www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā | |
Vienu saulainu dienu ... sāka kaukt dvēsele pēc kaučkā specifiskāka - aiz loga rabarberu krūms, ledusskapī saldais krējums, plauktā rīvmaize. nu ko - lai top ... |
|
Sastāvdaļas kārtīgai saldā
baudīšanai: 1. kvalitatīva rupjmaizes rīvmaize 2. saldā krējuma trauciņš 3. cukurs 4. vaniļas cukurs 5. rabarberu kāti 6. ciete Viss šis ēdiens balstās uz divām lietām visupirms jau specifisku putukrējumu, kur galveno lomu spēlēs rupjmaizes rīvmaize. un kaučkādu ķīseli - tagad rabarberu laiks, bet te der dajebkāds kas pašam garšo .. Nomazgājam rabarberu lakstus mizojam un griežam, bet mizas neizmetam |
|
Tagad laba rabarberu ķīseļa knifs - visupirms
vāra mizas nolobītās mizas sasienam "buntē" |
|
un liekam mizas katliņā vārīties cik daudz ūdens ? nu cik daudz to ķīseli grib - nu kādu pusotru litru vismaz |
|
Pēc minūtēm piecpadsmit skatam izteikti ietonēto
virumu - ot tamdēļ arī tās mizas ir jānovāra ! ķeselējam mizas laukā - tās savu darbu ir padarījušas .. |
|
beram mizu virumā rabarberus un turpinam vārīt | |
pēc ašpadsmit minūtēm varīšanās rabarberi jau
sāk palikt mīksti pielabojam saldumu ar pusglāzi cukura - nu te viss karājas cik saldu/skābu ķīseli gribam tik arī pieberam ... |
|
Ķīseļā iecietināšanai izmantojam cieti. daudzumi ir tādi "uz aci berot" ja grib šķidrāku ķīseli, tad pusotra ēdamkarote uz litru ķīseļa ja grib štengāku, tad ņemam divas ēdamkarotes uz litru vispirms izšķaidam cieti pusgrāzē auksta ūdens ... |
|
un, visu laiku aktīvi maisot, lēnām ielejam
cieti virums praktiski momentā paliks biezs ... |
|
sagaidam burbuli un ņemam grāpi no uguns nost
liekam ķīseli auksta ūdens peldē lai atdziest ... |
|
Kamēr ķīselis dziest - gatavojam rīvmaizes putukrējumu ... | |
lejam bļodā saldo krējumu pieberam pustējkaroti vaniļas cukura un kādas piecas ēdamkarotes parastā cukura un kuļam minūtes divas/divarpus |
|
putukrējumam nav jābūt pilnībā sakultam -
atstājam pusšķidru pļecku, ja sakuls gatavu, tad "sviekstā viss
aizies" beram klāt piecas ēdamkarotes rīvmaizes un atkal kuļam kādas divas minūtes - fiška ir tamī, ka rīvmaize piebriedīs un "pārņems masu" |
|
Lai viss vēl minūtes desmit pastāv "nogatavinoties" - gan putukrējums, gan ķīselis | |
Lejam visu trauciņos ievērtējam, ka tas putukrējums ir no skata tāds kā šokolādes saldējums |
|
skābens rabarberu ķīselis ar rīvmaizes putukrējumu ... | |
Rabarberi visapkārt rabarberi - a ja nu gaļa arī atrodas ?... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |