www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pildītas zirņu kotletes | |
Ir lietas ko ikdienā bieži nelietojam, bet kad sagribas ... tad sagribas ... Viena no specifiskām gaļas mantām ir plaušas - ar savu īpatnēju garšu un struktūru, klasiski plaušas tiek pildītas lielajos pankokos, bet var jau šamējās pildīt ari citur ... Šoreiz gatavosim pildītas zirņu kotletes - pilnībā "pašpietiekams" ēdiens ko var ņammāt vienu pašu bez piedevām. Ķeramies lietai klāt ... |
|
Sastāvdaļas: 1. glāze zirņu - pamatam 2. kādi 300-400 grami plaušu - pildījumam 3. sīpols - asumam 4. pāris pautu - noturībai 5. rīvmaize - masai un garozai 6. žāvēts speķis - sātīgumam 7. ciete - papildus stingrībai 8. krējums - piedevai sāls, rupjie pipari un kāda zaļbarība fonā ... sākam ar zirņu mērcēšanu - beram glāzi zirņu un ūdeni pa virsu ... |
|
Lēnām un nesteidzoties, kamēr mirkst zirņi, liekam grāpī plaušas un uzvārām līdz pirmajām putām ... | |
Nolejam ūdeni, noskalojam plaušas, liekam grāpī svaigu ūdeni un gatavojamies visu vārīt pa īstam ... sīks knifs - plaušas izteikti peld pa ūdens virsu un, lai nodrošinātu labu iegrimi, tajās der iestūķēt kādu smagāku metāla nazi ... |
|
piemetam lauru lapu, sāli, kādu smaržīgo piparu un lai viss vārās kādu stundiņu ... | |
kad stundiņa pagājusi, ķeselējam plaušas laukā un sagriežam malšanas lieluma gabalos ... | |
kamēr ņemamies ar plaušām, liekam uz mazas uguns vārīties nomērcētos zirņus ... |
|
Štellējam gaļasmašīnu un atiet plaušu malšana ... | |
līdz bļoda pilna ar smalki samaltām plaušām | |
smalki sagriežam speķi un sīpolu ... | |
Uzkarsētā pannā iztecinam no speķa taukus - taukums ir obligāti vajadzīgs, jo tas dos pildījumam sulīgumu | |
.. | |
kad tauki izkusuši, speram uz
pannas sīpolus |
|
un liekam apcepināties plaušas, kārtīgi sapiparojam ... | |
kamēr ņēmāmies ar pildījumu masu, zirņi ir izvārījušies mīksti - nokāšam... | |
un samaļam gaļasmašīnā zirņus ... | |
tagad laiks izprast šo ēdienu ... samalti zirņi nav gaļa, tajos nav nekādu saistvielu, mīci cik gribi -
cepjot viss izjuks pļurā ... tamdēļ, lai cepamais "turētu formu", ir obligāti jāpievieno kas "līmējošs" speram klāt masai mazliet rīvmaizes - tas dos porainību, divus pautus un tējkaroti cietes noturibai visu kārtīgi samaisam ... |
|
Zirņu masa apvalkam, ceptas plaušas pildījumam, rīvmaize panējumam ... atiet darbs ... |
|
salipinām no zirņu masas laiviņu ... |
|
piepildam viduci ar plaušām ... |
|
rūpīgi aizlipinam zirņu kotleti ciet ... | |
un vārtam pautiņu rīvmaizes panējumā ... | |
līdz iegūstam smuku kotlešu ierindu "uz cepināšanu" ... | |
uzkarsējam pannu un atiet cepināšana ... |
|
ilgi neko te cept nevajag - viss tāpat ir gatavs - tik vien lai kraukšķīgu miziņu aprauj | |
uhhh kas pa pildītu kotlešu kaudzi ... | |
krējumu un zaļumus pa virsu ... pufīga un maiga kotletīte ... mmmmm .... | |
Bonga spalvaina spilvena lomā ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |