www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Cepti nēģi | |
Kā sanācis kā ne - iekrita fācebūka inboksā ziņa
no Jāņa, ka vai negribot nēģus gatavot ? un es nu nebūšu tas, kas laidīs garām šādu iespēju ... vienu skaistu janvāra dienu tiek saņemta ziņa, ka šamie ir saķerti ... |
|
Grāpis pilns ar nēģiem !!! esot kādi astoņi kilo ... un lunkani un dzīvi visupirms liriska atkāpe - tautā ir maldīgs uzskats, ka nēģi esot līķēdāji NESŪDA tā nava ! nēģi, līdzīgi kā dēles, piezīžoties dzīvām zivēm un "izsūcot dzīvības sulu laukā" savukārt letiņu upēs ielienot tikai lai nojipātos un pēcnācējus radītu ... tajā laikā nēģa iekšas ir tīras, jo šams domā par to kā sekasu dabūt nevis ko ēst un tamdēļ tas nav jāķidā, ot šādi lūk brīnumi ... O zvērulis taps apēsts ... |
|
Visupirms nēģi ir jānomērdē ... beram šamos kastē ... | |
un sāls paku pa virsu ... sāls arī šamos nokaus ... |
|
Pēc stundiņas nēģi ir "gatavi" | |
Stutējam cepināmo ... | |
Ķeramies pie nēģu tīrīšanas - nekādas īpašas
gudrības te nava galvenais ir darba cimdi un ņemam nēģi aiz galvas |
|
un pārvelkam šamam pāri ... i' gļotas notīrīsies i' "asiņu sūdiņš izspruks" | |
tīri nēģi gatavi cepināšanai | |
Sakurinam riktīgi ogles ... | |
Gatavojam cepināšanas redeli | |
Nēģi pie nēģa | |
Pirmā porcija gatava top ... | |
cepinam ! | |
kamēr šāds te smukiņš brūnumiņš | |
Nēģu rīklītes visā savā godībā ... | |
Lai bezvēja dienā uzlabotu vilkmi tiek samaņģots agregāts .... | |
Pūšam ogles pūšam .... | |
pēc cepināšanas minūtem 20mit nēģi tiek likti pīlē ... | |
Kraujam pīli pilnu ... | |
Nākamā porcija .... | |
Ķeramies pie sautēšanas ... Pīli ar nēģiem uz plīts ! |
|
Pielejam ūdeni "lai nosedz" | |
Melnie pipari un lauru lapa klāt ... | |
Un sirsnīgi sāli - sāli liekam daudz, lai ir "pārsālīts" | |
Un burbuļo šamais apaļas desmit minūtes - tad
nēģi būs "ar kraušķumu", ja sautēs ilgāk, tad būs galīgi mīksti tas nu kā kuram no garšas karājas ... |
|
Pāris ēdamkarotes želatīna | |
Top izšķīdinātas siltā ūdenī ... jā želatīnu vajag, citādi nebūs nēģim tās izteikti recekļainās želejas | |
Pēc desmit viršanas minūtēm ... | |
nēģi ir kļuvuši mīksti un viegli šamos var "ar dakšiņu pārspiest" | |
nolejam viruma šķidrumu bļodā ... No tā taisīsim recekli ... | |
Nēģu pīli liekam atdzišanai sniega kupenā | |
kad nēģi ir atdzisuši ... | |
Sākam nēģu plakanizēšanas darbus nēģi uz dēlīša ... |
|
un ar otru dēlīti piespiežam šamo ... | |
Plakanizēts nēģis visā savā godībā .... | |
traukā iekšā ... | |
iejaucam želatīnu nēģu virumā | |
un caur sietiņu - lai lieki pipari nemaisās pa vidam - pārlejam nēģiem pāri ... ledusskapī uz diennakti iekšā ... | |
Nākamajā dienā nēģu receklis ir gatavs ... | |
un baudījums var sākties ... | |
četri astaiņi visā piedalījās .... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |