www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Buļļa pauti
 
Ir reizes, kad sievišķi vajag sagaidīt ar svecēm un vakariņām. Patīk sieviešiem uzmanība patīk ...
Un mūždien rodas jautājums - a ko piedāvāt ?
Varžu kājas, lai rij spranči, un kaltēti skorpioni, lai paliek šķībacainajiem...
īstens letiņš ēdīs to, kas aiz loga dārzā aug un ganībās bizo - buļļa pautu ekzotika ...

jā, jā tieši buļļa pautos ir spēks - tos arī gatavosim ...

atkāpei - gaļa ir jāciena un jāmīl
muļķības ar stundām ilgu pautu vārīšanu+cepšanu+šmorēšanu atstājam tiem, kuri mēģina zaudēt pautu smeķi tos bezjēgā sacūkojot ...

pauti ir japasniedz kā pauti - un to smeķi ir nevis jānoliek, bet jāizbauda ... 
  
Buļļa pauti
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:

1. seši buļļa pauti - ar domu, vienai porcijai viens pautu pāris
2. nelieli tupenīši - kāds puskilo
3. sīpoli - smeķim
4. krējums - mērcei
5. tomātu pasta - krāsai
6. skābētu gurķu rosols - marinādei
7. salāti - garnējumam
garšvielas - rupji malti pipari , smaržīgie pipari

Sākam ar tupeņu vārīšanu,nomazgājam smilkti no tupeņiem un liekam grāpī vārīties
ideja ir novārīt tupeņus mizā, tad cepeškrāsnī "apraut" - tas tiešām dos ideālu garšu
tīri garšai piesperam pāris smaržīgos piparus
  
Buļļa pauti
  
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga atzīst pautus par labiem esam ...
 
Buļļa pauti
 
skatam šo daili - treju bullēnu mantības
 
Buļļa pauti
 
pievēršam uzmanību, ka pautiņi ir viegli iegriezti - tas notiekas kautuvē, kur pārbauda vai nav kas nelabs pautos
visi - pilnīgi visi pautu pārdevēji var uzrādīt "papīrus" par gaļas kvalitāti 
 
Buļļa pauti
 
nedaudz par pautu uzbūvi - pauti ir ārkārtīgi maiga gaļa
šī mantība nekad nav fizisku darbu strādājusi un vienmēr ucēta un lolota
tamdēļ ir ļoti jauzmanās gaļu "nesaplēst" (jā tieši šis vārds te der)
pautu mīkstumiņš ir ietērps divu slāņu mizās, no kurām tad arī būs jātiek vaļā

ar ļoti asu nazi viegli iegriežam pautu apvalkā
 
Buļļa pauti
 
un sākam lobīt nost apvalku
 
Buļļa pauti
 
apvalks pie pauta turas ar lērumu sīkām "cīpsliņām"
 
Buļļa pauti
 
šīs cīpsliņas patiesībā var itin viegli ar nagu pārraut, uzmanīgi iebāžot pirkstu aiz pauta apvalka
 
Buļļa pauti
 
uzmanīgi knibinoties, novelkam pautu apvalku kā zeķi nost
 
Buļļa pauti
 
Skatam sešus tīrus pauteļus un nolobītās ādiņas, kuras metam laukā
 
Buļļa pauti
 
Pautiem ir tā īpatnība, ka gatavojot šī gaļa ārkārtīgi saraujas apjomos
tamdēļ katru pautu griežam sešos lielos "medaljonos"
 
Buļļa pauti
  
jau griežot sākam sajust lipīgumu
kas tas ir ?
ak, šausmas, tā ir sperma - nu kas to būtu domājis ?

ir pienācis laiks tikt no tās vaļā ...

saliekam pautu medaljonus bļodā
 
Buļļa pauti
 
un skalojam zem tekoša auksta ūdens ...
skalojam
skalojam
skalojam
 
Buļļa pauti
 
Skalojam kamēr sperma ir laukā un ūdens ir dzidrs ...
 
Buļļa pauti
 
Kad skalošanas darbi beigušies, ķeramies klāt iemarinēšanai
klasiski tas notiek nolejot no 3litru gurķu burkas rosolu
tākā man, diemžēl, nav "lauku radu", nākas izlīdzēties ar tirgū iegādātu īstenu gurķu rosoliņu
 
Buļļa pauti
 
Lejam sālītu gurķu rosolu pār pautiem un ļaujam tiem iemarinēties vismaz stundiņu
 
Buļļa pauti
 
Tikmēr arī tupeņi ir novārīti
 
Buļļa pauti
 
nomizojam tupeņus
 
Buļļa pauti
 
liekam cepamtraukā un apberam ar rupji maltiem pipariem
 
Buļļa pauti
 
speram cepeškrāsnī burtiski uz pacmit minūtem "ādiņai"
grādos etoki 200C
 
Buļļa pauti
 
kad tupeņi sākuši cepināties, apsmērējam ar sviekstu
 
Buļļa pauti
 
skatam zeltani spīzdīgos tupeņus ...
 
Buļļa pauti
 
Ķeramies klāt sīpoliem
 
Buļļa pauti
 
nomizojam
 
Buļļa pauti
 
un sagriežam sīpolos smukos ripuļos ...
 
Buļļa pauti
 
Kamēr ņēmāmies ar visu, tikmēr pautiņi ir iemarinējušies ...
 
Buļļa pauti
 
sakarsētu pannu iezīežam ar sviestu
 
Buļļa pauti
 
un liekam pautu medaljonus cepties, te arī manam, ka momentā pauti sāk atdot šķidrumu
 
Buļļa pauti
 
pieberam klāt riktīgi sīpolus
 
Buļļa pauti
 
vāku virsū un lai sautējas pacmit minūtes
 
Buļļa pauti
 
Kad pauti sāk atdot šķidrumu, piemetam vēl sīpolus
 
Buļļa pauti
 
Un lai viss virst ašpacmit minūtes
 
Buļļa pauti
 
Kad pautu sautējums ir novārījies  - izķeselējam pautus no sautējuma laukā
 
Buļļa pauti
 
un atlikušajos sīpolos un "susliņā"
piesperam klāt pāris karotes krējuma mērcei

funktieris ir saglabāt pautu smacinieku mērcītei ...
 
Buļļa pauti
 
Iemaisam krējumu sīpolos
 
Buļļa pauti
 
un piedodam krāsu mērcei ?
ar ko ?
ar īstu tomātu pastu !
 
Buļļa pauti
 
Piesperam mērcei klāt burtiski vienu karoti tomātu pastas - tik deļ krāsas ...
 
Buļļa pauti
 
servējam pautu pāri uz salātu lapām
cenšamies salikt pautiņa medaljonus kopistiski
sīpolmērcīte smeķim - gurķīti ar' piegriežam...
un kartupeļi sātīgumam

ŅAMMMĀĀĀĀĀĀĀ !
 
Buļļa pauti
 
skatam buļļa pautiņu tuvumā - ņammmmm
   
Buļļa pauti
 
 
Saimniek, ūsas man smukas, bet liec pautus mierā !!!
 
Buļļa pauti
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv