www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pildīti makaroni | |
Rokot virtuvi uz pavasara generāltīrīšanu atradās kaste ar lielajiem trubu veida makaroniem ... Tie gan tiek dēvēti par itāļu "cannelloni" ... pie kam tie esot ne'ba'nu'makaroni, bet kautkāda "pasta ibio" ... bļa'bļa'bļa tri'rubļa karoč vienalga kā to makaronu paveidu itālijāņi sauc, bet gatavosim visu "čista pa latviskam" Ko ta mums vajag ? - a tās lielās makaronu trubas iegādājamas jebkurā lielākā bodē bet ... oj cik salauztas tās nākas iegādāt - jo jebkuras pārdevējas nomesta paciņa "pie zemes" nozīmē pusi "sadauzītu makaronu" .... un stulbākais ir tas, ka neattaisot paku, ne sūda nepateiksi, cik ir veselu makaronu trubu tajā ir palikuši... nu neko ... pērkam paku ar makaronu trubām ... bet pie pirkšanas "pakratam" kasti, ja dzirdam "klīstošus sūdiņus" kas ir sadauzītu makaronu atliekas, ta liekam paku malā un meklējam citu ... Kas ta tiek sagādāts ?... |
|
Sastāvdaļas: 1. makaronu trubu paka - pamatam 2. kādi 500 grami labas maltas gaļas - pildījumam 3. sīpols - asumam 4. burkāns - piedevai 5. tomātu pasta - krāsai 6. atādotu tomātu bundža - sautējuma pamatam 7. ciets siers - stingai cepurei 8. milti - mērces masai 9, sviests - mērcei 10. piens - mērces jaucienam sāls, rupjie pipari, muskatrieksts, laurulapa un kāda zaļbarība fonā ... sākam visu ar prastākās piena mēces gatavošanu - izkausējam katliņā 100ts gramus svieksta... |
|
Kad svieksts sāk burbuļot... iejaucam tajā divas ēdamkarotes miltu ... | |
Rūpīgi iemaisam miltus sviestā - līdz tie nedaudz zeltainu toni iegūst ... |
|
lejam lēnām klāt pienu un maisam, maisam, maisam ... cik daudz ? nu kādus apm 500-800 gramus - līdz mērces masa kā krējums ... |
|
kad piena mērce iegūst lipīga krējuma konsistenci, pieberžam uz rīves mazliet muskatriekstu un ieliekam laurulapu klāt ... lai stāv maliņā "ievilkties" |
|
nomizojam, sašņikājam sīpolu un vienlīdz daudz sarīvējam uz rupjās rīves burkānu ... |
|
sīpolus un burkānus apcepjam ... | |
kad burkāni un sīpoli apcepjas - liekam tos bļodā maliņā | |
uz tās pašas karstās pannas liekam malto gaļu ... | |
Malto gaļu vislaik maisam, kamēr tā kļūst pelēcīga un sauraujas mazos pikucīšos ... | |
.. | |
pēc minūtēm trejām liekam malto gaļu bļodā atdzišanai ... |
|
sakapājam zaļbaribu ... | |
bļodā cepti sīpoli un burkāni, gaļa, zaļumi, divas labas ēdamkarotes tomātpastas, sāls, pipari ... | |
visu samaisam un ļaujam atdzist ... huļi vajag apcept gaļu ? - jo visupirms apcepinot malto gaļu tā saraujas un turpmāk saglabās formu, ja gaļa sarausies makaronā tas pārsprāgs... |
|
sarīvējam sieru ... | |
izliekam cepamtrauka dibenā atādotu tomātbundžu - rūpīgi to izklājam pa visu cepamtrauka pamatni ... atlasam veselās makaronu trubiņas - ideāli, ja visas būtu veselas, bet kā rāda dzīve - 1/4daļa paciņas ir "norakstāma" salauztās un saprēgājušas trubās ... |
|
kā pildīt makaronu trubas ?... da ar pirkstiem ! bāžam gaļas masu makarona trubā iekšā un ar pirkstu kārtīgi piestampājam .... |
|
liekam gaļas piebāztās makaronu trubas vienā slānī cepamtraukā cieši/cieši vienu pie otras virs tomātiem ... |
|
pa virsu pildītajiem makaroniem liekam piena mērci un sarīvēto sieru ... | |
un 200C cepenē uz minūtem etoki trejdesmit ... | |
līdz gaļa burbuļo un siers viegli apcepjas "zeltainā tonī" ... | |
makaronu trubiņas uz šķīvja un zaļbarību pa virsu ... |
|
pufīgi gaļaini makaroni ar maigu mērcīti - njammmm | |
Nu ko gribēji zināt ? Nu apaļi 7tiņi kilo nu ?... mācīsi te Mani tievēt ?... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |