www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Makaroni po flotski | |
Laikam ejot mainās arī ikdienas ēdienkarte - viens no tipiskākajiem piemēriem ir makaroni "po flotski". Kā saprotams no nosaukuma, ēdiens nācis no flotes virtuves, kad kuģi ejot jūrā ņēma līdzi maksimāli ilgi uzglabājamus produktus, lai pagatavtu matrožiem vienkāršu, bet sātīgu ēdienu. Makaroni, kārtīga tušonka un sīpoli - ilgi uzglabājas un ikdienas dod spēku matrozim berzt klāju un dižgabaliem lodes pienest ... Šis ēdiens arī iegājies kā tipisks "vecpuišu" virtuves paraugs, jo ir pagatavojams pacmit minūšu laikā, bet visam pa vidu stāv liels BET ... ja vēl LatvijasPadomjuSociālistiskāsRepublikas laikā bij iespējams iegādāties tušonkas bundžu kurā bij gaļa, tad mūsdienu pūstošā kapitālisma sabiedrībā ražotāji tajās bundžās samals tādus gaļas atbiru sūdus, ka par gaļu to brūķējumu nosaukt pat nedrīkst. Un vecais labais ikdienas ēdiens pārvēršas par ļoti retas delikateses baudījumu. Tamdēļ aizmirstam visādu vietējo gaļas kombinātu "tušonku" bundžas - tos sūdus pat sevi cienošs kaķis neēdīs. Vai nu sautējam gaļu paši, taisot pašmāju tušonkas, vai meklējam "armijnieku" militāro krājumu bundžas - vēl ļaudis melš, ka esot labas baltkrievijā taisītās tušonkas, diez kur tādas dabūt ? Katrā ziņā, ja izdodas atrast īstenu gaļas tušonkas bundžu, tad laist garām izdevību pagatavot makaronus "po flotski" ir grēks ... Ķeramies lietai klāt ... |
|
Sastāvdaļas: 1. laba tušonka grami 300mts - pamatam 2. grami 200mts makaronu - masai 3. pāris sīpoli - garšai 4. ķiploks - smārdam 5. tomātu pasta - krāsai 6. melnie pipari - asumam 7. svieksts - cepināšanai sāls un kāda zaļbarība fonā, mazliet eļļas ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu tušonkas kvalitātes pārbaudi ... |
|
Grāpī uzvāram kādus 2arpus litrus ūdens ... sasālam un pieejam mazliet eļļas - tā pasargās makaronus no salipšanas ... beram makaronus klāt - visu samaisam ... |
|
Kad ūdens uzvāras, uzņemam laiku cik nu tur vajag (lasam iepakojumu) līdz makaroni ir gatavi ... Šiem bildētajiem makaroniem pietika ar 8min vārīšanu ... |
|
kad makaroni mīksti, kāšam ūdeni nost un ļaujam tiem "notecināties"... | |
uzsildam pannu, izkausējam pikuci sviesta un metam divus smalki sagrieztus sīpolus un kādas divas ķiplokdaivas apcepties | |
sacepinam sīpolus līdz zeltainumam, vai stiprāk, ja gribam izteiktāku sīpolsmeķi ... |
|
beram pannā gramus 300mts tušonkas un ļaujam tai "izkust" ... | |
kad tušonka ar sīpoliem ir kļuvusi viendabīga masa, liekam klāt ēdamkaroti tomātu pastas - krāsai ... |
|
gaļas un sīpolu masu rūpīgi samaisam, lai tomātpasta iekrāso visu spilgtākā tonī ... | |
speram makaronus klāt ... | |
.. | |
iemaisam makaronus gaļas mērcē un ļaujam visam minūtes 5cas zem vāka "ievilkties"... |
|
ēdamo uz šķīvja un apberam visu ar smaki sakapātu zaļbarību ... | |
īsteni makaroni pa flotski - klasiska ņamma | |
Bonga uzglūn - BAIDIES... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |