www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Cepti nēģi
 
Kā sanācis kā ne - iekrita fācebūka inboksā ziņa no Jāņa, ka vai negribot nēģus gatavot ?
un es nu nebūšu tas, kas laidīs garām šādu iespēju ...

vienu skaistu janvāra dienu tiek saņemta ziņa, ka šamie ir saķerti ...
 
Bildes_nosaukums
 
Akcija
 
Grāpis pilns ar nēģiem !!!

esot kādi astoņi kilo ...
un lunkani un dzīvi

visupirms liriska atkāpe - tautā ir maldīgs uzskats, ka nēģi esot līķēdāji
NESŪDA tā nava !
nēģi, līdzīgi kā dēles, piezīžoties dzīvām zivēm un "izsūcot dzīvības sulu laukā" savukārt letiņu upēs ielienot tikai lai nojipātos un pēcnācējus radītu ...
tajā laikā nēģa iekšas ir tīras, jo šams domā par to kā sekasu dabūt nevis ko ēst un tamdēļ tas nav jāķidā, ot šādi lūk brīnumi ...


O zvērulis taps apēsts ...
  
Bildes_nosaukums
 
Visupirms nēģi ir jānomērdē ... beram šamos kastē ...
 
Bildes_nosaukums
 
un sāls paku pa virsu ...

sāls arī šamos nokaus ...
 
Bildes_nosaukums
 
Pēc stundiņas nēģi ir "gatavi"
 
Bildes_nosaukums
 
Stutējam cepināmo ...
 
Bildes_nosaukums
 
Ķeramies pie nēģu tīrīšanas - nekādas īpašas gudrības te nava

galvenais ir darba cimdi un ņemam nēģi aiz galvas
 
Bildes_nosaukums
 
un pārvelkam šamam pāri ... i' gļotas notīrīsies i' "asiņu sūdiņš izspruks"
 
Bildes_nosaukums
 
tīri nēģi gatavi cepināšanai
 
Bildes_nosaukums
 
Sakurinam riktīgi ogles ...
 
Bildes_nosaukums
 
Gatavojam cepināšanas redeli
 
Bildes_nosaukums
 
Nēģi pie nēģa
 
Bildes_nosaukums
 
Pirmā porcija gatava top ...
 
Bildes_nosaukums
 
cepinam !
 
Bildes_nosaukums
 
kamēr šāds te smukiņš brūnumiņš
 
Bildes_nosaukums
 
Nēģu rīklītes visā savā godībā ...
 
Bildes_nosaukums
 
Lai bezvēja dienā uzlabotu vilkmi tiek samaņģots agregāts ....
 
Bildes_nosaukums
 
Pūšam ogles pūšam ....
 
Bildes_nosaukums
 
pēc cepināšanas minūtem 20mit nēģi tiek likti pīlē ...
 
Bildes_nosaukums
 
Kraujam pīli pilnu ...
 
Bildes_nosaukums
 
Nākamā porcija ....
 
Bildes_nosaukums
 
Ķeramies pie sautēšanas ...

Pīli ar nēģiem uz plīts !
 
Bildes_nosaukums
 
Pielejam ūdeni "lai nosedz"
 
Bildes_nosaukums
 
Melnie pipari un lauru lapa klāt ...
 
Bildes_nosaukums
 
Un sirsnīgi sāli - sāli liekam daudz, lai ir "pārsālīts"
 
Bildes_nosaukums
 
Un burbuļo šamais apaļas desmit minūtes - tad nēģi būs "ar kraušķumu", ja sautēs ilgāk, tad būs galīgi mīksti

tas nu kā kuram no garšas karājas ...
 
Bildes_nosaukums
 
Pāris ēdamkarotes želatīna
 
Bildes_nosaukums
 
Top izšķīdinātas siltā ūdenī ... jā želatīnu vajag, citādi nebūs nēģim tās izteikti recekļainās želejas
 
Bildes_nosaukums
 
Pēc desmit viršanas minūtēm ...
 
Bildes_nosaukums
 
nēģi ir kļuvuši mīksti un viegli šamos var "ar dakšiņu pārspiest"
 
Bildes_nosaukums
 
nolejam viruma šķidrumu bļodā ... No tā taisīsim recekli ...
 
Bildes_nosaukums
 
Nēģu pīli liekam atdzišanai sniega kupenā
 
Bildes_nosaukums
 
kad nēģi ir atdzisuši ...
 
Bildes_nosaukums
 
Sākam nēģu plakanizēšanas darbus

nēģi uz dēlīša ...
 
Bildes_nosaukums
 
un ar otru dēlīti piespiežam šamo ...
 
Bildes_nosaukums
 
Plakanizēts nēģis visā savā godībā ....
 
Bildes_nosaukums
 
traukā iekšā ...
 
Bildes_nosaukums
 
iejaucam želatīnu nēģu virumā
 
Bildes_nosaukums
 
un caur sietiņu - lai lieki pipari nemaisās pa vidam - pārlejam nēģiem pāri ... ledusskapī uz diennakti iekšā ...
 
Bildes_nosaukums
 
Nākamajā dienā nēģu receklis ir gatavs ...
 
Bildes_nosaukums
 
un baudījums var sākties ...
 
Bildes_nosaukums
 
 
četri astaiņi visā piedalījās ....
 
Bildes_nosaukums
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv