www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vārītceptas olas
 
Ar ko sākas rīts?
Pamostamies, izstaipamies un pakasam olas ... jā par olām tad arī šoreiz ies runa.

Olas ir ikdienišķa brokastu sastāvdaļa, un kas var būt vienkāršāks par prastu vārītu olu ?
No vienas puses tā jau ir - neko jaunu te neatklāsi, bet arī prastu olu brokastīs pasniedzot var izfunktierēt ko inčīgu un garšīgu ...

Kā radās šī recepte ?
Es esmu šķidra olu dzeltenuma cienītājs - nu garšo man tas, garšo un viss !
Patīk gan klasiski mīksti vārīta ola, gan cepta ola ar šķidru dzeltenumu, bet ...
Bet
vārītai olai nepievienosi piedevas, savukārt ceptai olai būs apcepta garoza un piedevas tikai apakšā
un ir ellīgi grūti noķert mirkli, kad baltums gatavs un dzeltenums šķidrs.

Vislaik gribējās apvienot to visu - tā, lai piedevas būtu viscaur stingri gatavā olas baltumā un cepurē būtu šķidrs olas dzeltenums.

Ilgu laiku provējot un mēģinot tapa šī olu gatavošanas tehnika, noteikti tas nav nekas jauns un ganjaukaučkādā recepšu grāmatā tas būs aprakstīts, bet šoreiz, atklājot otreiz lisapēdu, esmu pēc velna apmierināts ar sevi.

Uzreiz saku - ja negaršo šķidrs olas dzeltenums,  tad šī recepte nav jumsim.
 
piecēlāmies, nomazgājāmies - un dodamies pie aukstā skapja ...
 
Vārītceptas olas
 
Akcija
 
1. mazi trauciņi kur vārīt olas
2. pāris olu
3. kāda kripata žāvētas gaļas
4. kāda marinēta sēne
5. zaļumi
6. svieksts
7. pagaidu bļodiņa
8. tomāts
sāls un pipari

šī nav nekāda predefined recepte - liekam pie olām ko gribam
šeit galvenais ir saprast procesa funktieri, kā viss tiek pagatavots

sagriežam smalki gaļu, lokus, sēni
izšķeļam olu bļodiņā
un ar pirkstu ieziežam trauciņus ar sviekstu - tas palīdzēs olai nepielipt pie malām
 
Stumiņš
 
ar ēdamkaroti uzmanīgi izsmeļam olas dzeltenumu laukā un baltumā iejaucam gaļu, sēnes, zaļbarību  ...

pieberam sāli, piparu cik gribam
 
Vārītceptas olas
 
lejam olas baltuma masu trauciņā un procesu atkārtojam ...
līdz ir gatavi trauciņi ko vārīt un atsevišķi dzeltenumi ...
 
Vārītceptas olas
 
Liekam trauciņus pannā un pielejam ūdeni līdz viducim.

Un sākam visu vārīt ...
 
Vārītceptas olas
 
Sagaidam mirkli, kad olas baltums jau ir praktiski gatavs un tikai maziņš pleķītis pa vidu vēl ir šķidrs ...
 
Stulomiņš
 
Uzmanīgi ieslidinam trauciņu viducī olu dzeltenumus
 
Vārītceptas olas
 
Un uz kādu pusminūti uzliekam vāku, lai dzeltenums "pieraujas" baltumam ...
 
Vārītceptas olas
 
Ar virtuves stangām izceļam trauciņus, lai kādu mirkli padziest ...

Tikmēr varam pannas vārītajā ūdenī apgrozīt kādu tomātu, lai aprauj mizu un ir ko sagriezt piedevai.
 
Vārītceptas olas
 
uz šķivja !

tomātiņš, olas un zaļumi
 
Vārītceptas olas
 
maigs un stingrs, ar gaļu un sēnēm pildīts olas baltums
ar izteiktu dzeltenuma cepuri, kuru pārspiežot olas dzeltenums radīs maigāko "mērcīti"

najmmm ...
 
Vārītceptas olas
 
 
Saimniek, zini kāda starp Mums ir atsķirība ?

Es varu olas arī palaizīt ...
 
Vārītceptas olas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv