www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Sirsnīgas plānās pankūkas | |
Kādu dienu slājot pa centrāltirgu iekrita acīs
sirds - tāda liela un pamatīga ragulopa sirde sirds, kā jau subprodukts, ir tāda ļoti dīvaina gaļa, ar savu izteiktu "garšu", bet sirds nu ir tas muskulis kurš ir strādājis ik sekundi tamdēļ, lai šamā būtu mīksta to jāvāra ilgi, to ņemam vērā ... ja reiz ir sirds, ta der kādu uzkodu no tās pagatavot lai top brokastīm sirsnīgas plānās pankūkas ... |
|
Sastāvdaļas izsalkušas divīzijas
"brokastu rītam": 1. viena ragulopa sirds 2. mazliet speķa 3. pāris sīpoli 4. burkāns 5. četras olas 6. cukurs 7. milti 8. sāls, pipari 9. eļļa Sākam brokastu rītu jau iepriekšējā vakarā ar sirds vārīšanu ... visupirms rūpīgi izskalojam sirdi no asiņu atliekām |
|
Grāpī iekšā, ūdeni pa virsu un uguni apakšā | |
ja nu izlien putas, ta nosmeļam iemetam burkānu samazinam uguni un lai viss virst kādas 1.5-2 stundas |
|
Novārīto sirdi atstājam grāpī "buljonā peldoties" lai atdziest un liekam mierā ledusskapī līdz rītam ... | |
Sākam brokastu rītu ar diviem paralēliem darbiem
: mīklas taisīšanu un sirds pildījuma gatavošanu uzstellējam gaļasmašīnu un samaļam sirdi ... |
|
Sagriežam gabaliņos mazliet speķi - tas paglābs
no sirds "sausuma" un sakapājam sīpolus |
|
apcepam speķi un sīpolus ... | |
beram klāt samalto sirdi sirdi cept vairs nevajag - tik vien cik "uzsildīt" pielabojam sāli, piparus |
|
Paralēli gatavojam plāno pankūku mīklu var to mīklas maisījumu jau nopirkt gatavu - man nebij pa rokai un margoju mīklu pats četras olas, ūdens, milti, eļļa, cukurs, sāls |
|
pie olām beram tējkaroti cukura un "šķipsniņu"
sāls cik liela ir šķipsiņa ? a HVZ - nu biškucīt... |
|
samaisam olas un sākam "mīklas ķīmiju" fiška ir izveidot gana šķidru mīklu uz šīm četrām olām man sanāca glāzes trejas miltu un četras ūdens respektīvi miltu:ūdens proporcija ir 3:4 |
|
Visa rezultāts ir tekoša šķidra mīkla | |
Pielejam "šļurciņu" eļļas atkal kas ir šļurciņa ? - nu kādas viena/divas ēdamkarotes eļļas un ļaujam mīklai pastāvēt minūtes 20mit tamdēļ arī mīklu ir labi gatavot paralēli ar gaļas malšanu, jo tad laiks neiet postā |
|
Uzsildam pankūku pannu - opā - a kas tas tāds ? da' panna ar zemām maliņām un labu nepieraujošu pārklājumu patiesībā jau der jebkura panna, bet, ja panna "rauj", tad nākas pilināt kādu pili eļļas lejam kārtīgu karoti mīklas |
|
pannu grozot izplūdinam mīklu pa visu pannu te galvenais ir nepārforsēt ar mīklas daudzumu, jo pankūkai jābūt plāniņai |
|
Cepinam pāris minūšus vienu pusi ... | |
griežam pankūku riņķī un apcepam otru pusi | |
Kad pankūka otra puse apcepusies "nezaudējot
karstumu" fiksi uz šķīvja un sirds pildījumu klāt ... tālākais jau no paša vai ritinam, vai lokam, vai vīkstam |
|
sirsnīgas plānās pankūkas ... | |
Tāks ko tas Divkājainais ēd - gaļu ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |