www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Pilsētas šašliks
 
Šašliks - gaļas baudīšanas pasāciens ... kur deg uguns un alus līst ...

skaisti jau viss ir skaisti ... a ko darīt pilsētbērnam ?
kam nav lauku radu ar privātmāju un lielu pagalmu kur grillu kurt ?
kam nav superpuper hatona ar kamīnu kur ogles dedzināt ?
kam nav ūbercepenes ar 100+1na grilla režīmu ?

siekaloties ? da' ne skuju !

lisapēdu divreiz atklāt nevajag - jau sen ir zināma perfekta recepte kā pagatavot šašliku cepeškrāsnī ...
pie kam - te nebūs superpuper marināžu - tikai ātrs stundas marinējums un cepam !

Čāpojam uz veikalu un ķeramies pie lietas ...
 
Pilsētas šašliks
 
Akcija
 
Sastāvdaļas divām labām porcijām:

1. puskilo labas kakla karbonādes - pamatam
2. maziņš gabals speķa - aromam
3. sīpoli - marinādei
4. tomāts, lociņš - gala piedevai
5. citrons un etiķis - skābumam un asumam
melnie pipari, romas ķimenes, sāls, čili, baltie pipari un kociņu iesmi ...



Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic kakla karbonādes pārbaudi ...
 
Pilsētas šašliks
 
Gaļa - kā jau parasti ņemam labu, taukuma caurstīgotu kakla karbonādes gabalu.

sagriežam gaļu nelielos gabaliņos - šis nav "uguns šašliks" te viss gatavosies ātri un gabalus vajag maziņus ...
 
Pilsētas šašliks
 
sarīvējam pļurā sīpolu - sipola pļura dos iespēju ātrai marinādei...
 
Pilsētas šašliks
 
liekam bļodā gaļu, sīpola pļuru, stampātus piparus, romas ķimenes, sāli, čili ...
 
Pilsētas šašliks
 
izspiežam pusi citrona un pielejam ēdamkaroti laba etiķa ...
 
Pilsētas šašliks
 
visu rūpīgi samaisam un noliekam maliņā uz stundu "lai ievelkas"
 
Pilsētas šašliks
 
tagad ķeramies pie paša galvenā ...

Kur šašliku cept ?

dzīvu ogļu nav - cepenēs arī reti kurai ir labs grills un tvaika ģenerators
ko darīt ? a neko ūber arī nevajag !

ņemam labu cepamtrauku kurā ieklājam spīzdīgu foliju - tā atstaros karstumu un karsēs šašliku no apakšas
ieliekam nelielu trauciņu kurā ieliesim marinādes sīpolus ar ūdeni - tas dos tvaiku un paglābs no sausuma
 
Pilsētas šašliks
 
sagriežam nelielos gabalos speķi un liekam to uz folijas ...

speķis pirmais atdos taukus un sāks pārcepies gruzdēt, piedodot šašlikam dabīgu smacinieku ...
 
Pilsētas šašliks
 
spraužam uz prastākajiem garajiem iesmiem gaļu ...

gabalus neliekam cieši, lai tie ir nodalīti viens no otra un brīvi cepas

ieliekam trauciņā marinādes sīpolpļuru un pielejam tajā mazliet ūdeni ... 
 
Pilsētas šašliks
 
uzkarsējam cepeni uz 220C un liekam šašliku iekšā ...

sīpolpļura virs un dos cepenei sīpolaromāta tvaiku
speķis no apakšas gruzdēs un dos gaļas gruzduma smacinieku
folija atstaros karstumu un cepinās šašliku no apakšas ar' ...
 
Pilsētas šašliks
 
pēc minūtēm 10-15mit ...
speķis uz folijas ir izkusis un sāk dūmsmaķeli dot,
sīpolpļura vāras un šašliki prasās apgriezt uz otru pusi ...
 
Pilsētas šašliks
 
apcepinam iesmus no abām pusēm "lai pierauj"...
 
Pilsētas šašliks
 
tomāts, sīpols, lociņš un svaigi cepti šašlika iesmi ...
 
Pilsētas šašliks
 
sulīgi un ne par kapieku sliktāki šašliki kā no oglēm !

Ēdam nost, baudot sulīgu gaļinieku !
 
Pilsētas šašliks
 
 
Es ir mazais zaķītis - pēc gaļas eju ... uhu aha
Nu divkāji ? Pamodināji ? Ta velcies pēc Manas gaļas ! 
 
Pilsētas šašliks
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv