www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Zivju pirkstiņi | |
Zivju pirkstiņi - kas var būt vienkāršāks štengrām brokastīm ? Diemžēl pirmās asociācijas ar zivju pirkstiņiem ir kautkādas mistiskas zivju masas strēmeles iekš kartona kastes. Ko tajās pakās sauc par zivi HVZ, lai gan patiesībā, pirkstiņi ir klasiska panēta baltas zivs fileja... Kamdēļ nepagatavot tādus pašiem? Ļoti ātri gatavojas - tiesa, ja zivs fileja ir saldēta, to vajag "uz nakti" atkausēt. Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
pāris kārtīgu brokastu šķīvjiem vajag 1. 400 gramu saldētas baltās zives filejas - pamatam 2. rīvmaize - panējumam 3. milti - noturībai 4. ola - panējuma stingrumam 5. gramu 400mts saulespuķu eļļas - cepināšanai 6. pētersīlis - zaļbarībai 7. laims vai citrons - skābumam 8. paprika - piedevai 9. majonēze - mērcei 10. čilī pipari - asumam 11. timiāns - smeķim 12. melnie pipari - aromam +sāls ... Šoreiz tapa iegādāta saldēta argentīnas heka fileja - patiešām laba (tā nav nekāda reklāma, bet fakc)... |
|
Liekam saldēto filejas paku ledusskapja lejas plauktos "uz nakti", lai lēnām tā atkūst ... ātra saldētas zives atkausēšana ir lielākā kļūda, tamdēļ nekādas māžošanās ar bāzšanu siltumā - tikai lēnām pie 3-5C atkausējam. | |
|
|
Atkausētās un izpakotās zivs filejas kontroli veic Pārtikas Ģenerālinspektors Bonga un atzīst par ēdamu esam ... |
|
|
|
sagriežam fileju "pirktiņlieluma" gabalos, apsālam un pārberam ar svaigi maltiem melniem pipariem ... |
|
|
|
sagatavojam šķīvi ar miltiem ... bļodiņu ar sakultu olu .... un rīvmaizi ar iejauktu asu čilī piparu gabaliņiem un timiānu ... |
|
|
|
mazā grāpī liekam karsēties eļļu , kārds 5/6ši karstums elektroriņķim ... un sagatavojam bļodu ar sietu kurā notecināt pirkstiņus |
|
|
|
apviļājam filejas gabalus ... miltos - tad piedos "lipīgumu" sakaultā olā - tas veidos panējuma lipekli un bagātīgi izviļājam rīvmaize ar asumu - tas dos beigu panējuma slāni |
|
|
|
un tagad darbs uz ātro ... Zivju filejas gabalus verdošā eļļā iekšā ... |
|
|
|
un burtiski pēc 40-50 sekundēm pirkstiņi ir gatavi - noķeram paši šo zeltaino toņa mirkli ... | |
|
|
liekam novirušos pirkstiņus sietā, lai notek liekā eļļa ... |
|
|
|
pa fikso sagriežam papriku un sakapājam zaļbarību .... | |
|
|
zivju pirkstiņus uz šķīvja, pāris laima sulas piles pa virsu, majonēze mērcei, zaļbarība un paprika ko piekost ... | |
|
|
ņammīgi 100% zivju filejas "zivju pikstiņi" ... mmmm īsta garša ... |
|
|
|
Bongas acu dziļumā ir spēks ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |