www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vista mundierī | |
Sagribējās ko neparastāku, kaučko iz austrumnieku virtuves ... Viens no klasiskiem austrumnieku ēdieniem ir vista cietes mīklas mundierī ar asu mērci. Recepte dalās divās daļās, pamatam vistas gabaliņi top apvārtīti kukurūzas cietes mīklā un novāras eļļā, tad nāk mērces gatavošana, kuru "katrā sādžā pa savam taisa", bet klasiski tā ir bāzēta uz ingvera un sojas. atrodam bodi kur tirgojas kukurūzas ciete un ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs 1. četras vistas filejas - pamatam 2. simts grami kukurūzas cietes - mīklai 3. viens pauts - apvalkam 4. sojas mērce - sīvumam 5. etiķis - asumam 6. cukurs - saldumam 7 ingvers - smeķim 8. čilī pipars - lai deg 9 ķiploks - romantikai 10. sīpollaksti - zaļbarībai un kādi grami 600 eļļas sākam visu ar mīklas pagatavošanu ... sagatavojam bļodu, kurā iesitam vienu pautu, kuļamo un simts gramus kukurūzas cietes |
|
|
|
sakuļam olu un sākam lēnām pievienot "pa karotei" cieti - visu laiku rūpīgi maisot | |
|
|
kad masa kļūst vājprātā sausa, pievienojam pāris karotes auksta ūdens, bet cenšamies to darīt pēc iespējas retāk |
|
|
|
līdz esam ieguvuši biezu, viendabīgu, līmveida pļecku ... | |
|
|
ņemam vistas filejas ... | |
|
|
un sagriežam tās viena kumosa lieluma gabaliņos ... |
|
|
|
tagad sākas ķēpīgākais ... vistas gabalus metam bļodā ar cietes mīklu un visu samaisam tā, lai gabali būtu viscauri mīklas apņemti sajūta būs kā līmes kunkuli spaidot |
|
|
|
mazā grāpītī lejam gramus 600 eļļas un uzkarsējam to līdz "gandrīzvāras" tas ir karstums kad eļļa viegli "knakšķ" |
|
|
|
un metam pa vienam mīklas apņemtos vistas gaļas gabaliņus cenšamies likt tā, lai gabali brīvi peldas grāpī,tas ir kādus 10mit vienlaicīgi |
|
|
|
vāram gabalus minūtes 4-5cas, līdz tie iegūst zeltainu "garoziņu" smeļam gabalus laukā ... |
|
|
|
un liekam sietā, lai eļļa notek ... | |
|
|
ar receptes pirmo daļu esam tikuši galā - vista mundierī ir gatava ... tagadiņ atlicis uzbrūķēt kādu mērcīti klāt varam pirkt ko gatavu, bet labāk gatavot pašiem ... sagatavojam cukuru, etiķi, sojas mērci un kādus gramus 50mit ūdens |
|
|
|
ielejam ūdeni bļodiņā un iejaucam tajā ... trīs ēdamkarotes cukura - saldumam trīs ēdamkarotes sojas mērces - sīvumam ēdamkaroti etiķa - skābumam |
|
|
|
ņemam ingveru, čili piparu un ķiploku | |
|
|
nomizojam un smalki sakapājam ingveru sakapājam trīs/četras ķiplokdaivas un smalki sagriežam čilī piparu bez sēklām viss gatavs cepšanai ... |
|
|
|
iepilinam pannā bikuci eļļas un liekam ingveru, ķiploku un čili apcepties | |
|
|
kad ingvers kļūst zeltains, lejam klāt cukursojasetiķūdeni | |
|
|
un vislaik samaisot noķeram mirkli, kad cukurs sāk "raut karameli" tas būs mirklis, kad parādīsies lieli burbuļi un šķidrums kļūs izteikti lipīgs |
|
|
|
beram pannā vistas gabalus ... | |
|
|
visu rūpīgi maisam, lai vista viscauri aplīp ar karameli un gabaliņi kļūst izteikti zeltaini ilgi gabalus cepināt nevajag, tik "lai uzsilst" |
|
|
|
apberam vistu ar sakapātiem sīpollokiem un uz šķīvja !!! | |
|
|
Skatam - kaukšķīgi vistas gabaliņi ... NJAMMMMM |
|
Kad kaltētājs moka, tad stilam nav nozīmes - var arī no vannasistabas bļodas padzerties ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |