www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Ceptas ribiņas | |
Ribas, ribas, ribiņas ... Kad sagribējās ko gaļainu un reizē apgraužamu, tad laiks ir ķerties klāt pie ribām. Ribas ir viena no "lētajām gaļām", un parasti tiek liktas buljonos vai sautējumos "gaļas segumam", un reti tiek izmantotas kā pamatēdiens, bet šoreiz gatavosim no ribiņām īstu gaļinieku. Ēdiena pamatdoma būs marinādē, garšvielās un glazūrā - tas viss kopā radīs ceptu ribu smeķi. Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs 1. gaļainas cūkas ribas ap divi kilo - pamatam 2. ķiploks - smaciniekam 3. vorčestra - skābenai garšai 4. medus - saldai garšai 5. kajēnas pipari - asai garšai 6. gāzēts minerālūdens - marinādei 7. rozmarīns - pamata aromātam 8. timiāns - papildus aromam 9. melnie pipari - rūgtumam sāls cik nu kuram vajag ķeramies klāt ribiņām - piekam ribiņas vajag tādas, lai ir gaļa klāt, plikus kaulus tak negrauzīs ... |
|
|
|
kārtīgi noskalojam ribiņas un sagriežam tieši starp kauliem gabalos, tā, lai katram gabalam pa vidu stingri turētos riba |
|
|
|
Tagad pienācis laiks ribiņas viegli iemarinēt ... Šim ēdienam der tikai vieglās marinādes, kas nedod "stacijas bufetes" smārdu un vienveidību visbiežāk tiek lietotas divas "soja+sarkanvīns" vai "vorčestra+gāzēts minerālūdens" abas dod visai vienādu skābenasu "austrumnieku" piegaršu Liekam ribas bļodā, viegli apkaisot ar kajēnas pipariem ... |
|
|
|
nolobam ķiploku | |
|
|
smalki sakapājam | |
|
|
metam ķiploku pie ribām |
|
|
|
speram kārtīgi klāt vorčestras mērci |
|
|
|
ribiņas apmaisam un lejam klāt gāzētu minerālūdeni | |
|
|
minerālūdeni vajag tik daudz, lai ribiņas pilnībā nosegtu |
|
|
|
šķīvi virsū slogam un lai viss stāv ledusskapī stundas divas | |
|
|
tikmēr pagatavosim garšvielu maisījumu ... | |
|
|
vispirms ņemam tējkaroti melno piparu graudus | |
|
|
un smalki sastampājam | |
|
|
pieberam kādas trejas ēdamkarotes rozmarīna un karoti timiāna - viegli, viegli piestampājam |
|
|
|
rūpīgi samaisam garšvielas un pasmaržojam šo svaigo aromātu ... |
|
|
|
velkam bļodu no ledusskapja laukā | |
|
|
un izzvejojam ribiņas no marinādes | |
|
|
noberam kārtīgi ar garšvielām ... un piešaujam sāli, cik nu katrs gribam |
|
|
|
liekam ribiņas cepeškrāsnī uz redelēm ar pannu apakšā, kur liekajam satecēt ... tagad par cepšanu - var jau pusstundā lielā karstumā uzcept, bet tas nedos īstenu mīkstumu un gaļai trūks buljona "lipīguma" tamdēļ liekam nelielā 140-160C vienmērīgā karstumā "no visām pusēm" uz pusotru stundu |
|
|
|
kamēr ribas cepinās sagatavojam mērcīti glazūrai kā parasti, spēle notiek ap trijām pamatgaršām medus - saldumam kajēnas pipars - asumam vorčestra - skābumam proporcijas katrs piemeklē pēc savas garšas |
|
|
|
uzkarsējam katliņu ... | |
|
|
ņemam medu ... | |
kārtīgi maisot, izkausējam medu | |
piesperam vorčestru ... | |
un kajēnas piparus asumam |
|
kad ribiņas ir stundu cepušās, ir pienācis laiks izveidot garoziņu skatam, ka ribu gaļa jau ir maigi brūna |
|
ņemam karoti un aplejam ar medus marinādi katru ribu gabaliņu | |
un lai vēl minūtes 20mit pacepjas ... līdz ribu gabali aprauj garoziņu |
|
Ceptās ribiņas ir gatavas ! ar kraukšķīgu garoziņu un perfektu aromātu ... uz galda, gaļas godavietā ! |
|
skatam šo zeltaino ribas gabalu ar maigu, maigu viducīti un kauliņu aiz kā sagrābt ... ŅAMMMMMM !!! |
|
paēdis Bonga vieglā snaudā ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |