www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pilsētas šašliks | |
Šašliks - gaļas baudīšanas
pasāciens ... kur deg uguns un alus līst ... skaisti jau viss ir skaisti ... a ko darīt pilsētbērnam ? kam nav lauku radu ar privātmāju un lielu pagalmu kur grillu kurt ? kam nav superpuper hatona ar kamīnu kur ogles dedzināt ? kam nav ūbercepenes ar 100+1na grilla režīmu ? siekaloties ? da' ne skuju ! lisapēdu divreiz atklāt nevajag - jau sen ir zināma perfekta recepte kā pagatavot šašliku cepeškrāsnī ... pie kam - te nebūs superpuper marināžu - tikai ātrs stundas marinējums un cepam ! Čāpojam uz veikalu un ķeramies pie lietas ... |
|
Sastāvdaļas divām
labām porcijām: 1. puskilo labas kakla karbonādes - pamatam 2. maziņš gabals speķa - aromam 3. sīpoli - marinādei 4. tomāts, lociņš - gala piedevai 5. citrons un etiķis - skābumam un asumam melnie pipari, romas ķimenes, sāls, čili, baltie pipari un kociņu iesmi ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic kakla karbonādes pārbaudi ... |
|
Gaļa - kā jau parasti ņemam labu, taukuma caurstīgotu
kakla karbonādes gabalu. sagriežam gaļu nelielos gabaliņos - šis nav "uguns šašliks" te viss gatavosies ātri un gabalus vajag maziņus ... |
|
sarīvējam pļurā sīpolu - sipola pļura dos
iespēju ātrai marinādei... |
|
liekam bļodā gaļu, sīpola pļuru, stampātus piparus, romas ķimenes, sāli, čili ... | |
izspiežam pusi citrona un pielejam ēdamkaroti laba
etiķa ... |
|
visu rūpīgi samaisam un noliekam
maliņā uz stundu "lai ievelkas" |
|
tagad ķeramies pie paša galvenā ... Kur šašliku cept ? dzīvu ogļu nav - cepenēs arī reti kurai ir labs grills un tvaika ģenerators ko darīt ? a neko ūber arī nevajag ! ņemam labu cepamtrauku kurā ieklājam spīzdīgu foliju - tā atstaros karstumu un karsēs šašliku no apakšas ieliekam nelielu trauciņu kurā ieliesim marinādes sīpolus ar ūdeni - tas dos tvaiku un paglābs no sausuma |
|
sagriežam nelielos gabalos speķi
un liekam to uz folijas ... speķis pirmais atdos taukus un sāks pārcepies gruzdēt, piedodot šašlikam dabīgu smacinieku ... |
|
spraužam uz prastākajiem garajiem iesmiem gaļu ... gabalus neliekam cieši, lai tie ir nodalīti viens no otra un brīvi cepas ieliekam trauciņā marinādes sīpolpļuru un pielejam tajā mazliet ūdeni ... |
|
uzkarsējam cepeni uz 220C un liekam šašliku iekšā ... sīpolpļura virs un dos cepenei sīpolaromāta tvaiku speķis no apakšas gruzdēs un dos gaļas gruzduma smacinieku folija atstaros karstumu un cepinās šašliku no apakšas ar' ... |
|
pēc minūtēm 10-15mit ... speķis uz folijas ir izkusis un sāk dūmsmaķeli dot, sīpolpļura vāras un šašliki prasās apgriezt uz otru pusi ... |
|
apcepinam iesmus no abām pusēm "lai pierauj"... |
|
tomāts, sīpols, lociņš un svaigi cepti šašlika iesmi ... | |
sulīgi un ne par kapieku sliktāki šašliki kā no oglēm
! Ēdam nost, baudot sulīgu gaļinieku ! |
|
Es ir mazais zaķītis - pēc gaļas eju ... uhu aha Nu divkāji ? Pamodināji ? Ta velcies pēc Manas gaļas ! |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |