www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Pončiki
 
Pončiki, pončiki, pončiki
Izdzirdot šos vārdus acu priekšā nostājas apaļu bumbuļu kaudze un siekala sāk pate tecēt ...
Nosaukumu šamiem ir daudz un dažādi : pončiki, virtuļi, gaisa baloni ...
sauc šo mantu kā gribi, jo doma nemainās - apaļš un gaisīgs bumbulis.

Tik viena nelaime, kā sāc ēst, tā apstāties var tikai pie tukša trauka ...
 
Pončiki
 
Akcija
 
Sastāvdaļas "vienai kapijai":

1. pīcdesmit gramu sviesta
2. glāze piena
3. glāze miltu
4. divas ēdamkarotes cukura + pūdercukurs (vai samaļam parasto)
5. divas vai trejas olas
6. vaniļas cukurs
7. malks aromātiskas šmigas
8. rapšu eļļa frītēšanai

Pončiki bāzējas uz plaucētas mīklas - tā ir mazliet savādāka nekā "rauga" mīklas, bet rezultāts ir tā vērts.

Liekam katliņā sviestu un slēdzam uguni apakšā ...
  
Pončiki
 
Paspaidam sviestu lai ātrāk kūst un lejam glāzi piena ...
 
Pončiki
 
Pieberam divas ēdamkarotes "ar kaudzi" cukura
 
Pončiki
 
maisam un gaidam kamēr piens uzvāras, bet uzmanam, ka "piens neaizskrien"
 
Pončiki
 
lēnām un nesteidzīgi pievienojam masai glāzi ar miltiem - vislaik maisam
 
Pončiki
 
pustējkaroti vaniļas cukura ...

un maisam, maisam, maisam
 
Pončiki
 
visai drīz mīkla "atleks" no grāpja sienām un savelsies viendabīgā kunkulī,
pēc skata un konsistences kā kartupeļu biezenis

slēdzam uguni nost un liekam mīklu vēsumā, lai atdziest un nobriest...
 
Pončiki
 
kad mīkla atdzisusi maucam vienu pautu klāt ...
 
Pončiki
 
rūpīgi iemaisam otru pauteli ...
te ir viena nianse, ka nevar precīzi pateikt olu daudzumu, jo ar olām ir tā, ka tās mēdz būt dažādu izmēru un var gadīties, ka jāliek trejas
 
Pončiki
 
Piešaunam ēdamkaroti aromātiskas šmigas, konjaks vai kāds līķerīts būs pašā labumā ...
 
Pončiki
 
ir jāiegūst mīksta, bet "netekoša" mīkla ...
bildē var labi redzēt kādu pikuci var uz karotes sagrābt un tas kā stingra pļecka stāv ...

ja mīkla ir par šķidru, respektīvi olu ir par daudz piešāvies, tad burtiski pa tējkarotei miltu pieliekam ...
 
Pončiki
 
frītēšanas katliņā lejam kādu puslitru rapšu eļļas un uguni apakšā ...
 
Pončiki
 
viss sagatavots pončiku gatavošanai :
frītēšanas grāpītī virst karsta eļļa
mīkla ar divām karotēm pončika pikuču veidošanai
siets kur notecināt lieko eļļu
 
Pončiki
 
ar karoti paņemam mīklas pikuci apmēram pusēdamkarotes izmērā
un ar otru karoti ieslidinam mīklas klimpu eļļā
 
Pončiki
 
mīklas pikuči paši uzpūtīsies pieņemot lodveida formu un sāks "grozīties" vāroties eļļā
 
Pončiki
 
ar dakšiņu pakustinam, lai pārliecinātos, ka pončiki, jebšu virtuļi, nav "salipuši"
 
Pončiki
 
Apmēram pēc piecām minūtēm pončiki kļūst zeltaini brūni ...
 
Pončiki
 
smeļam pončikus ar putukaroti no eļļas laukā
 
Pončiki
 
un ļaujam sietā tiem notecināt lieko eļļu un atdzist
 
Pončiki
 
Liekam pončikus bļodā un apkaisam ar pūdercukuru,

ja nav pūdercukura, tad samaļam kafijas dzirnaviņās parasto ...
 
Pončiki
 
Pončiku kalns ir gatavs kapijas baudīšanai ...
 
Pončiki
 
Gaisīgs pončiks "vienam kodienam" - manta kas pate izkūst uz mēles ...
 
Pončiki
 
 
Būtu labāk gaļu atnesis ...
 
Pončiki
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv