www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Rabarberu plātsmaize
 
Rabarberi tur, rabarberi šiten ...

Vienu dienu, aiz ne ko darīt, sagribējās uzmargot vienkāršu rabarberu uzkodu "pie tējas"
un, kā smejies, virtuvē atradās viss lai taptu rabarberu plātsmaize.

sākam ...
 
Rabarberu plātsmaize
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
Akcija
 
Sastāvdaļas "vienai plātei":

1. divi rabarberu kāti
2. kādas 2.5-3 glāzes miltu
3. glāze skāba krējuma
4. divsimts gramu sviesta
5. mazliet cukura
6. viena ola
 
Šī plātsmaize balstīsies uz ļoti vienkāršu mīklu, bet šī nebūs pufīga un poraina kūka, šoreiz rezultātā iegūsim tādu "plēksnainu" cepienu, kas nedaudz atgādina bērnības laikos nopērkamās bulciņas ...
laiku gan ieplānojam kādas divas stundas

Sarīvējam uz rīves sviestu - man sviests bij gana ilgi iZtabas temperatūrā jau nostāvējis tamdēļ pietika tik sagraizīt gabalos un beram divas glāzes miltu klāt ...
  
Rabarberu plātsmaize
 
samaisam miltus ar sviestu un nomēram glāzi ar krējumu
 
Rabarberu plātsmaize
 
krējumu miltu masai klāt un maisam
 
Rabarberu plātsmaize
 
grābjamies ar rokām mīklā un spaidam, spaidam, spaidam
 
Rabarberu plātsmaize
 
Ja mīkla ir par šķidru, tad pieberam vēl pa karotei miltu klāt - līdz mikla spaidot to vairs nelīp pie rokām
 
Rabarberu plātsmaize
 
sadalam mīklu divās daļās un liekam saldētavā uz minūtēm 20mit
 
Rabarberu plātsmaize
 
nomizojam un sagriežam gabaliņos rabarberu
 
Rabarberu plātsmaize
 
rabarberu gabaliņus apberam ar kādu pusglāzi cukura

kamēr mīkla stingst ledusskapī, rabarbers "atdos" sulu - šis solis ir ļoti no svara, citādi rabarbers cepinoties izdos mitrumu plātsmaizei un tā nebūs kraukšķīga
 
Rabarberu plātsmaize
 
pēc minūtēm 20 stāvēšanas ledusskapī mīkla ir kļuvusi stingra ...

beram uz galda miltus "lai nelīp klāt", ņemam rulli - der arī prasta pudele - un sākam izrullēšanas darbus
 
Rabarberu plātsmaize
 
izrullējam mīklas pikuci cepeškrāsns plāts lieluma plācenī
 
Rabarberu plātsmaize
 
ieklājam cepenes plātī cepampapīru un liekam plātsmaizes pamatkārtu
 
Rabarberu plātsmaize
 
ar karoti no bļodas izceļam rabarberus - iztecējusī sula lai paliek bļodā ...
 
Rabarberu plātsmaize
 
izlīdzinam rabarbera gabalus vienmērīgi pa visu plāti
 
Rabarberu plātsmaize
 
ņemam no ledusskapja laukā otro mīklas pikuci un izrullējam plātmaizes virskārtu
 
Rabarberu plātsmaize
 
sedzam mīklas virskārtu pāri rabarberiem
 
Rabarberu plātsmaize
 
rūpīgi aizlipinam plātmaizes maliņas
 
Rabarberu plātsmaize
 
sakuļam olu un lejam plātmaizei virspusē - ola piedos plātsmaizei spīzdīgu virsiņu
 
Rabarberu plātsmaize
 
smalki jau būtu to olu ar silikona slotiņu smērēt, bet ja nava - ta ar pirkstiem izķēpājam olu pa visu plātsmaizi
 
Rabarberu plātsmaize
 
un 200-200C cepenē iekšā uz kādām 40-45 minūtēm - precīzu laiku HVZ kā var pateikt ...
te vienmēr tiek piesaukta tēlaina frāze "līdz brūnganai miziņai"
 
Rabarberu plātsmaize
 
karoč, kad plātsmaizes virsiņa ir šāda, tad cepiens ir gatavs ... mazliet pagaidam lai atdziest
 
Rabarberu plātsmaize
 
Griežam gabalos un ēdam nost ...
 
Rabarberu plātsmaize
 
 
Kamēr divkājainais ņemas gar plātsmaizi ... Bonga veic pastētes prihvatizācijas procesu
 
Rabarberu plātsmaize
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv