www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Plūmju kompots ar āboliem | |
Augusts ar savu svelmi ir klāt un dārzā saldās
plūmes ienākušās iraida ... |
|
Iesākumam neliels aņuks ... Iet pircējs tirgū gar plūmju grēdām ar lielumlielajiem uzrakstiem : Saldas plūmes Ļoti saldas plūmes Ļoti-ļoti saldas plūmes un pašā letes malā stāv necils vīriņš un tirgo plūmes no spannīša "Un kādas ta jūsējās ?" "Manas plūmes ir bez tārpiem ...." Ehhh ir, ir ar tām saldajām plūmēm tāda laža, ka tārpi šamajās ļoti mīl dzīvot tamdēļ apskatīsim šoreiz griezto plūmju kompotu pie kam, saldumu sabalansēs ar kādu skābāku ābolu ... |
|
Ko tad vajag ? - saldas plūmes, skābus ābolus,
visparastāko cukuru un kādu garšvielu klāt - man ģeld anīss un krustnagliņas nomizojam skābāku ābolu un sagriežam nelielos gabaliņos |
|
Noskalojam plūmes | |
Griežam plūmes uz pusēm un izņemam kauliņu ... | |
Un atsijājam tārpainās - šeku var redzēt
to zvēru visā savā godībā ot tā maitas dēļ arī ir jāķidā plūmes, jo bez pārgriezšanas nevar saprast - ir tur tārps vai nav ... bet, ja paskatās filozõpiski ... tad šis zvērulis garantē, ka plūmes ir tīras no jebkādiem tur ķīmijas sūdiem ! |
|
Sagrieztas plūmes, āboli un burkas kur pildīt izlobam anīsa graudus un sagādājam krustnagliņas - tas pieslīpēs kompota garšu |
|
Pildam pa kārtām plūmes, āboli, plūmes laiku pa laikam burku sakratam, lai vairāk iekšā ielien ... |
|
Paralēli uzvāram ūdeni kurā šķaidīsim cukuru vidēji uz četrām litra kompotburkām sanāk kaučkur ap 1.5 litriem ūdens kad ūdens uzvāras, beram apmēram 300 gramus cukura uz litru ūdens, jebšu puskilo cukura uz 1.5 litriem - rūpīgi samaisam līdz cukurs pilnībā izšķīst ... |
|
Saliekam kompotburkas lielajā grāpī pasterizēšanai | |
Lejam karsto cukurūdeni burkās "līdz malām" un uzliekam burkām vākus, bet neaizgriežam ... | |
pielejam grāpī ūdeni līdz burku kakliem, uguni
apakšā un ļaujam ūdenim viegli paburbuļot kādas 20-30 minūtes ar to pietiks lai visi baciļi burkās apsprāgtu un tās varētu uzglabāt pat bez pagraba vēsuma |
|
Burkas no grāpja laukā, vākus ciet un griežam otrādi lai pārliecinātos, ka nekas nekur netek | |
Ietinam burkas virtuves sedziņā vai dvieļos lai
viss lēnām atdziest ... siltumizolācija palīdzēs saglabāt ilgāk siltumu un dos papildus garantiju, ka kompots labāk uzglabāsies |
|
Saldu plūmju kompots ar skābeniem āboliem ... | |
Nu ko modini Mani ja gaļas nava ? ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |