www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Makaroni po flotski
 
Laikam ejot mainās arī ikdienas ēdienkarte - viens no tipiskākajiem piemēriem ir makaroni "po flotski".

Kā saprotams no nosaukuma, ēdiens nācis no flotes virtuves, kad kuģi ejot jūrā ņēma līdzi maksimāli ilgi uzglabājamus produktus, lai pagatavtu matrožiem vienkāršu, bet sātīgu ēdienu. Makaroni, kārtīga tušonka un sīpoli - ilgi uzglabājas un ikdienas dod spēku matrozim berzt klāju un dižgabaliem lodes pienest ...

Šis ēdiens arī iegājies kā tipisks "vecpuišu" virtuves paraugs, jo ir pagatavojams pacmit minūšu laikā,
bet visam pa vidu stāv liels BET ...

ja vēl LatvijasPadomjuSociālistiskāsRepublikas laikā bij iespējams iegādāties tušonkas bundžu kurā bij gaļa, tad mūsdienu pūstošā kapitālisma sabiedrībā ražotāji tajās bundžās samals tādus gaļas atbiru sūdus, ka par gaļu to brūķējumu nosaukt pat nedrīkst.

Un vecais labais ikdienas ēdiens pārvēršas par ļoti retas delikateses baudījumu.

Tamdēļ aizmirstam visādu vietējo gaļas kombinātu  "tušonku" bundžas - tos sūdus pat sevi cienošs kaķis neēdīs.
Vai nu sautējam gaļu paši, taisot pašmāju tušonkas, vai meklējam "armijnieku" militāro krājumu bundžas - vēl ļaudis melš, ka esot labas baltkrievijā taisītās tušonkas, diez kur tādas dabūt ?

Katrā ziņā, ja izdodas atrast īstenu gaļas tušonkas bundžu, tad laist garām izdevību pagatavot makaronus "po flotski" ir grēks ...
 
Ķeramies lietai klāt ...
 
Makaroni po flotski
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:

1. laba tušonka grami 300mts - pamatam
2. grami 200mts makaronu - masai
3. pāris sīpoli - garšai
4. ķiploks - smārdam
5. tomātu pasta - krāsai
6. melnie pipari - asumam
7. svieksts - cepināšanai
sāls un kāda zaļbarība fonā, mazliet eļļas ...


Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu tušonkas kvalitātes pārbaudi ...
 
Makaroni po flotski
 
Grāpī uzvāram kādus 2arpus litrus ūdens ...
sasālam un pieejam mazliet eļļas - tā pasargās makaronus no salipšanas ...

beram makaronus klāt - visu samaisam ...
 
Makaroni po flotski
 
Kad ūdens uzvāras, uzņemam laiku cik nu tur vajag (lasam iepakojumu) līdz makaroni ir gatavi ...

Šiem bildētajiem makaroniem pietika ar 8min vārīšanu ...
 
Makaroni po flotski
 
kad makaroni mīksti, kāšam ūdeni nost un ļaujam tiem "notecināties"...
 
Makaroni po flotski
 
uzsildam pannu, izkausējam pikuci sviesta un metam divus smalki sagrieztus sīpolus un kādas divas ķiplokdaivas apcepties
 
Makaroni po flotski
 
sacepinam sīpolus līdz zeltainumam, vai stiprāk, ja gribam izteiktāku sīpolsmeķi ...
 
Makaroni po flotski
 
beram pannā gramus 300mts tušonkas un ļaujam tai "izkust" ...
 
Makaroni po flotski
 
kad tušonka ar sīpoliem ir kļuvusi viendabīga masa, liekam klāt ēdamkaroti tomātu pastas - krāsai ...
 
Makaroni po flotski
 
gaļas un sīpolu masu rūpīgi samaisam, lai tomātpasta iekrāso visu spilgtākā tonī ...
 
Makaroni po flotski
 
speram makaronus klāt ...
 
Makaroni po flotski ..
 
iemaisam makaronus gaļas mērcē un ļaujam visam minūtes 5cas zem vāka "ievilkties"...
 
Makaroni po flotski
 
ēdamo uz šķīvja un apberam visu ar smaki sakapātu zaļbarību ...
 
Makaroni po flotski
 
īsteni makaroni pa flotski - klasiska ņamma
 
Makaroni po flotski
 
 
Bonga uzglūn - BAIDIES...
 
Makaroni po flotski
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv