www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vārītceptas olas | |
Ar ko sākas rīts? Pamostamies, izstaipamies un pakasam olas ... jā par olām tad arī šoreiz ies runa. Olas ir ikdienišķa brokastu sastāvdaļa, un kas var būt vienkāršāks par prastu vārītu olu ? No vienas puses tā jau ir - neko jaunu te neatklāsi, bet arī prastu olu brokastīs pasniedzot var izfunktierēt ko inčīgu un garšīgu ... Kā radās šī recepte ? Es esmu šķidra olu dzeltenuma cienītājs - nu garšo man tas, garšo un viss ! Patīk gan klasiski mīksti vārīta ola, gan cepta ola ar šķidru dzeltenumu, bet ... Bet vārītai olai nepievienosi piedevas, savukārt ceptai olai būs apcepta garoza un piedevas tikai apakšā un ir ellīgi grūti noķert mirkli, kad baltums gatavs un dzeltenums šķidrs. Vislaik gribējās apvienot to visu - tā, lai piedevas būtu viscaur stingri gatavā olas baltumā un cepurē būtu šķidrs olas dzeltenums. Ilgu laiku provējot un mēģinot tapa šī olu gatavošanas tehnika, noteikti tas nav nekas jauns un ganjaukaučkādā recepšu grāmatā tas būs aprakstīts, bet šoreiz, atklājot otreiz lisapēdu, esmu pēc velna apmierināts ar sevi. Uzreiz saku - ja negaršo šķidrs olas dzeltenums, tad šī recepte nav jumsim. piecēlāmies, nomazgājāmies - un dodamies pie aukstā skapja ... |
|
|
|
|
|
1. mazi trauciņi kur vārīt olas 2. pāris olu 3. kāda kripata žāvētas gaļas 4. kāda marinēta sēne 5. zaļumi 6. svieksts 7. pagaidu bļodiņa 8. tomāts sāls un pipari šī nav nekāda predefined recepte - liekam pie olām ko gribam šeit galvenais ir saprast procesa funktieri, kā viss tiek pagatavots sagriežam smalki gaļu, lokus, sēni izšķeļam olu bļodiņā un ar pirkstu ieziežam trauciņus ar sviekstu - tas palīdzēs olai nepielipt pie malām |
|
|
|
ar ēdamkaroti uzmanīgi izsmeļam olas dzeltenumu laukā un baltumā iejaucam gaļu, sēnes, zaļbarību ... pieberam sāli, piparu cik gribam |
|
|
|
lejam olas baltuma masu trauciņā un procesu atkārtojam ... līdz ir gatavi trauciņi ko vārīt un atsevišķi dzeltenumi ... |
|
|
|
Liekam trauciņus pannā un pielejam ūdeni līdz viducim. Un sākam visu vārīt ... |
|
|
|
Sagaidam mirkli, kad olas baltums jau ir praktiski gatavs un tikai maziņš pleķītis pa vidu vēl ir šķidrs ... | |
|
|
Uzmanīgi ieslidinam trauciņu viducī olu dzeltenumus | |
|
|
Un uz kādu pusminūti uzliekam vāku, lai dzeltenums "pieraujas" baltumam ... | |
|
|
Ar virtuves stangām izceļam trauciņus, lai kādu mirkli padziest ... Tikmēr varam pannas vārītajā ūdenī apgrozīt kādu tomātu, lai aprauj mizu un ir ko sagriezt piedevai. |
|
|
|
uz šķivja ! tomātiņš, olas un zaļumi |
|
|
|
maigs un stingrs, ar gaļu un sēnēm pildīts olas baltums ar izteiktu dzeltenuma cepuri, kuru pārspiežot olas dzeltenums radīs maigāko "mērcīti" najmmm ... |
|
|
|
Saimniek, zini kāda starp Mums ir atsķirība ? Es varu olas arī palaizīt ... |
|
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |