www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Rabarberu ievārījums | |
Ir pats jūnija sākums, visriņķī un apkārt vieni
rabarberi, rabarberi, rabarberi garšīgi jau ir i' plātsmaizēs, i' kūkās, i' kompotos ... bet tūliņ būs Jāņi un rabarberu sezona būs galā, vajag takš uztaisīt kādu ievārījumburku ziemai. ejam uz dobi pēc rabarberu kātiem ... |
|
|
|
Sastāvdaļas uz "divarpus" burciņām: 1. kilo rabarberu kātu 2. divi mazi apelsīni 3. puskilo cukura jāsaka, ka pats par sevi rabarbers ir gana skābs un vienu pašu "ar cukuru apbērtu" to likt ievārījumā nav īsti jēgas, jo būs ne šis ne tas. Protamistiski, ka var jau pietjūnēt to skābumu spēlējoties ar cukura proporcijām, bet rezultāts būs kāds būs, jo bāzējoties tikai uz divām skābs+salds garšām īsti labs balanss nesanāk ... Tamdēļ labāk ir pieslīpēt garšu ar kādu papildus piedevu, šoreizīt tie būs apelsīni un nevis vienkārši apelsīni, bet apelsīni ar visu mizu. Tieši apelsīnu miza būs tas "trešais spēlētājs", kas ar savu rūgtenumu izveidos noturīgu treju garšu buķeti. |
|
mizojam rabarberus un
ar nazi nogriežam apelsīniem mizu, apelsīnu mīkstumus jau liekam uzreiz bļodā - neaizmirstam izlasīt laukā apelsīnu sēkliņas ... |
|
Sagriežam rabarberu un smalki, smalki sakapājam apelsīnu mizas | |
Rabarberus un mizas bļodā iekšā un puskilo
cukura pa virsu lai viss pusstundu stāv - jo rabarberam ir jāsāk suloties, lai ir dabīgs šķidrums kamī vārīt ... |
|
Kamēr rabarberi sulojas, apkaujam burkās un
vākos baciļus vai uzkarsējam cepenē, vai ieliekam grāpī ar ūdeni un uzvāram |
|
lai sterilas burkas gaida savu kārtu pildītām tapt | |
Pēc pusstundas rabarberi sulu jau ir gana
atdevuši šī dabīgā rabarberu sula arī būs tā, kas neļaus virumam piedegt un nevajadzēs nekādu papildus ūdeni gāzt klāt |
|
bļodas saturu grāpī iekšā un uguni apakšā ... | |
Vāram visu uz nelielas uguns, bez vāka, minūtes
20mit vismaz Te viss no paša gribēšanas karājas, ja grib biezāku ievārījumu, tad notvaicē rabarberu sulu vairāk nost galvenais neiet nekur tālu no grāpja nost un laiku pa laikam visu apmaisīt ja nepieciešams var pielikt vēl nedaudz cukuru - te katram savs ... |
|
Kad vēlamā ievārījuma konsistence iegūta pildam burkās | |
Noslaukam burku maliņas un vākus cieši virsū | |
fiksi griežam burkas riņķī | |
un ievīkstam virtuves sedziņā vai vienkārši dvielī - tas palīdzēs ilgāk saglabāt siltumu un dos papildus garantiju, ka visi "ļaunie baciļi" apsprāgs un ievārījums ilgāk glabāsies | |
rabarberu ievārījums ziemai gatavs ! | |
nu iedod takš kādu gaļas gabalu a' ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |