www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Rabarberu plātsmaize | |
Rabarberi tur, rabarberi šiten ... Vienu dienu, aiz ne ko darīt, sagribējās uzmargot vienkāršu rabarberu uzkodu "pie tējas" un, kā smejies, virtuvē atradās viss lai taptu rabarberu plātsmaize. sākam ... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
Sastāvdaļas "vienai plātei": 1. divi rabarberu kāti 2. kādas 2.5-3 glāzes miltu 3. glāze skāba krējuma 4. divsimts gramu sviesta 5. mazliet cukura 6. viena ola Šī plātsmaize balstīsies uz ļoti vienkāršu mīklu, bet šī nebūs pufīga un poraina kūka, šoreiz rezultātā iegūsim tādu "plēksnainu" cepienu, kas nedaudz atgādina bērnības laikos nopērkamās bulciņas ... laiku gan ieplānojam kādas divas stundas Sarīvējam uz rīves sviestu - man sviests bij gana ilgi iZtabas temperatūrā jau nostāvējis tamdēļ pietika tik sagraizīt gabalos un beram divas glāzes miltu klāt ... |
|
samaisam miltus ar sviestu un nomēram glāzi ar krējumu | |
krējumu miltu masai klāt un maisam | |
grābjamies ar rokām mīklā un spaidam, spaidam, spaidam | |
Ja mīkla ir par šķidru, tad pieberam vēl pa karotei miltu klāt - līdz mikla spaidot to vairs nelīp pie rokām | |
sadalam mīklu divās daļās un liekam saldētavā uz minūtēm 20mit | |
nomizojam un sagriežam gabaliņos rabarberu | |
rabarberu gabaliņus apberam ar kādu pusglāzi
cukura kamēr mīkla stingst ledusskapī, rabarbers "atdos" sulu - šis solis ir ļoti no svara, citādi rabarbers cepinoties izdos mitrumu plātsmaizei un tā nebūs kraukšķīga |
|
pēc minūtēm 20 stāvēšanas ledusskapī mīkla ir
kļuvusi stingra ... beram uz galda miltus "lai nelīp klāt", ņemam rulli - der arī prasta pudele - un sākam izrullēšanas darbus |
|
izrullējam mīklas pikuci cepeškrāsns plāts lieluma plācenī | |
ieklājam cepenes plātī cepampapīru un liekam plātsmaizes pamatkārtu | |
ar karoti no bļodas izceļam rabarberus - iztecējusī sula lai paliek bļodā ... | |
izlīdzinam rabarbera gabalus vienmērīgi pa visu plāti | |
ņemam no ledusskapja laukā otro mīklas pikuci un izrullējam plātmaizes virskārtu | |
sedzam mīklas virskārtu pāri rabarberiem | |
rūpīgi aizlipinam plātmaizes maliņas | |
sakuļam olu un lejam plātmaizei virspusē - ola piedos plātsmaizei spīzdīgu virsiņu | |
smalki jau būtu to olu ar silikona slotiņu smērēt, bet ja nava - ta ar pirkstiem izķēpājam olu pa visu plātsmaizi | |
un 200-200C cepenē iekšā uz kādām 40-45 minūtēm
- precīzu laiku HVZ kā var pateikt ... te vienmēr tiek piesaukta tēlaina frāze "līdz brūnganai miziņai" |
|
karoč, kad plātsmaizes virsiņa ir šāda, tad cepiens ir gatavs ... mazliet pagaidam lai atdziest | |
Griežam gabalos un ēdam nost ... | |
Kamēr divkājainais ņemas gar plātsmaizi ... Bonga veic pastētes prihvatizācijas procesu | |
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |