www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pupiņu sautējums | |
Krāmējoties pa virtuves skapjiem tapa uziets maišelis ar raibajām pupiņām ja reiz ir pupiņas ta ēdiens piesakas pats no sevis - lai top pupiņu sautējums ... Uzreiz jābrīdina, ka šamais sautējums būs ilgais - i nakti pupiņas mērcēsies, i sutināšana laiku prasīs, bet rezultāts ir tā vērts ... Daudz nefilozõpējot ķeramies lietai klāt ... |
|
Sastāvdaļas četrām kārtīgām porcijām: 1. 250mit grami "sausu" pupiņu uz nakti mērcētu - pamatam 2. puskilo teļa gaļas - sātīgumam 3. puslitrs burkānu sulas - sautēšanai 4. sarkanais sīpols - piedevai 5. tomātu pasta - iekrāsošanai 6. paprika - sārtumam 7. maza burciņa kukurūzas - dzeltenajam tonim 8. nedaudz sviesta - cepināšanai 9. pāris daiviņas ķiploka - aromam sāls, melnie pipari un dille zaļbarībai ... Kas ir šī sautējuma "odziņa" ? |
|
Tas, ka sautējuma pamats būs burkānu sulā sutinātas pupiņas ar gaļu. Pie kam nekas no labumiem neies zudumā kā tas ir novārot pupiņas atsevišķi un tad nolejot ūdeni nost, kā arī gaļa atdos visu savu "buljonu" pupiņām. par daudzumiem - pupiņas nakti ūdenī mērcējoties krietni piebriest apjomos no 250 gramiem tās sabriedīs uz kādu puskilo ... teļa gaļu var ņemt "kaulainu" - tas viss ies labumā ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic teļa gaļas pārbaudi. |
|
Griežam teļa gaļu mazos gabaliņos - kaulus nekur laukā nemetam, tie dos buljonam smeķi. |
|
Kārtīgi uzkarsējam dziļo VOK pannu un liekam sviestā apcepināties gaļu kopā ar kauliem ... |
|
Cepjam gaļu līdz tās sula novirst un apraujas viegls brūnums ... | |
beram gaļai klāt nokāstas pupiņas ... | |
burkānu sulu pupiņām un gaļai pa virsu ... |
|
sagaidam kad sula "uzmet burbuli" un samazinam uguni uz knapi-knapi burbuļo ... Pannai vāku virsū un laiku pa laikam apmaisot ļaujam visam sutināties |
|
sutinam visu "kamēr pupiņas mīkstas" cik ilgi tas būs HVZ - te viss no pupiņu pasugas un mēness fāzes karājas konkrēti šīm brūnbaltajām pietika ar pusotru stundu ... |
|
sagriežam nelielos gabalos sarkano piparu, papriku un pāris ķiplokdaivas ... | |
otrā pannā sviestā apcepinam sīpolus un ķiplokus ... | |
.. | |
pieberam klāt papriku un kārtīgi iemaisam cepienā vienu ēdamkaroti tomātu pastas ļaujam visam pāris minūtes pacepties ... |
|
beram pupiņām un gaļai klāt apcepinātos sīpolus ar papriku ... | |
beram klāt kukurūzu ... | |
visu kārtīgi samaisam - pieberam sāli cik_nu_gribam, melnos piparus un ļaujam bez vāka visam vēl minūtes 10mit pacepināties, ja gribam lai sautējums "sausāks" cepinam bik' ilgāk lai šķidrums vairāk novirst ... |
|
uz šķīvja un dilli pa virsu ... | |
izteiksmīgs un sātīgs pupiņu sautējums - vienkāršības elegance ... | |
Bonga uzglūn no krāsnsauKšas |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |