www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Melnā kūka | |
Ot sagribējās kūku apēst - a ņemties un
čakarēties negribas ko darīt ? da' protamistiski, ka taisīt melno kūku - visprastākais cepiens kāds nu vien var būt ! pie kam melnā kūka ir tikai kā "bāzes recepte" - a' grib pa skaisto iziet ? sacep šamo sagriež plāceņos un taisa torti aļa "Melnais Princis", bet šis nebūs nekāds afro princis, šoreiz būs pa prasto un vienkāršo ... Sākam ... |
|
Sastāvdaļas "vienam cepienam": 1. glāze cukura 2. divas glāzes miltu 3. glāze skābas zaptes 4. treji pauti 5. ēdamkarote sõdas 6. glāze skāba krējuma 7. sviests formas iesmērēšanai Tā nu ir sanācis ka šī kūka ir ar nelielu žīdiskuma pieskaņu sak' sarūga zapte ? sak' ne_pirmā_svaiguma krējums ? Nu nemetīs takš ārā - ceps "čigānu kūku" kas ir tā pate "melnā kūka" tik ar_taupības_piesitienu... Sitam trejus pautus bļodā ... |
|
glāzi cukura klāt un maisam, maisam, maisam | |
Pieberam klāt glāzi miltu un samaisam receptē ir divas glāzes miltu, bet abas uzreiz bērt klāt nav prātīgi, jo mīkla uz šo mirkli tad sanāk bezjēgā stingra un grūši izmaisīt |
|
Glāzi skāba krējuma klāt ... un maisam ... | |
Otrā glāze ar miltiem top integrēta mīklā glāzi skābas zaptes klāt un ēdamkaroti sõdas |
|
Visu kārtīgi izmaisam šoreiz man trāpījās plūmju zapte un tie kunkuļi patiesībā ir plūmes |
|
gatavojam kūkas formu klasiski te protams der keksa forma ar jau predefinētu viduča caurumu - a ko darīt ja nav tādas ? da' ņemam apaļu puķu vāzi un bāžam pa vidu visu formu rūpīgi iesmērējam ar sviestu - sviestu nežēlot jo šitā kūka baisi "līp pie formas" ievērtējam kā vāzes kante ir aplipināta ar sviestu - tas ir spešalī tam, lai mīkla neielīztu kur nevajag |
|
lejam mīklu formā | |
un 180C cepenē uz minūtēm 40mit iekšā ... | |
Kauč kur pēc 40mit minūšiem kūka jau ir
sacepusies, bet tagad sākas "bābiešu šamanisms" ot nekad neesmu sapratis ko šamās māžojas špickas bakstot kūkas cepienā un tad ar zintnieka krokās pieri saraucot pēta to špicku ... da' viss ir prasti ! kā pārbaudīt, ka kūka ir viscaur izcepusies un nav viducis jēls ? iebakstam irbuli kūkā ... |
|
izvelkam ... irbulis sauss ? - tātad kūka ir viscaur gatava ja būs mīklas pikuči pielipuši ta jācep vēl kādu minūti ... |
|
Vāzi laukā un ar lāpstiņu uzmanīgi atlipinam maliņas | |
Kūku uz šķīvja un Padomju Latvijas
Sociālistiskās Republikas, Rīgas elektro un mehānisko sadzīves
aparātu, metālizstrādājumu un rotaļlietu rūpnīcas "Straume"
ražotajās kafijas dzirnaviņās samaļam cukuru pūderī ... apkaisam kūku "pa smuko" |
|
O kāda daile - huļi tur pučīte klāt ? da bildējot uzmaucos puķupodam un ziedus norāvu - lai jau tiek ... | |
Melnā kūka visā savā godībā ... | |
kur melnā kūka tur melnais spēks - namatēvs Latiņš ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |