www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Ceptas ribiņas
 
Ribas, ribas, ribiņas ...
Kad sagribējās ko gaļainu un reizē apgraužamu, tad laiks ir ķerties klāt pie ribām.

Ribas ir viena no "lētajām gaļām", un parasti tiek liktas buljonos vai sautējumos "gaļas segumam", un reti tiek izmantotas kā pamatēdiens, bet šoreiz gatavosim no ribiņām īstu gaļinieku.

Ēdiena pamatdoma būs marinādē, garšvielās un glazūrā - tas viss kopā radīs ceptu ribu smeķi.

Ķeramies klāt ...
 
Ceptas ribiņas
 
Akcija
 
vajadzīgs
1. gaļainas cūkas ribas ap divi kilo - pamatam
2. ķiploks  - smaciniekam
3. vorčestra - skābenai garšai
4. medus - saldai garšai
5. kajēnas pipari - asai garšai
6. gāzēts minerālūdens - marinādei
7. rozmarīns - pamata aromātam
8. timiāns - papildus aromam
9. melnie pipari - rūgtumam
sāls cik nu kuram vajag

ķeramies klāt ribiņām - piekam ribiņas vajag tādas, lai ir gaļa klāt, plikus kaulus tak negrauzīs ...
 
Ceptas ribiņas
 
kārtīgi noskalojam ribiņas
un sagriežam tieši starp kauliem gabalos, tā, lai katram gabalam pa vidu stingri turētos riba
 
Ceptas ribiņas
 
Tagad pienācis laiks ribiņas viegli iemarinēt ...
Šim ēdienam der tikai vieglās marinādes, kas nedod "stacijas bufetes" smārdu un vienveidību
visbiežāk tiek lietotas divas
"soja+sarkanvīns" vai "vorčestra+gāzēts minerālūdens"
abas dod visai vienādu skābenasu "austrumnieku" piegaršu

Liekam ribas bļodā, viegli apkaisot ar kajēnas pipariem ...
 
Ceptas ribiņas
 
nolobam ķiploku
 
Ceptas ribiņas
 
smalki sakapājam
 
 Ceptas ribiņas
 
metam ķiploku pie ribām
 
Ceptas ribiņas
 
speram kārtīgi klāt vorčestras mērci
 
Ceptas ribiņas
 
ribiņas apmaisam un lejam klāt gāzētu minerālūdeni
 
Ceptas ribiņas
 
minerālūdeni vajag tik daudz, lai ribiņas pilnībā nosegtu
 
Ceptas ribiņas
 
šķīvi virsū slogam un lai viss stāv ledusskapī stundas divas
 
Ceptas ribiņas
 
tikmēr pagatavosim garšvielu maisījumu ...
 
Ceptas ribiņas
 
vispirms ņemam tējkaroti melno piparu graudus
 
Ceptas ribiņas
 
un smalki sastampājam
 
Ceptas ribiņas
 
pieberam kādas trejas ēdamkarotes rozmarīna un karoti timiāna - viegli, viegli piestampājam
 
Ceptas ribiņas
 
rūpīgi samaisam garšvielas un pasmaržojam šo svaigo aromātu ...
 
Ceptas ribiņas
 
velkam bļodu no ledusskapja laukā
 
Ceptas ribiņas
 
un izzvejojam ribiņas no marinādes
 
Ceptas ribiņas
 
noberam kārtīgi ar garšvielām ...

un piešaujam sāli, cik nu katrs gribam
 
Ceptas ribiņas
 
liekam ribiņas cepeškrāsnī uz redelēm ar pannu apakšā, kur liekajam satecēt ...

tagad par cepšanu - var jau pusstundā lielā karstumā uzcept, bet tas nedos īstenu mīkstumu un gaļai trūks buljona "lipīguma"

tamdēļ liekam nelielā 140-160C vienmērīgā karstumā "no visām pusēm" uz pusotru stundu
 
Ceptas ribiņas
 
kamēr ribas cepinās sagatavojam mērcīti glazūrai

kā parasti, spēle notiek ap trijām pamatgaršām
medus - saldumam
kajēnas pipars - asumam
vorčestra - skābumam

proporcijas katrs piemeklē pēc savas garšas
 
Ceptas ribiņas
 
uzkarsējam katliņu ...
 
Ceptas ribiņas
 
ņemam medu ...
  
Ceptas ribiņas
 
kārtīgi maisot, izkausējam medu
 
Ceptas ribiņas
 
piesperam vorčestru ...
 
Ceptas ribiņas
 
un kajēnas piparus asumam
 
Ceptas ribiņas
  
kad ribiņas ir stundu cepušās, ir pienācis laiks izveidot garoziņu

skatam, ka ribu gaļa jau ir maigi brūna
 
Ceptas ribiņas
 
ņemam karoti un aplejam ar medus marinādi katru ribu gabaliņu
 
Ceptas ribiņas
 
un lai vēl minūtes 20mit pacepjas ...

līdz ribu gabali aprauj garoziņu
 
Ceptas ribiņas
  
Ceptās ribiņas ir gatavas !
ar kraukšķīgu garoziņu un perfektu aromātu ...

uz galda, gaļas godavietā !
 
Ceptas ribiņas
 
skatam šo zeltaino ribas gabalu
ar maigu, maigu viducīti
un kauliņu aiz kā sagrābt ...

ŅAMMMMMM !!!
 
Ceptas ribiņas
 
 
paēdis Bonga vieglā snaudā ...
 
Ceptas ribiņas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv   www.artstudio.lv