www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pārkults putukrējums | |
Virtuvē ir lietas ko visi uzskata par
pašsaprotamām ... lai gan cilvēkam, kurš pirmo reizi iekāpj šajā lauciņā, nākas ne vienu reizi vien aplauzties. Putukrējums - nu kas ta šo sakult nemāk ? nu nu ... Šoreiz nebūs pat īsti receptūra, bet tests no sērijas "cik daudz ir daudz" kad putukrējums ir putukrējums un kad viss "saiet sviestā" lai takš reizi pār reizēm tā skaidrība rodas ! Atvēzējam roķeles un ķeramies lietai klāt ... |
|
Testam tiek sagatavots : 1. Saldais krējums iz Lazdonas 2. Cukurbiešu cukurs 3. Vaniļas cukurs smārdam 4. Nokia Lumia ar taimeri 5. Mikseris brutalis Visupirms liriska atkāpe ... Jautāt bābietim cik ilgi ir jākuļ putukrējums ? tas i tas pats kas kompūtertārpam uzprasīt cik ilgi šitam mobilajam turēs bača ? uzreiz sāksies pārgudra muldēšana par lietošanu, aplikācijām, bāzes staciju signāliem - karoče muldēs visu un dajebko nevis pateiks "2-3 dienas" Tāpat ar putukrējumu - oj tas atkarīgs no tā no šitā, no mēnessfāzes un rīta sekasa ilguma blablabla-blablablī ... |
|
Jā protamistiski, ka
krējuma marka, siltums, miksera ātrums, trauka forma - tas viss
spelē lomu, bet ... bet vidēji statistiskais cipars ir, būs un paliks nemainīgs. ja reiz man sanāca putukrējums tik un tik minūtēs, tad "līdzīgs cipars" būs arī citiem lejam bļodā 300 gramus saldā krējuma, piešaunam kādu pustējkaroti vaniļas cukura smārdam un beram kādas četras ēdamkarotes ar cukuru |
|
Laižam taimeri un sākam putošanas priekus ... kaučkur pirmajā pusminūtē, kad cukurs izšķīst, varam "pagaršot saldumu" un ja nu gribas saldāku dzīvi, ta piešaut vēl kādu karoti cukura |
|
visu pirmo minūti viss vēl šķidrs | |
Pie otrās minūtes jau sāk parādīties "viegla putiņa" | |
Vēl pēc četriem desmitiem sekunžu jau uz virsmas sāk mesties "krociņas" | |
Pie trešās minūtes masa "piebriest apjomos" un
sāk palikt izteikti "pufīga" tā nu ir zīme, ka "drīz būs" |
|
Pakuļam vēl pārdesmit sekundes un putukrējums
jau ir gatavs līdz kondīcijai "numur viens" : Pufīgs un porains - karoče lietojams te "domas dalās" viens sauks šo stāvokli par ideālu - otrs gribēs tomēr bikucīt stingrāku masu |
|
Pakuļam vēl pārdesmit sekundes un vualā -
štengrs putukrējums gatavs ! ot šitā ir manta ! |
|
bet šis mirklis ir jānoķer ! pietuvinot redzam, ka putukrējumam jau sāk veidoties "kunkulīši" |
|
Noliekam pusi putukrējuma nost un apzināti
turpinu kult tālāk ... taimeris vairs nav īsti aktuāls, jo viss kas būs tālāk saucas prasti - TAS mirklis ir palaists garām, jebšu dirsā darbs un materiāli |
|
Pakuļot vēl pārdesmit sekundes kunkuļi paliek jau izteikti un putukrējumu var norakstīt ... | |
pie piektās minūtes masa jau paliek izteikti sviestaina un dzeltenīga | |
vēl mirklis un masa "saplok" sviestā | |
Pakuļot vēl nedaudz sviests jau sāk "suloties" izdalot sūkalas vai kā nu tās tur pareizi sauc ... | |
Ilustratīvs piemērs : pārkulta pļecka un stingrs pufīgs putukrējums | |
Melnais spēks spēlē atvadu valsi izcūkotajam krējumam ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |