www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Kādu dienu slājot pa centrāltirgu iekrita acīs sirds - tāda liela un pamatīga ragulopa sirde

sirds, kā jau subprodukts, ir tāda ļoti dīvaina gaļa, ar savu izteiktu "garšu",
bet sirds nu ir tas muskulis kurš ir strādājis ik sekundi tamdēļ, lai šamā būtu mīksta to jāvāra ilgi, to ņemam vērā ...

ja reiz ir sirds, ta der kādu uzkodu no tās pagatavot

lai top brokastīm sirsnīgas plānās pankūkas ...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Akcija
 
Sastāvdaļas izsalkušas divīzijas "brokastu rītam":

1. viena ragulopa sirds
2. mazliet speķa
3. pāris sīpoli
4. burkāns
5. četras olas
6. cukurs
7. milti
8. sāls, pipari
9. eļļa

Sākam brokastu rītu jau iepriekšējā vakarā ar sirds vārīšanu ...

visupirms rūpīgi izskalojam sirdi no asiņu atliekām
  
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Grāpī iekšā, ūdeni pa virsu un uguni apakšā
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
ja nu izlien putas, ta nosmeļam
iemetam burkānu
samazinam uguni un lai viss virst kādas 1.5-2 stundas
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Novārīto sirdi atstājam grāpī "buljonā peldoties" lai atdziest un liekam mierā ledusskapī līdz rītam ...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Sākam brokastu rītu ar diviem paralēliem darbiem :
mīklas taisīšanu un sirds pildījuma gatavošanu

uzstellējam gaļasmašīnu un samaļam sirdi ...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Sagriežam gabaliņos mazliet speķi - tas paglābs no sirds "sausuma"
un sakapājam sīpolus
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
apcepam speķi un sīpolus ...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
beram klāt samalto sirdi

sirdi cept vairs nevajag - tik vien cik "uzsildīt"

pielabojam sāli, piparus
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Paralēli gatavojam plāno pankūku mīklu

var to mīklas maisījumu jau nopirkt gatavu - man nebij pa rokai un margoju mīklu pats

četras olas, ūdens, milti, eļļa, cukurs, sāls
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
pie olām beram tējkaroti cukura un "šķipsniņu" sāls

cik liela ir šķipsiņa ? a HVZ - nu biškucīt...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
samaisam olas un sākam "mīklas ķīmiju"

fiška ir izveidot gana šķidru mīklu

uz šīm četrām olām man sanāca glāzes trejas miltu un četras ūdens
respektīvi miltu:ūdens proporcija ir 3:4
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Visa rezultāts ir tekoša šķidra mīkla
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Pielejam "šļurciņu" eļļas
atkal kas ir šļurciņa ? - nu kādas viena/divas ēdamkarotes eļļas

un ļaujam mīklai pastāvēt minūtes 20mit
tamdēļ arī mīklu ir labi gatavot paralēli ar gaļas malšanu, jo tad laiks neiet postā
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Uzsildam pankūku pannu - opā - a kas tas tāds ?
da' panna ar zemām maliņām un labu nepieraujošu pārklājumu
patiesībā jau der jebkura panna, bet, ja panna "rauj", tad nākas pilināt kādu pili eļļas

lejam kārtīgu karoti mīklas
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
pannu grozot izplūdinam mīklu pa visu pannu
te galvenais ir nepārforsēt ar mīklas daudzumu, jo pankūkai jābūt plāniņai
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Cepinam pāris minūšus vienu pusi ...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
griežam pankūku riņķī un apcepam otru pusi
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Kad pankūka otra puse apcepusies "nezaudējot karstumu" fiksi uz šķīvja un sirds pildījumu klāt ...

tālākais jau no paša vai ritinam, vai lokam, vai vīkstam
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
sirsnīgas plānās pankūkas ...
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
 
Tāks ko tas Divkājainais ēd - gaļu ?
 
Sirsnīgas plānās pankūkas
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv