litra kreptīga buljona
olu un mannas masa
vistas gaļas gabaliņi
sarīvēts siers
un pētersīļu zaļumi ...
 
Mannas zupa
 
Sākam visu apvienot

uzvāram buljonu un lejam klāt olu un mannas masu
 
Mannas zupa
 
momentā visu maisam, maisam, maisam ...

Te bremzēt nedrīkst - citādi ola savilksies grāpja dibenā vienā pikucī, a mumsim ir jāpanāk tāda sīku-sīku "krevelīšu" struktūra
 
Mannas zupa
 
kad zupa kārtīgi izmaisīta beram klāt gaļu
 
Mannas zupa
 
kā pēdējo beram zaļbarību un sieru ...
 
Mannas zupa
 
samaisam, beram sāli "cik nu kuram prasas"
sagaidam burbuli un slēdzam uguni nost ...

ļaujam visam "ievilkties" minūtes desmit lai manna kārtīgi piebriest
 
Mannas zupa
 
Mannas zupa visā savā godībā - stingra un spēcinoša ...
 
Mannas zupa
 
 
eu, Tu divkājainais - kur Mans ēdamais ?!!!
 
Mannas zupa
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv