www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Plaušu pankūkas | |
Uznāca nostaļģija pēc seniem laikiem ... kad sīks
puiškans būdams maisījos onkām zem kājām cūkbērēs ... un gaidīju to mirkli kad tiks galdā liktas plaušu pankūkas - ehhh kas par pasaules gardumu. Nu ko ... ja vajag tad vajag - taisīsim šodien šo ņammu. Nelielai atkāpei - plaušu pankūkas ir klasisks cūkbēru paēdiens. Kamēr veči cūku sadala, tikmēr sievišķi uztaisa plaušu pankūciņas ko večiem pēc darba pie "dzimtenītes" uzkost. Daži tās maldīgi dēvē par vācu "komm morgen wieder" recepti - nekā nebij ! Ādolfu baroni ir izlepuši un plaušas šamējie neēd, tākā letiņu baurs var patiesi lepoties ar to, ka plaušu pankūkas ir īstena tautas recepte, kas patiesībā arī ir saprotami, jo pie cūkas kaušanas subrodukti (plaušas un sirds) ir momentā jāpārstrādā maltītē. ķeramies lietai klāt - aunam kājas un čāpojam uz tirgu ... |
|
|
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. plaušas - kāds kilo pamatmasai 2. viena sirds - tā piedos sausāku garšu 3. sīpoli - smeķim 4. olas - pildījumam 5. milti pankūkām - paņēmu jau gatavu plāno pankūku miltu masu garšvielas - pipars, sāls ķeramies pie plaušām un sirds visu rūpīgi izskalojot no "tirgus drazām" |
|
|
|
un liekam "pirmajā ūdenī" putu noraušanai | |
|
|
līdzko ūdens uzvāras un putu lērums izlien grāpi no uguns nost ... |
|
|
|
gaļu kārtīgi noskalojam un liekam "svaigā" ūdenī atkal vārīties | |
|
|
kad uzmet burbuli - nosmeļam vēl
pēdējo putu drazu piesperam sāli un kādu smaržīgo piparu vāku virsū un uz mazas uguns, lai viss vāras stundu-pusotru |
|
|
|
līdz plaušas ir mīkstas un
viegli caurduramas ar dakšiņu |
|
|
|
Velkam plaušas un sirdi no grāpja laukā | |
|
|
sagriežam mazākos gabalos malšanai | |
|
|
uzštellējam gaļasmašīnu un ķeramies klāt | |
|
|
maļam maļam maļam | |
|
|
kamēr bļoda pilna ar gaļinieku | |
|
|
Ķeramies klāt sīpoliem | |
|
|
Sagriežam smalkos gabaliņos | |
|
|
un liekam uz pannas apcepties | |
|
|
Kamēr sīpoli kļūst zeltaini | |
|
|
Speram samalto plaušu un sirds masu | |
|
|
Un nedaudz apcepam plaušas līdz "brūnumiņam" |
|
|
|
kad plaušas apceptas liekam vāku virsū un ļaujam pildījuma masai atdzist |
|
|
|
Kamēr pildījums atdziest, ķeramies klāt plāno pankūku cepšanai. | |
|
|
izberam miltus bļodā | |
|
|
piesperam 900 gramus ūdens | |
|
|
un visu rūpīgi maisam līdz mīkla ķļūst viendabīga | |
|
|
Sagatavojam lielo šķīvi kur likt pankūkas un uzkarsējam uz maksimālu karstumu pankūku pannu |
|
|
|
uzpilinam pannai bikucīti eļļas | |
un lejam kausiņu mīklas | |
izpludinot mīklu pa visu pannu plānā plānā kārtiņā | |
Apcepam pankūku no vienas puses | |
apgriežam pankūku un apcepam otru pusīti |
|
Cepam cepam cepam kamēr blāķis ar pankūkām ir gatavs. | |
Uzliekam vārīties olas | |
Pautus nolobam | |
un smalki sagriežam pildījumam klāt | |
Visu rūpīgi samaisam noņemam provi un, ja vajag, pasālam un sapiparojam kā nu kuram labāk garšo |
|
Ķeramies klāt pie pankūku pildīšanas. beram pankūkas viducī karotes trejas pildījuma |
|
un lokam pankūku kā aploksni ciet | |
veidojot šitentādu smukuli | |
Pildītās pankūkas varam ledusskapī galbāt itin mierīgi dienas divas trīs ... Kad pienācis izsalkums ir laiks apcept uz pannas pankūciņas |
|
Kad apakša brūna apgriežam otrādi |
|
Uz šķīvja !!! klāt varam likt krējumu vai krējuma mērcītes - a kas katram labāk garšo |
|
Pankūku pārgriežot redzam maigu irdenu plaušu pildījumu - njammma ... | |
Un protamistiski gatavošanas laikā šis deguns tapa apostījis visu ko vien var ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |