www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pončiki | |
Pončiki, pončiki, pončiki Izdzirdot šos vārdus acu priekšā nostājas apaļu bumbuļu kaudze un siekala sāk pate tecēt ... Nosaukumu šamiem ir daudz un dažādi : pončiki, virtuļi, gaisa baloni ... sauc šo mantu kā gribi, jo doma nemainās - apaļš un gaisīgs bumbulis. Tik viena nelaime, kā sāc ēst, tā apstāties var tikai pie tukša trauka ... |
|
Sastāvdaļas "vienai kapijai": 1. pīcdesmit gramu sviesta 2. glāze piena 3. glāze miltu 4. divas ēdamkarotes cukura + pūdercukurs (vai samaļam parasto) 5. divas vai trejas olas 6. vaniļas cukurs 7. malks aromātiskas šmigas 8. rapšu eļļa frītēšanai Pončiki bāzējas uz plaucētas mīklas - tā ir mazliet savādāka nekā "rauga" mīklas, bet rezultāts ir tā vērts. Liekam katliņā sviestu un slēdzam uguni apakšā ... |
|
Paspaidam sviestu lai ātrāk kūst un lejam glāzi piena ... | |
Pieberam divas ēdamkarotes "ar kaudzi" cukura | |
maisam un gaidam kamēr piens uzvāras, bet uzmanam, ka "piens neaizskrien" | |
lēnām un nesteidzīgi pievienojam masai glāzi ar miltiem - vislaik maisam | |
pustējkaroti vaniļas cukura ... un maisam, maisam, maisam |
|
visai drīz mīkla "atleks" no grāpja sienām un
savelsies viendabīgā kunkulī, pēc skata un konsistences kā kartupeļu biezenis slēdzam uguni nost un liekam mīklu vēsumā, lai atdziest un nobriest... |
|
kad mīkla atdzisusi maucam vienu pautu klāt ... | |
rūpīgi iemaisam otru pauteli ... te ir viena nianse, ka nevar precīzi pateikt olu daudzumu, jo ar olām ir tā, ka tās mēdz būt dažādu izmēru un var gadīties, ka jāliek trejas |
|
Piešaunam ēdamkaroti aromātiskas šmigas, konjaks vai kāds līķerīts būs pašā labumā ... | |
ir jāiegūst mīksta, bet "netekoša" mīkla ... bildē var labi redzēt kādu pikuci var uz karotes sagrābt un tas kā stingra pļecka stāv ... ja mīkla ir par šķidru, respektīvi olu ir par daudz piešāvies, tad burtiski pa tējkarotei miltu pieliekam ... |
|
frītēšanas katliņā lejam kādu puslitru rapšu eļļas un uguni apakšā ... | |
viss sagatavots pončiku gatavošanai : frītēšanas grāpītī virst karsta eļļa mīkla ar divām karotēm pončika pikuču veidošanai siets kur notecināt lieko eļļu |
|
ar karoti paņemam mīklas pikuci apmēram
pusēdamkarotes izmērā un ar otru karoti ieslidinam mīklas klimpu eļļā |
|
mīklas pikuči paši uzpūtīsies pieņemot lodveida formu un sāks "grozīties" vāroties eļļā | |
ar dakšiņu pakustinam, lai pārliecinātos, ka pončiki, jebšu virtuļi, nav "salipuši" | |
Apmēram pēc piecām minūtēm pončiki kļūst zeltaini brūni ... | |
smeļam pončikus ar putukaroti no eļļas laukā | |
un ļaujam sietā tiem notecināt lieko eļļu un atdzist | |
Liekam pončikus bļodā un apkaisam ar
pūdercukuru, ja nav pūdercukura, tad samaļam kafijas dzirnaviņās parasto ... |
|
Pončiku kalns ir gatavs kapijas baudīšanai ... | |
Gaisīgs pončiks "vienam kodienam" - manta kas pate izkūst uz mēles ... | |
Būtu labāk gaļu atnesis ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |