www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vārīta mēle
 
Uznāca iedvesma kaučko vienkāršu un reizē specifisku pagatavot.

Un kas gan var būt vienkāršāks par vārītu mēli ? Ģeld gan karstā veidā, gan kā aukstā uzkoda,
bet šo lietu ir jāmāk pagatavot !
Visas tās divteikumu receptes "iemet ūdenī, novāri un gatavs" ir nekas vairāk kā gaļas sacūkošana.

Tamdēļ uzreiz rēķinamies, ka recepte ir divām dienām, lai mēle spētu iemarinēties un atdot smeķi.
Pie kam mēle lieliski der kā siltais ēdiens uzreiz pēc uzvārīšanas mēles "resno galu" notiesājot, un pārpalikumu atstājot otrās dienas brokastmaizēm.

Ņemam pirkumu maisu un dodamies uz tirgu ...
  
Vārīta mēle
 
Akcija
 
vajadzīgs
1. kārtīga liellopa mēle - tā uz pusotru kilo, lai ir ko ēst
2. liels sīpols - smeķim pie vārīšanas
3. sāls un cukurs - marinādei
no garšvielām smaržīgais pipars un laurulapas

Atkāpe par mēli kā tādu.
Diemžēl ļoti bieži tirgotāji pārdod nenogriežot "zemmēles" sķiedras un cīpslas, lai tik svaru uzdzītu un pircēju piečakarētu, tad nu nākas tās pašam nogriezt, jo savādāk garša "uz zoba" būs galīgi garām.

zem ūdens noskalojam un nokasam ar nazi tirgus netīrumus un iegūstam šo skaistuli
 
Vārīta mēle
 
tagad iejaucam sāls un cukura maisījumu marinādei.
cik daudz ?
te knapelēties nevajag - mēle marinējoties paņems "cik vajag" un parējais paliks "sulās"
kārtīgu sauju rupjā sāls (grami etoki simts) un divas lielas saujas cukura grami 200-250
 
Vārīta mēle
 
ņemam sāls un cukura maisījumu un kārtīgi ierīvējam no ārpuses melē
 
Vārīta mēle
 
ņemam lielāku bļodu
mēli iekšā
un apberam ar pārpalikušo sāli un cukuru
 
Vārīta mēle
 
šķīvīti pa virsu slogam un liekam bļodu ledusskapī "uz nakti"
Vārīta mēle
 
nākamajā dienā velkam bļodu no ledusskapja laukā un skatam kā viss ir sasūcies mēlē un tā pati peldas savā marinādē...
 
Vārīta mēle
 
mēli no marinādes velkam laukā un liekam kārtīgā 5l grāpī iekšā ...
 
Vārīta mēle
 
pārlejam ar ūdeni "lai nosedz" un uguni apakšā
 
Vārīta mēle
 
sākam gaidīt pirmos burbuļus ar putām ...
 
Vārīta mēle
 
sākam "kauju ar putām" visu drazu smeļot nost ...
 
Vārīta mēle
 
kad putas nosmeltas
notīram sīpolu un uztaisam krusteniskus iegriezumus "līdz pusei" - tas palīdzēs labāk smeķim iznākt laukā
 
Vārīta mēle
 
metam mēlei klāt
sīpolu
pārīti lauru lapu
kādus piecus-astoņus smaržīgos piparus

un liekam uz lēnas uguns vārīties stundas divas-divarpus
 
Vārīta mēle
 
kad mēle pāris stundas ir novārījusies un viegli "caurdurama", beidzam vārīt
un ķeramies pie nākamā darba -  mēles nolobīšanas
 
Vārīta mēle
 
par mēles lobīšanu visi parasti šausminas, ka tas ir grūši un ķēpīgi
kā parasti tas viss ir fufelis -  pielejam bļodu ar riktīgi aukstu ūdeni ...
 
Vārīta mēle
 
un metam mēli no verdoša grāpja aukstajā ūdenī uz minūtēm divām, lai mēles ādiņa apsalst...
 
Vārīta mēle
 
un mudīgi ķeselējam no aukstā ūdens mēli laukā
 
Vārīta mēle
 
un tagad kauč ar pirkstiem eleganti nolobam visu mizu nost ...
 
Vārīta mēle
 
iegūstost īsteni perfektu mēles gabalu ...
 
Vārīta mēle
 
kamēr mēle karsta - liekam kartupeļu biezenīti, mērcīti un salātiņus uz šķīvja

RIJAMAIS GATAVS !
 
Vārīta mēle
 
 
Un protams iz skapja viss ir Bongam labāk pārraugāms
 
Vārīta mēle
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv