www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vista ar riekstiem | |
Vistas fileja - tīra "baltā" gaļa ... sevišķi iecienīta austrumnieku vidū, kur klasiski tiek lietota visa veida panējumos un kopā ar specifiskām mērcēm. Mērces sastāvu ir bezgala daudz, sākot ar vienkāršām lietām un beidzot ar kaltētiem sienāžiem. Šoreiz nepretendēsim ne uz kādu autentiskumu un gatavosim letiņu māgai atbilstošu un vienkāršu ēdamo - vista ar riekstiem, kur galveno "rozīnītes" lomu spēlēs mērcei pievienotie sagrauzdētie zemesrieksti. Slājam uz bodi ... |
|
kārtīgai uzkodai mumsim vajag : 1. divas labas vistas fiejas - pamatam 2. grami simts zemesriekstu - piedevai 3. kukurūzas ciete - panējumam 4. treji pauti - stingrumam 5. rīsi - piedevai 6. puravs - smeķim 7. loki - zaļbarībai 8. ķiploks - smaciniekam 9. ābolu etiķis - asumam 10. sojas mērce - sīvumam 11. medus - saldumam 12. svieksts - cepšanai sāls, pipari un, ja nu atrodas, kāds vistas buljona kubiņš... sākam ar vistas panējuma masas sagatavošanu - iejaucam bļodā treju olu baltumus un sagatavojam trīs ēdamkarotes kukurūzas cietes ... |
|
pa kripatai berot cieti olā, uzjaucam staipīgu masu |
|
sagriežam vistas filejas kumosa lieluma gabalos ... |
|
iejaucam vistu cietes panējumā - mazliet sāli un piparus un liekam bļodu ledusskapī, lai kādu pusstundiņu-stundu ievelkas ... |
|
tikmēr sākam ņemties ar rīsiem uzkarsējam pannu un lielā sviesta daudzumā apcepjam rīsus līdz viegli zeltainam tonim |
|
liekam apceptos rīsus vārīties, pieberam mazliet sāli ... | |
laiku pa laikam pagaršojam rīsus, kad mīksti - kāšam ūdeni nost | |
Stampājam rīsus formas trauciņos, pirms tam ieziežot tos ar sviekstu, lai nelīp klāt ... nedaudz atdziestot, rīsi ieņems stingru "smilšu kūkas" formu |
|
uzkarsējam pannu un ķeramies pie zemesriekstu grauzdēšanas ... nekur tālu neejam - tas notiekas ātri ... |
|
sagrauzdējam riekstus līdz vidēji zeltainam tonim atceramies, ka rieksti vēl kādu laiku turpinās paši savas eļļas karstumā grauzdēties rieksti ir tieši tā lieta, kas dos ēdienam "garšas specifiku" |
|
liekam pannā vistas gabalus un cepam minūtes 5-10mit ... kad gabaliņi mīksti caurdurami - liekam tos malā ... |
|
sagatavojam trejas ķiplokdaivas, sagriežam puravu un lokus ... |
|
viegli apcepjam ... | |
kamēr zaļbarība cepjas gramos 50-100 vistas buljonā vai vienkārši vārītā ūdenī iejaucam tējkaroti ar kaudzi kukurūzas cietes - tā dos mērcei ķēpu karoti medus - saldumam pāris piles etiķa - skābumam pāris karotes sojas - sīvumam |
|
lejam mērci pannā pie zaļumiem un beram klāt riekstus ... | |
maisam mērci līdz tā kļūst "ķēpīga" ... | |
beram mērcē vistas gabaliņus ... | |
visu rūpīgi samaisam - pacepinam burtiski pāris minūtes pagaršojam vai nevajag vēl sāli vai piparus ... |
|
uz šķīvja ! vista, rīsi un zaļums pa virsu ... |
|
vista maigā panējumā ar izteikti "riekstainu" mērcīti ... njammmm | |
cept, vārīt - nu ko tie divkājainie var ņemties ? jēla vista takš ir visgaršīgākā ... Bonga filozopiskās pārdomās |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |