www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Pildītas zirņu kotletes
 
Ir lietas ko ikdienā bieži nelietojam, bet kad sagribas ... tad sagribas ...

Viena no specifiskām gaļas mantām ir plaušas - ar savu īpatnēju garšu un struktūru, klasiski plaušas tiek pildītas lielajos pankokos, bet var jau šamējās pildīt ari citur ...

Šoreiz gatavosim pildītas zirņu kotletes - pilnībā "pašpietiekams" ēdiens ko var ņammāt vienu pašu bez piedevām.

Ķeramies lietai klāt ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. glāze zirņu - pamatam
2. kādi 300-400 grami plaušu - pildījumam
3. sīpols - asumam
4. pāris pautu - noturībai
5. rīvmaize - masai un garozai
6. žāvēts speķis - sātīgumam
7. ciete - papildus stingrībai
8. krējums - piedevai
sāls, rupjie pipari un kāda zaļbarība fonā ...

sākam ar zirņu mērcēšanu - beram glāzi zirņu un ūdeni pa virsu ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
Lēnām un nesteidzoties, kamēr mirkst zirņi, liekam grāpī plaušas un uzvārām līdz pirmajām putām ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
Nolejam ūdeni, noskalojam plaušas, liekam grāpī svaigu ūdeni un gatavojamies visu vārīt pa īstam ...

sīks knifs - plaušas izteikti peld pa ūdens virsu un, lai nodrošinātu labu iegrimi, tajās der iestūķēt kādu smagāku metāla nazi ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
piemetam lauru lapu, sāli, kādu smaržīgo piparu un lai viss vārās kādu stundiņu ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
kad stundiņa pagājusi, ķeselējam plaušas laukā un sagriežam malšanas lieluma gabalos ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
kamēr ņemamies ar plaušām, liekam uz mazas uguns vārīties nomērcētos zirņus ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
Štellējam gaļasmašīnu un atiet plaušu malšana ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
līdz bļoda pilna ar smalki samaltām plaušām
 
Pildītas zirņu kotletes
 
smalki sagriežam speķi un sīpolu ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
Uzkarsētā pannā iztecinam no speķa taukus - taukums ir obligāti vajadzīgs, jo tas dos pildījumam sulīgumu
 
Pildītas zirņu kotletes ..
 
kad tauki izkusuši, speram uz pannas sīpolus
 
Pildītas zirņu kotletes
 
un liekam apcepināties plaušas, kārtīgi sapiparojam ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
kamēr ņēmāmies ar pildījumu masu, zirņi ir izvārījušies mīksti - nokāšam...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
un samaļam gaļasmašīnā zirņus  ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
tagad laiks izprast šo ēdienu ... samalti zirņi nav gaļa, tajos nav nekādu saistvielu, mīci cik gribi  - cepjot viss izjuks pļurā ...

tamdēļ, lai cepamais "turētu formu", ir obligāti jāpievieno kas "līmējošs"

speram klāt masai mazliet rīvmaizes - tas dos porainību, divus pautus un tējkaroti cietes noturibai
visu kārtīgi samaisam ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
Zirņu masa apvalkam, ceptas plaušas pildījumam, rīvmaize panējumam ...

atiet darbs ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
salipinām no zirņu masas laiviņu ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
piepildam viduci ar plaušām ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
rūpīgi aizlipinam zirņu kotleti ciet ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
un vārtam pautiņu rīvmaizes panējumā ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
līdz iegūstam smuku kotlešu ierindu "uz cepināšanu" ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
uzkarsējam pannu un atiet cepināšana ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
ilgi neko te cept nevajag - viss tāpat ir gatavs - tik vien lai kraukšķīgu miziņu aprauj
 
Pildītas zirņu kotletes
 
uhhh kas pa pildītu kotlešu kaudzi ...
 
Pildītas zirņu kotletes
 
krējumu un zaļumus pa virsu ... pufīga un maiga kotletīte ... mmmmm .... 
 
Pildītas zirņu kotletes
 
 
Bonga spalvaina spilvena lomā ...
 
Pildītas zirņu kotletes
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv