www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Rabarberu ievārījums
 
Ir pats jūnija sākums, visriņķī un apkārt vieni rabarberi, rabarberi, rabarberi
garšīgi jau ir i' plātsmaizēs, i' kūkās, i' kompotos ...
bet tūliņ būs Jāņi un rabarberu sezona būs galā, vajag takš uztaisīt kādu ievārījumburku ziemai.

ejam uz dobi pēc rabarberu kātiem ...
 
Rabarberu ievārījums
 
Akcija
 
Sastāvdaļas uz "divarpus" burciņām:
1. kilo rabarberu kātu
2. divi mazi apelsīni
3. puskilo cukura

jāsaka, ka pats par sevi rabarbers ir gana skābs un vienu pašu "ar cukuru apbērtu" to likt ievārījumā nav īsti jēgas, jo būs ne šis ne tas.

Protamistiski, ka var jau pietjūnēt to skābumu spēlējoties ar cukura proporcijām, bet rezultāts būs kāds būs, jo bāzējoties tikai uz divām skābs+salds garšām īsti labs balanss nesanāk ...

Tamdēļ labāk ir pieslīpēt garšu ar kādu papildus piedevu, šoreizīt tie būs apelsīni un nevis vienkārši apelsīni, bet apelsīni ar visu mizu.
Tieši apelsīnu miza būs tas "trešais spēlētājs", kas ar savu rūgtenumu izveidos noturīgu treju garšu buķeti.
mizojam rabarberus un ar nazi nogriežam apelsīniem mizu,
apelsīnu mīkstumus jau liekam uzreiz bļodā - neaizmirstam izlasīt laukā apelsīnu sēkliņas ...
 
Rabarberu ievārījums
 
Sagriežam rabarberu un smalki, smalki sakapājam apelsīnu mizas
 
Rabarberu ievārījums
 
Rabarberus un mizas bļodā iekšā un puskilo cukura pa virsu

lai viss pusstundu stāv - jo rabarberam ir jāsāk suloties, lai ir dabīgs šķidrums kamī vārīt ...
 
Rabarberu ievārījums
 
Kamēr rabarberi sulojas, apkaujam burkās un vākos baciļus
vai uzkarsējam cepenē, vai ieliekam grāpī ar ūdeni un uzvāram
 
Rabarberu ievārījums
 
lai sterilas burkas gaida savu kārtu pildītām tapt
 
Rabarberu ievārījums
 
Pēc pusstundas rabarberi sulu jau ir gana atdevuši

šī dabīgā rabarberu sula arī būs tā, kas neļaus virumam piedegt un nevajadzēs nekādu papildus ūdeni gāzt klāt
 
Rabarberu ievārījums
 
bļodas saturu grāpī iekšā un uguni apakšā ...
 
Rabarberu ievārījums
 
Vāram visu uz nelielas uguns, bez vāka, minūtes 20mit vismaz

Te viss no paša gribēšanas karājas, ja grib biezāku ievārījumu, tad notvaicē rabarberu sulu vairāk nost
galvenais neiet nekur tālu no grāpja nost un laiku pa laikam visu apmaisīt

ja nepieciešams var pielikt vēl nedaudz cukuru - te katram savs ...
 
Rabarberu ievārījums
 
Kad vēlamā ievārījuma konsistence iegūta pildam burkās
 
Rabarberu ievārījums
 
Noslaukam burku maliņas un vākus cieši virsū
 
Rabarberu ievārījums
 
fiksi griežam burkas riņķī
 
Rabarberu ievārījums
 
un ievīkstam virtuves sedziņā vai vienkārši dvielī - tas palīdzēs ilgāk saglabāt siltumu un dos papildus garantiju, ka visi "ļaunie baciļi" apsprāgs un ievārījums ilgāk glabāsies
 
Rabarberu ievārījums
 
rabarberu ievārījums ziemai gatavs !
 
Rabarberu ievārījums
 
 
nu iedod takš kādu gaļas gabalu a' ...
 
Rabarberu ievārījums
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv