www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Pildīti makaroni
 
Rokot virtuvi uz pavasara generāltīrīšanu atradās kaste ar lielajiem trubu veida makaroniem ...

Tie gan tiek dēvēti par itāļu "cannelloni" ...
pie kam tie esot ne'ba'nu'makaroni, bet kautkāda "pasta ibio" ... bļa'bļa'bļa tri'rubļa karoč vienalga kā to makaronu paveidu itālijāņi sauc, bet gatavosim visu "čista pa latviskam"

Ko ta mums vajag ? - a tās lielās makaronu trubas iegādājamas jebkurā lielākā bodē

bet ...

oj cik salauztas tās nākas iegādāt - jo jebkuras  pārdevējas nomesta paciņa "pie zemes"  
nozīmē pusi "sadauzītu makaronu" ....
un stulbākais ir tas, ka neattaisot paku, ne sūda nepateiksi, cik ir veselu makaronu trubu tajā ir palikuši...
nu neko ... pērkam paku ar makaronu trubām ...
bet pie pirkšanas  "pakratam" kasti, ja dzirdam "klīstošus sūdiņus" kas ir sadauzītu makaronu atliekas,
ta liekam paku malā un meklējam citu ...

Kas ta tiek sagādāts ?...
 
Pildīti makaroni
 
Sastāvdaļas:
1. makaronu trubu paka - pamatam
2. kādi 500 grami labas maltas gaļas - pildījumam
3. sīpols - asumam
4. burkāns - piedevai
5. tomātu pasta - krāsai
6. atādotu tomātu bundža - sautējuma pamatam
7. ciets siers -  stingai cepurei
8. milti - mērces masai
9, sviests - mērcei
10. piens - mērces jaucienam
sāls, rupjie pipari, muskatrieksts, laurulapa un kāda zaļbarība fonā ...

sākam visu ar prastākās piena mēces gatavošanu - izkausējam katliņā 100ts gramus svieksta...
 
Pildīti makaroni
 
Kad svieksts sāk burbuļot...  iejaucam tajā divas ēdamkarotes miltu ...
 
Pildīti makaroni
 
Rūpīgi iemaisam miltus sviestā - līdz tie nedaudz zeltainu toni iegūst ...
 
Pildīti makaroni
 
lejam lēnām klāt pienu un maisam, maisam, maisam  ...

cik daudz ? nu kādus apm 500-800 gramus - līdz mērces masa kā krējums ...
 
Pildīti makaroni
 
kad piena mērce iegūst lipīga krējuma konsistenci, pieberžam uz rīves mazliet muskatriekstu un ieliekam laurulapu klāt ...

lai stāv maliņā "ievilkties"
 
Pildīti makaroni
 
nomizojam, sašņikājam sīpolu un vienlīdz daudz sarīvējam uz rupjās rīves burkānu ...
 
Pildīti makaroni
 
sīpolus un burkānus apcepjam ...
 
Pildīti makaroni
 
kad burkāni un sīpoli apcepjas - liekam tos bļodā maliņā
 
Pildīti makaroni
 
uz tās pašas karstās pannas liekam malto gaļu ...
 
Pildīti makaroni
 
Malto gaļu vislaik maisam, kamēr tā kļūst pelēcīga un sauraujas mazos pikucīšos ...
 
Pildīti makaroni ..
 
pēc minūtēm trejām liekam malto gaļu bļodā atdzišanai ...
 
Pildīti makaroni
 
sakapājam zaļbaribu ...
 
Pildīti makaroni
 
bļodā cepti sīpoli un burkāni, gaļa, zaļumi, divas labas ēdamkarotes tomātpastas, sāls, pipari ...
 
Pildīti makaroni
 
visu samaisam un ļaujam atdzist ... 

huļi vajag apcept gaļu ?  - jo visupirms apcepinot malto gaļu tā saraujas un turpmāk saglabās formu,
ja gaļa sarausies makaronā tas pārsprāgs...
 
Pildīti makaroni
 
sarīvējam sieru ...
 
Pildīti makaroni
 
izliekam cepamtrauka dibenā atādotu tomātbundžu - rūpīgi to izklājam pa visu cepamtrauka pamatni ...

atlasam veselās makaronu trubiņas - ideāli, ja visas būtu veselas,
bet kā rāda dzīve - 1/4daļa paciņas ir "norakstāma" salauztās un saprēgājušas trubās ...
 
Pildīti makaroni
 
kā pildīt makaronu trubas ?... da ar pirkstiem !

bāžam gaļas masu makarona trubā iekšā un ar pirkstu kārtīgi piestampājam ....
 
Pildīti makaroni
 
liekam gaļas piebāztās makaronu trubas vienā slānī cepamtraukā cieši/cieši vienu pie otras virs tomātiem ...
 
Pildīti makaroni
 
pa virsu pildītajiem makaroniem liekam piena mērci un sarīvēto sieru ...
 
Pildīti makaroni
 
un 200C cepenē uz minūtem etoki trejdesmit ...
 
Pildīti makaroni
 
līdz gaļa burbuļo un siers viegli apcepjas "zeltainā tonī" ...
 
Pildīti makaroni
 
makaronu trubiņas uz šķīvja un zaļbarību pa virsu ...
 
Pildīti makaroni
 
pufīgi gaļaini makaroni ar maigu mērcīti - njammmm
 
Pildīti makaroni
 
 
Nu ko gribēji zināt ? Nu apaļi 7tiņi kilo nu ?...  mācīsi te Mani tievēt ?...
 
Pildīti makaroni
  

www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv