www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pīles krūtiņa | |
Sava prieka reizei gribējās kaut ko tādu neparastāku, lai būtu noskaņojums. un "specifikai" tapa iegādāta tāda lieta kā pīles krūtiņa ... Pīles krūtiņa glazūrā neprasa daudz laika un piepūles, tik vien, kā sagādāt dažas sastāvdaļas - pīles krūtiņu un apelsīnu želeju. Pārējās sastāvdaļas - medus, sojas mērce, čilli saldā mērce un kajēnas pipari parasti mājās ir vienmēr. |
|
|
|
|
|
vajadzīgs : 1. 2 pīles krūtiņas 2. 1,5 ēdamkarotes medus 3. 2 ēdamkarotes sojas mērces 4. 1 ēdamkarote apelsīnu želejas 5. šķipsniņa kajēnas pipari 6. 2 ēdmkarotes čilli saldā mērce Uzkarsējm mazo katliņu uz minimālas uguns un liekam tajā marinādes sastāvdaļas: |
|
|
|
1,5 ēdmkarotes medu, | |
|
|
2 ēdamkarotes sojas mērci, | |
|
|
2 ēdamkarotes čilli mērci, | |
|
|
1 ēdamkaroti apelsīnu želeju, | |
te viss kopā - jau jāsāk maisīt ... | |
|
|
šķipsniņu kajēnas piparus. | |
|
|
Sagatavojam pīles krūtiņas filejas. Ja vēl palikusi kāda spalva, tad izplūcam. |
|
|
|
Visas marinādes sastāvdaļas karsētas uz minimālas uguns, izveidoja viendabīgu mērci. Uguni nogriežam. |
|
|
|
Pannā uzkarsējam mazliet eļļas | |
|
|
un apcepam pīles krūtiņu vispirms ar ādu uz leju - tādu kraukšķīgu, cepam kādas 5 minūtes. | |
|
|
un apgriežam uz otru pusi | |
|
|
un cepinam garozu. | |
|
|
Pēc tam apcepto gaļu liekam katliņā ar marinādi, lai mazliet, minūtes 15-20 ievelkas. | |
|
|
Tad pīles krūtiņas liekam cepamajā traukā, aplejam ar marinādi. | |
|
|
Krāsns jau ir sakarsēta līdz 200 grādiem ... | |
|
|
visu cepam minūtes 25, līdz izveidojusies kraukšķīga glazūra. | |
|
|
No krāsns ... uz šķīvja !!!! Vēl tikai salāti un svētki var sākties. |
|
|
|
Visu ar lielu "guļinteresi" piefiksēja snaudošais Bonga ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |