www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pautu daiviņas | |
- Kur ir spēks, brāl ? - Pautos ! ... Ir dienas kad ... pamosties, izstaipies, pakasi pautus un ... O - dzimst ideja pagatavot ko ekzõtisku - pautus ! Auna, buļļa pauti jau kopš senseniem laikiem ir ekskļuzīva delikatese, ko baudījuši ir jau mūsu senču senči. Šams ēdiens skaitās reti veselīgs un īpaši paredzēts vīriešcilvēkiem "lai viegli ceļas un ilgi stāv". Klasiska pautu pagatavošana ir ārkārtīgi vienkārša, tiesa te ir viena maziņa nianse - mācēt pagatavot ir viens, vēl vajag mācēt ēdamo pasniegt ... īpaši aktuāli tas ir gadījumos, ja pautus ēdīs sievieši, te bez "FUI-PĒĒĒ-ŠAUSMAS" neiztikt tamdēļ pauti ir jāpagatavo tā, lai sievieši "nikā aizdomīga nemanītu" un ēstu tā, ka ausis kust un treji lāgi šķīvi papildinātu ... un ēdienreizes beigās tikai atliek ieminēties kas ta īsti uz šķīvja bija ... Šādu mantību veikalos var nemeklēt tamdēļ slājam vien uz tirgu ... |
|
Divām porcijām ņemam sešus auna vai teļa pautus, no garšvielām sāls un melnie graudu pipari. Pie maigajiem pautiem labi klāt der asāka piedeva, piemēram, adžika un kāda salātlapa noformējumam. Pauti taps cepināti/"frītēti" eļļā tamdēļ gādājam labu rapšu eļļu. Par daudzumiem ... Pautiem ir viens netikums "sarauties" - vai pēc peldes auKstā jūrā, vai verdošā eļļā, bet pauti sarausies tā, ka maz neliekas - tamdēļ vienai normālai porcijai bez trejiem pautiem neiztikt. Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic pautu kvalitātes pārbaudi. |
|
Pauts ir ietērpts divos ļoti biezas un stingras ādas apvalkos ... Visupirms griežam pušu ārējo apvalku |
|
ļoti uzmanīgi pārgriežam iekšējo apvalku cenšoties nesagraizīt pautu mīkstumu ... | |
Aizbāžam aiz apvalka ādas īkšķi un uzmanīgi izplēšam pautu no apvalka kā tādu zeķi... daram to ļoti uzmanīgi, jo pauta gaļa ir ārkārtīgi mīksta - apvalkus metam laukā |
|
griežam pautu gareniski uz pusēm un tad katru pusīti vēl četrās "daiviņās" Šāds grieziens "nomaskēs" pautu un tas ne ar ko neatšķirsies no, piemēram, klasiska stroganova gaļas gabala. |
|
apkaisam pautu daiviņas ar sāli un svaigi stampātiem melnajiem pipariem te ir jāievēro likums - jo mazāk garšvielu, jo labāk un pilnīgāk var izbaudīt pauta smeķi kā tādu |
|
dziļā pannā lejam puslitru eļļas un max uguni apakšā... kad eļļa ir uzkarsusi metam "pa saujai" pautu daviņas - visupirms būs lērums putu burbuļu ... |
|
pamazām putas pāries un daiviņas sāks eļļā vārīties ... laiku pa laikam pamaisam "lai nesalīp" |
|
kopumā pautus sanāk cepināt kaučkur minūtes desmit - te gan viss no izmēra un karstuma karājas, bet vidēji tā uz desmit minūšiem sanāk ... Līdz pauti ir apcepušies zeltaini brūni ... Pie kam šādi frītējot pauti nevis izsautējas "pļeckā", bet paliek štengros gabaliņos. |
|
pāris minūtes paturam pautu gabalus sietā, lai liekā eļļa notek... | |
Pautus uz šķīvja ... | |
Maigas, zeltaini brūnas pautu daiviņas ... ņamma ... | |
Pautus paēdis Bonga maskējas par šķībacainu čainīzerkaķi ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |