www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Vienu saulainu dienu ...
sāka kaukt dvēsele pēc kaučkā specifiskāka - aiz loga rabarberu krūms, ledusskapī saldais krējums, plauktā rīvmaize.

nu ko - lai top ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Akcija
 
Sastāvdaļas kārtīgai saldā baudīšanai:

1. kvalitatīva rupjmaizes rīvmaize
2. saldā krējuma trauciņš
3. cukurs
4. vaniļas cukurs
5. rabarberu kāti
6. ciete

Viss šis ēdiens balstās uz divām lietām
visupirms jau specifisku putukrējumu, kur galveno lomu spēlēs rupjmaizes rīvmaize. 
un kaučkādu ķīseli - tagad rabarberu laiks, bet te der dajebkāds kas pašam garšo ..

Nomazgājam rabarberu lakstus
mizojam un griežam, bet mizas neizmetam
  
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Tagad laba rabarberu ķīseļa knifs - visupirms vāra mizas

nolobītās mizas sasienam "buntē"
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
un liekam mizas katliņā vārīties

cik daudz ūdens ? nu cik daudz to ķīseli grib - nu kādu pusotru litru vismaz
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Pēc minūtēm piecpadsmit skatam izteikti ietonēto virumu - ot tamdēļ arī tās mizas ir jānovāra !

ķeselējam mizas laukā - tās savu darbu ir padarījušas ..
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
beram mizu virumā rabarberus un turpinam vārīt
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
pēc ašpadsmit minūtēm varīšanās rabarberi jau sāk palikt mīksti

pielabojam saldumu ar pusglāzi cukura - nu te viss karājas cik saldu/skābu ķīseli gribam tik arī pieberam ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Ķīseļā iecietināšanai izmantojam cieti.

daudzumi ir tādi "uz aci berot"
ja grib šķidrāku ķīseli, tad pusotra ēdamkarote uz litru ķīseļa
ja grib štengāku, tad ņemam divas ēdamkarotes uz litru

vispirms izšķaidam cieti pusgrāzē auksta ūdens ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
un, visu laiku aktīvi maisot, lēnām ielejam cieti

virums praktiski momentā paliks biezs ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
sagaidam burbuli un ņemam grāpi no uguns nost

liekam ķīseli auksta ūdens peldē lai atdziest ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Kamēr ķīselis dziest - gatavojam rīvmaizes putukrējumu ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
lejam bļodā saldo krējumu
pieberam pustējkaroti vaniļas cukura un kādas piecas ēdamkarotes parastā cukura

un kuļam minūtes divas/divarpus
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
putukrējumam nav jābūt pilnībā sakultam - atstājam pusšķidru pļecku, ja sakuls gatavu, tad "sviekstā viss aizies"

beram klāt piecas ēdamkarotes rīvmaizes

un atkal kuļam kādas divas minūtes - fiška ir tamī, ka rīvmaize piebriedīs un "pārņems masu"
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Lai viss vēl minūtes desmit pastāv "nogatavinoties" - gan putukrējums, gan ķīselis
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Lejam visu trauciņos

ievērtējam, ka tas putukrējums ir no skata tāds kā šokolādes saldējums
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
skābens rabarberu ķīselis ar rīvmaizes putukrējumu ...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
 
Rabarberi visapkārt rabarberi - a ja nu gaļa arī atrodas ?...
 
Rabarberi rīvmaizes putukrējumā
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv