www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Zivju pirkstiņi
 
Zivju pirkstiņi - kas var būt vienkāršāks štengrām brokastīm ?

Diemžēl pirmās asociācijas ar zivju pirkstiņiem ir kautkādas mistiskas zivju masas strēmeles iekš kartona kastes.
Ko tajās pakās sauc par zivi HVZ, lai gan patiesībā, pirkstiņi ir klasiska panēta baltas zivs fileja...

Kamdēļ nepagatavot tādus pašiem? Ļoti ātri gatavojas - tiesa, ja zivs fileja ir saldēta, to vajag "uz nakti" atkausēt.  
Ķeramies klāt ...
 
Zivju pirkstiņi
 
Akcija
 
pāris kārtīgu brokastu šķīvjiem vajag
1. 400 gramu saldētas baltās zives filejas - pamatam
2. rīvmaize - panējumam
3. milti - noturībai
4. ola - panējuma stingrumam
5. gramu 400mts saulespuķu eļļas - cepināšanai
6. pētersīlis - zaļbarībai
7. laims vai citrons - skābumam
8. paprika - piedevai
9. majonēze - mērcei
10. čilī pipari - asumam
11. timiāns - smeķim
12. melnie pipari - aromam
+sāls ...

Šoreiz tapa iegādāta saldēta argentīnas heka fileja - patiešām laba (tā nav nekāda reklāma, bet fakc)...
Liekam saldēto filejas paku ledusskapja lejas plauktos "uz nakti", lai lēnām tā atkūst ... ātra saldētas zives atkausēšana ir lielākā kļūda, tamdēļ nekādas māžošanās ar bāzšanu siltumā - tikai lēnām pie 3-5C atkausējam.
 
Zivju pirkstiņi
 
Atkausētās un izpakotās zivs filejas kontroli veic Pārtikas Ģenerālinspektors Bonga un atzīst par ēdamu esam ...
 
Zivju pirkstiņi
 
sagriežam fileju "pirktiņlieluma" gabalos, apsālam un pārberam ar svaigi maltiem melniem pipariem ...
 
Zivju pirkstiņi
 
sagatavojam šķīvi ar miltiem ...
bļodiņu ar sakultu olu ....
un rīvmaizi ar iejauktu asu čilī piparu gabaliņiem un timiānu ...
 
Zivju pirkstiņi
 
mazā grāpī liekam karsēties eļļu , kārds 5/6ši karstums elektroriņķim ...
un sagatavojam bļodu ar sietu kurā notecināt pirkstiņus
 
 Zivju pirkstiņi
 
apviļājam filejas gabalus ...
miltos - tad piedos "lipīgumu"
sakaultā olā - tas veidos panējuma lipekli
un bagātīgi izviļājam rīvmaize ar asumu - tas dos beigu panējuma slāni
 
Zivju pirkstiņi
 
un tagad darbs uz ātro ...

Zivju filejas gabalus verdošā eļļā iekšā ...
 
Zivju pirkstiņi
 
un burtiski pēc 40-50 sekundēm pirkstiņi ir gatavi - noķeram paši šo zeltaino toņa mirkli ...
 
Zivju pirkstiņi
 
liekam novirušos pirkstiņus sietā, lai notek liekā eļļa  ...
 
Zivju pirkstiņi
 
pa fikso sagriežam papriku un sakapājam zaļbarību ....
 
Zivju pirkstiņi
 
zivju pirkstiņus uz šķīvja, pāris laima sulas piles pa virsu, majonēze mērcei, zaļbarība un paprika ko piekost  ...
 
Zivju pirkstiņi
 
ņammīgi 100% zivju filejas "zivju pikstiņi" ... mmmm īsta garša ...
 
Zivju pirkstiņi
 
 
Bongas acu dziļumā ir spēks ...
 
Zivju pirkstiņi
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv