www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Pārkults putukrējums
 
Virtuvē ir lietas ko visi uzskata par pašsaprotamām ...
lai gan cilvēkam, kurš pirmo reizi iekāpj šajā lauciņā, nākas ne vienu reizi vien aplauzties.

Putukrējums - nu kas ta šo sakult nemāk ?
nu nu ...

Šoreiz nebūs pat īsti receptūra, bet tests no sērijas "cik daudz ir daudz"
kad putukrējums ir putukrējums un kad viss "saiet sviestā"

lai takš reizi pār reizēm tā skaidrība rodas !

Atvēzējam roķeles un ķeramies lietai klāt ...
 
Pārkults putukrējums
 
Akcija
 
Testam tiek sagatavots :
1. Saldais krējums iz Lazdonas
2. Cukurbiešu cukurs
3. Vaniļas cukurs smārdam
4. Nokia Lumia ar taimeri
5. Mikseris brutalis

Visupirms liriska atkāpe ...
Jautāt bābietim cik ilgi ir jākuļ putukrējums ?
tas i tas pats kas kompūtertārpam uzprasīt cik ilgi šitam mobilajam turēs bača ?
uzreiz sāksies pārgudra muldēšana par lietošanu, aplikācijām, bāzes staciju signāliem - karoče muldēs visu un dajebko nevis pateiks "2-3 dienas"

Tāpat ar putukrējumu - oj tas atkarīgs no tā no šitā, no mēnessfāzes un rīta sekasa ilguma blablabla-blablablī ...
Jā protamistiski, ka krējuma marka, siltums, miksera ātrums, trauka forma - tas viss spelē lomu, bet ...

bet vidēji statistiskais cipars ir, būs un paliks nemainīgs.
ja reiz man sanāca putukrējums tik un tik minūtēs, tad "līdzīgs cipars" būs arī citiem

lejam bļodā 300 gramus saldā krējuma, piešaunam kādu pustējkaroti vaniļas cukura smārdam
un beram kādas četras ēdamkarotes ar cukuru
  
Pārkults putukrējums
 
Laižam taimeri un sākam putošanas priekus ...

kaučkur pirmajā pusminūtē, kad cukurs izšķīst, varam "pagaršot saldumu"
un ja nu gribas saldāku dzīvi, ta piešaut vēl kādu karoti cukura
 
Pārkults putukrējums
 
visu pirmo minūti viss vēl šķidrs
 
Pārkults putukrējums
 
Pie otrās minūtes jau sāk parādīties "viegla putiņa"
 
Pārkults putukrējums
 
Vēl pēc četriem desmitiem sekunžu jau uz virsmas sāk mesties "krociņas"
 
Pārkults putukrējums
 
Pie trešās minūtes masa "piebriest apjomos" un sāk palikt izteikti "pufīga"
tā nu ir zīme, ka "drīz būs"
 
Pārkults putukrējums
 
Pakuļam vēl pārdesmit sekundes un putukrējums jau ir gatavs līdz
kondīcijai "numur viens" : Pufīgs un porains - karoče lietojams

te "domas dalās" viens sauks šo stāvokli par ideālu - otrs gribēs tomēr bikucīt stingrāku masu
 
Pārkults putukrējums
 
Pakuļam vēl pārdesmit sekundes un vualā - štengrs putukrējums gatavs !

ot šitā ir manta !
 
Pārkults putukrējums
 
bet šis mirklis ir jānoķer !
pietuvinot redzam, ka putukrējumam jau sāk veidoties "kunkulīši"
 
Pārkults putukrējums
 
Noliekam pusi putukrējuma nost un apzināti turpinu kult tālāk ...

taimeris vairs nav īsti aktuāls, jo viss kas būs tālāk saucas prasti - TAS mirklis ir palaists garām,
jebšu dirsā darbs un materiāli
 
Pārkults putukrējums
 
Pakuļot vēl pārdesmit sekundes kunkuļi paliek jau izteikti un putukrējumu var norakstīt ...
 
Pārkults putukrējums
 
pie piektās minūtes masa jau paliek izteikti sviestaina un dzeltenīga
 
Pārkults putukrējums
 
vēl mirklis un masa "saplok" sviestā
 
Pārkults putukrējums
 
Pakuļot vēl nedaudz sviests jau sāk "suloties" izdalot sūkalas vai kā nu tās tur pareizi sauc ...
 
Pārkults putukrējums
 
Ilustratīvs piemērs : pārkulta pļecka un stingrs pufīgs putukrējums
 
Pārkults putukrējums
 
 
Melnais spēks spēlē atvadu valsi izcūkotajam krējumam ...
 
Pārkults putukrējums
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv   www.artstudio.lv