www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vista mundierī
 
Sagribējās ko neparastāku, kaučko iz austrumnieku virtuves ...

Viens no klasiskiem austrumnieku ēdieniem ir vista cietes mīklas mundierī ar asu mērci.
Recepte dalās divās daļās, pamatam vistas gabaliņi top apvārtīti kukurūzas cietes mīklā un novāras eļļā,
tad nāk mērces gatavošana, kuru "katrā sādžā pa savam taisa", bet klasiski tā ir bāzēta uz ingvera un sojas.

atrodam bodi kur tirgojas kukurūzas ciete un ķeramies klāt ...
 
Vista mundierī
 
Akcija
 
vajadzīgs
1. četras vistas filejas - pamatam
2. simts grami kukurūzas cietes - mīklai
3. viens pauts - apvalkam
4. sojas mērce - sīvumam
5. etiķis - asumam
6. cukurs - saldumam
7  ingvers - smeķim
8. čilī pipars - lai deg
9  ķiploks - romantikai
10. sīpollaksti - zaļbarībai
un kādi grami 600 eļļas

sākam visu ar mīklas pagatavošanu ...
sagatavojam bļodu, kurā iesitam vienu pautu, kuļamo un simts gramus kukurūzas cietes 
 
Vista mundierī
 
sakuļam olu un sākam lēnām pievienot "pa karotei" cieti - visu laiku rūpīgi maisot
 
Vista mundierī
 
kad masa kļūst vājprātā sausa, pievienojam pāris karotes auksta ūdens, bet cenšamies to darīt pēc iespējas retāk
 
Vista mundierī
 
līdz esam ieguvuši biezu, viendabīgu, līmveida pļecku ...
 
Vista mundierī
 
ņemam vistas filejas ...
 
 Vista mundierī
 
un sagriežam tās viena kumosa lieluma gabaliņos ...
 
Vista mundierī
 
tagad sākas ķēpīgākais ...
vistas gabalus metam bļodā ar cietes mīklu un visu samaisam tā, lai gabali būtu viscauri mīklas apņemti
sajūta būs kā līmes kunkuli spaidot
 
Vista mundierī
 
mazā grāpītī lejam gramus 600 eļļas un uzkarsējam to līdz "gandrīzvāras"
tas ir karstums kad eļļa viegli "knakšķ"
 
Vista mundierī
 
un metam pa vienam mīklas apņemtos vistas gaļas gabaliņus
cenšamies likt tā, lai gabali brīvi peldas grāpī,tas ir kādus 10mit vienlaicīgi
 
Vista mundierī
 
vāram gabalus minūtes 4-5cas, līdz tie iegūst zeltainu "garoziņu"
smeļam gabalus laukā ...
 
Vista mundierī
 
un liekam sietā, lai eļļa notek ...
 
Vista mundierī
 
ar receptes pirmo daļu esam tikuši galā - vista mundierī ir gatava ...

tagadiņ atlicis uzbrūķēt kādu mērcīti klāt
varam pirkt ko gatavu, bet labāk gatavot pašiem ...

sagatavojam cukuru, etiķi, sojas mērci un kādus gramus 50mit ūdens
 
Vista mundierī
 
ielejam ūdeni bļodiņā un iejaucam tajā ...
trīs ēdamkarotes cukura - saldumam
trīs ēdamkarotes sojas mērces - sīvumam
ēdamkaroti etiķa - skābumam
 
Vista mundierī
 
ņemam ingveru, čili piparu un ķiploku
 
Vista mundierī
 
nomizojam un smalki sakapājam ingveru
sakapājam trīs/četras ķiplokdaivas un smalki sagriežam čilī piparu bez sēklām

viss gatavs cepšanai ...
 
Vista mundierī
 
iepilinam pannā bikuci eļļas un liekam ingveru, ķiploku un čili apcepties
 
Vista mundierī
 
kad ingvers kļūst zeltains, lejam klāt cukursojasetiķūdeni
 
Vista mundierī
 
un vislaik samaisot noķeram mirkli, kad cukurs sāk "raut karameli"

tas būs mirklis, kad parādīsies lieli burbuļi un šķidrums kļūs izteikti lipīgs
 
Vista mundierī
 
beram pannā vistas gabalus ...
 
Vista mundierī
 
visu rūpīgi maisam, lai vista viscauri aplīp ar karameli un gabaliņi kļūst izteikti zeltaini

ilgi gabalus cepināt nevajag, tik "lai uzsilst"
 
Vista mundierī
 
apberam vistu ar sakapātiem sīpollokiem un uz šķīvja !!!
 
Vista mundierī
 
Skatam - kaukšķīgi vistas gabaliņi ...
NJAMMMMM
  
Vista mundierī
 
 
Kad kaltētājs moka, tad stilam nav nozīmes - var arī no vannasistabas bļodas padzerties ...
 
Vista mundierī
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv