www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pildīta vista | |
Kad svētki visriņķī un apkārt nekas cits neatliek kā gatavot
ko specifičeskāku ... Ja jau, ta jau, lai top "Pildīta vista" - no vienas puses ļoti vienkārša recepte, bet darbu prasa, ka maz neliekas, jo receptes ideja balstās uz to, ka vistai tiek uzmanīgi "novilkta" āda tiek sagatavots pildījums tiek rūpīgi aizšūti vistas ādas "caurumi" un sastūķējot ādu pilnu atkal tiek radīta vista ... būs, būs ko darīt - bet rezultāts ir tā vērc Izvēzējam roķeles un ķeramies lietai klāt ... |
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. Vesela vista - kas to būtu domājis ... 2. Sauja vistas aknu - pildījumam 3. Viena ola - stingrībai 4. Rīvmaize - porainībai 5. Sīpols - asumam sāls, pipari, muskatrieksts, kāds maziņš sviesta pikucis, adata un diegs Vistu principā var pildīt ar ko vien grib - a gribējās tieši aknas, gribas sēnes ? a_bet_lūgtum te galvenais ir receptes idejiskais funktieris ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas kvalitātes pārbaudi. |
|
Velkam vistai ādu nost ... sākam ar vistas pakaļgalu - nogriežam peteni no kaula nost un gar mugurkaulu uzmanīgi pavelkam ādu uz augšu visas cīpslas kas notur ādu vai nu pārkniebjam ar nagu, vai ar nazi pārgriežam, bet cenšamies neievainot ādu ... |
|
Griežam vistu otrādi un sākam izģērbt vistas kājas ... te čakars ir ar "ceļgaliem" - tamdēļ pārgiežam vistas stilba locītavu un atlokam kāju uz augšu novelkot no stilba ādu uz leju kā tādu zeķi ... |
|
stilba lejas galu nogriežam lai pārcirstā kaula galiņš paliek kā tāds "puļķītis" ādā ... | |
spārna "stilbiņus" līdzīgi kā kājas izgiežam laukā lai ādā paliek tikai spārnu sākuma "līkums" ... | |
Ķeramies pie vistas gaļas atkaulošanas īpaši par gaļas veselumu nav jāuztraucas jo viss taps samalts galvenais ir atdalīt visus kaulus un izņemt lielākās cīpslas ... no kauliem, ja ir gribēšana, varam izvārīt buljonu ... |
|
Štellējam "simtu gadu vecu gaļasmašīnu" un samaļam vistas gaļu kopā ar sīpolu ... | |
Sagriežam mazos gabaliņos aknas aknas malt nevajag - izšķīdīs pļeckā |
|
Jaucam kopā ... vistas malto gaļu vienu olu sagrieztās aknas sauju rīvmaizes sapiparojam, sasālam, pierīvējam muskatriekstu "aromam" un rūpīgi samaisam |
|
Ņemam adatu un sākam skrodera darbus šujam vistai "kakla caurumu" pilnībā ciet un aizšujam pakaļgalu atstājot tik mazu "šķirbiņu" ... |
|
Stampājam ādā pildījumu izveidojot atkal "vistas formu" Tagad būtiskākais - ādu nedrīkst piebāzt pilnībā pilnu !!! Ādu drīkst piepildīt tikai par 2/3daļām - tā lai pildījums viegli "ļurinas" pa vistas iekšpusi, jo cepšanas laikā āda sarausies un, ja nebūs "elastības rezerves", būs dirsā darbs un materiāli !!! |
|
Aizšujam pakaļas caurumu ciet ... ieziežam cepamtrauku ar sviestu un liekam vistu ar šūšanas vīlēm uz aukšu - tas tamdēļ lai vistas sula neiztek lieki laukā |
|
Uzkarsējam cepeškrāsni uz 180C un cepinam vistu apmēram 45min-stundu, īpaši ilgāk ne' jo maltā pildījuma gaļa gatavojas gana ātri ... pēc pusstundas cepiena vistu vajag apsmērēt ar sviestu lai izveidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa redzam, ka vista sarāvusies apjomos, bet savu formas veselumu ir saglabājusi ... |
|
Pēc stundas, kad "garoza aprāvusies", velkam vistu laukā un uzmanīgi izņemam diegus ... | |
Uz galda ! | |
Maiga vista zeltainā, kraukšķīgā garozā ... | |
Kasīklis Bonga ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |