www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Marinēti kabači | |
Kabaču ziemas krājumu veidošanas trakums turpinās ... Un šoreiz lai top tāds štengrāks kabača marinējums ... Ņemam tuteni un ejam sētas dobē kabaci cirpt nost ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs : kabacis - a kā nu bez tā, sinepju sēklas, pāris ķiplokdaivas, sīpols, krustnagliņas, smaržīgie pipari, melnie piparu graudi, sāls, cukurs un etiķa esence lejam grāpī kādu pusotru litru ūdens, beram divas karotes cukura, vienu karoti sāls, tējkaroti sinepju graudu, melnos piparus, krustnagliņas, smaržīgos piparus ... proporcijas visnotaļ no katra paša karājas, bet vēlams marinādi veidot izteikti stipru un uguni apakšā ... |
|
|
|
sagriežam kabaci rimbuļos un nomizojam - ja kabacis ir pāraudzis, tad izgriežam sēklas | |
|
|
kabača rimbuļus sagriežam nelielos gabaliņos ... sagriežam arī vienu sīpolu ... | |
|
|
lad marināde grāpī uzvāras beram kabaci klāt ... | |
|
|
piešaunam pāris ēdamkarotes esences "štengrumam" un gaidam kamēr marināde atkal uzvārīsies | |
tikmēr uzkarsējam līdz 200C cepeškrāsnī burkas .... | |
|
|
novāram burku vākus "lai baciļi apsprāgst" ... | |
|
|
kad kabacis marinādē sāk vārīties, slēdzam uguni nost | |
|
|
uzmanīgi ar cimdiem ņemam no cepeškrāsns laukā karstās burkas un pildam tajās kabačus ... | |
|
|
vākus virsū un kārtīgi aizgriežam ... ņamma ziemas vakariem gatava ! | |
|
|
Ehhhhh, ja gaļu divkājainie nedod, tad jāķer ēdamais pašam ... Bongas nomedītā pelēna pēdējie dzīves mirkļi ... jā, jā tas bija dzīvs pelēns ... bija ... |
|
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |