www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Buļļa pauti | |
Ir reizes, kad sievišķi vajag sagaidīt ar svecēm un vakariņām. Patīk sieviešiem uzmanība patīk ... Un mūždien rodas jautājums - a ko piedāvāt ? Varžu kājas, lai rij spranči, un kaltēti skorpioni, lai paliek šķībacainajiem... īstens letiņš ēdīs to, kas aiz loga dārzā aug un ganībās bizo - buļļa pautu ekzotika ... jā, jā tieši buļļa pautos ir spēks - tos arī gatavosim ... atkāpei - gaļa ir jāciena un jāmīl muļķības ar stundām ilgu pautu vārīšanu+cepšanu+šmorēšanu atstājam tiem, kuri mēģina zaudēt pautu smeķi tos bezjēgā sacūkojot ... pauti ir japasniedz kā pauti - un to smeķi ir nevis jānoliek, bet jāizbauda ... |
|
Sastāvdaļas: 1. seši buļļa pauti - ar domu, vienai porcijai viens pautu pāris 2. nelieli tupenīši - kāds puskilo 3. sīpoli - smeķim 4. krējums - mērcei 5. tomātu pasta - krāsai 6. skābētu gurķu rosols - marinādei 7. salāti - garnējumam garšvielas - rupji malti pipari , smaržīgie pipari Sākam ar tupeņu vārīšanu,nomazgājam smilkti no tupeņiem un liekam grāpī vārīties ideja ir novārīt tupeņus mizā, tad cepeškrāsnī "apraut" - tas tiešām dos ideālu garšu tīri garšai piesperam pāris smaržīgos piparus |
|
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga atzīst pautus par labiem esam ... | |
skatam šo daili - treju bullēnu mantības | |
pievēršam uzmanību, ka pautiņi
ir viegli iegriezti - tas notiekas kautuvē, kur pārbauda vai nav kas
nelabs pautos visi - pilnīgi visi pautu pārdevēji var uzrādīt "papīrus" par gaļas kvalitāti |
|
nedaudz par pautu uzbūvi - pauti ir ārkārtīgi maiga gaļa šī mantība nekad nav fizisku darbu strādājusi un vienmēr ucēta un lolota tamdēļ ir ļoti jauzmanās gaļu "nesaplēst" (jā tieši šis vārds te der) pautu mīkstumiņš ir ietērps divu slāņu mizās, no kurām tad arī būs jātiek vaļā ar ļoti asu nazi viegli iegriežam pautu apvalkā |
|
un sākam lobīt nost apvalku |
|
apvalks pie pauta turas ar lērumu sīkām "cīpsliņām" | |
šīs cīpsliņas patiesībā var itin viegli ar nagu pārraut, uzmanīgi iebāžot pirkstu aiz pauta apvalka | |
uzmanīgi knibinoties, novelkam pautu apvalku kā zeķi nost | |
Skatam sešus tīrus pauteļus un nolobītās ādiņas, kuras metam laukā | |
Pautiem ir tā īpatnība, ka
gatavojot šī gaļa ārkārtīgi saraujas apjomos tamdēļ katru pautu griežam sešos lielos "medaljonos" |
|
jau griežot sākam sajust
lipīgumu kas tas ir ? ak, šausmas, tā ir sperma - nu kas to būtu domājis ? ir pienācis laiks tikt no tās vaļā ... saliekam pautu medaljonus bļodā |
|
un skalojam zem tekoša auksta ūdens ... skalojam skalojam skalojam |
|
Skalojam kamēr sperma ir laukā un ūdens ir dzidrs ... | |
Kad skalošanas darbi beigušies, ķeramies klāt
iemarinēšanai klasiski tas notiek nolejot no 3litru gurķu burkas rosolu tākā man, diemžēl, nav "lauku radu", nākas izlīdzēties ar tirgū iegādātu īstenu gurķu rosoliņu |
|
Lejam sālītu gurķu rosolu pār pautiem un ļaujam tiem iemarinēties vismaz stundiņu | |
Tikmēr arī tupeņi ir novārīti |
|
nomizojam tupeņus |
|
liekam cepamtraukā un apberam ar rupji maltiem pipariem | |
speram cepeškrāsnī burtiski uz
pacmit minūtem "ādiņai" grādos etoki 200C |
|
kad tupeņi sākuši cepināties, apsmērējam ar sviekstu | |
skatam zeltani spīzdīgos tupeņus ... | |
Ķeramies klāt sīpoliem | |
nomizojam | |
un sagriežam sīpolos smukos ripuļos ... | |
Kamēr ņēmāmies ar visu, tikmēr pautiņi ir iemarinējušies ... | |
sakarsētu pannu iezīežam ar sviestu | |
un liekam pautu medaljonus cepties, te arī manam, ka momentā pauti sāk atdot šķidrumu | |
pieberam klāt riktīgi sīpolus | |
vāku virsū un lai sautējas pacmit minūtes | |
Kad pauti sāk atdot šķidrumu, piemetam vēl sīpolus | |
Un lai viss virst ašpacmit minūtes | |
Kad pautu sautējums ir novārījies - izķeselējam pautus no sautējuma laukā | |
un atlikušajos sīpolos un "susliņā" piesperam klāt pāris karotes krējuma mērcei funktieris ir saglabāt pautu smacinieku mērcītei ... |
|
Iemaisam krējumu sīpolos | |
un piedodam krāsu mērcei ? ar ko ? ar īstu tomātu pastu ! |
|
Piesperam mērcei klāt burtiski vienu karoti tomātu
pastas - tik deļ krāsas ... |
|
servējam pautu pāri uz salātu lapām cenšamies salikt pautiņa medaljonus kopistiski sīpolmērcīte smeķim - gurķīti ar' piegriežam... un kartupeļi sātīgumam ŅAMMMĀĀĀĀĀĀĀ ! |
|
skatam buļļa pautiņu tuvumā - ņammmmm | |
Saimniek, ūsas man smukas, bet liec pautus mierā !!! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |