www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Šampinjonu groziņi | |
Kā rodas kas nebijis ? Kad cīnās izsalkums ar slinkumu, tad arī prātā nāk jauni brūķējumi no tā "kas ledusskapī". Tā arī šodien, aiz slinkuma vilkties līdz bodei, radās improvizācija par tēmu šampinjonu groziņi. veicam ledusskapja revīziju ... |
|
atradās : 1. seši lieli šampinjoni - pamatam 2. kautkāda malta gaļa 300grami - pildījumam 3. sķēlītēs sagrieztu gurķu burka - kraukšķīgumam 4. sīpols - asumam 5. kautkāds siers - garnējumam 6. olīvu atliekas - piedevai 7. sviests - sātīgumam plus sāls, pipari un pāris piles olīveļļas pakasot pakausi un "on-the-fly" improvizējot, taisīsim šampinjonu groziņus pildītus ar gaļu ņemam šampinjonus ... |
|
izlaužam sēnes kātiņus un sameklējam karoti ar "asu galu" | |
tagad sākas ķēpa, kad ar karotes galu ir jādabū no sēnes cepurītes laukā melnās plēksnas |
|
maigi izskrubinam visas cepurītes tīras... | |
noliekam šampinjonu podiņus malā un ņemam olīves | |
un sagriežam olīves plānās ripiņās |
|
beram olīves klāt gaļai un apkaisam visu ar piparu un sāli | |
gaļu viegli samaisam spēcīgi spaidīt nevajag, jo gaļas pildījumam ir jābūt irdenam, nevis stingram kā kotletei |
|
velkam no burkas gurķu šķēlītes un ielokam tās šampinjona pamatnē, izveidojot groziņa malu | |
sapildam groziņus ar gaļas masu, uzmanīgi visu piestampājot, bet nesaplēšot šampinjona pamatni | |
liekam groziņus cepamtraukā iesmērējot groziņu dibenus ar eļļu | |
uzliekam katram groziņam pa virsu pikucīti svieksta | |
un speram 180C cepeškrāsnī cepties minūtes 20mit | |
kamēr groziņi cepas, ņemam sieru un sīpolu | |
sagriežam sīpolu un sarīvējam sieru | |
kad minūtes 15 groziņi ir cepušies | |
iekaisam groziņos sīpolu, tas dos asumu un apberam katru groziņu ar sieru garnējumam |
|
un pacepinam groziņus vēl minūtes piecas-desmit kamēr siers ir kārtīgi sakusis, izveidojot groziņa vāku |
|
uz šķīvja !!! | |
sulīga sēnes pamatne kraukšķīga gurķu maliņa irdens gaļas viducis un sīpolasa siera cepure ... priekš aPsolūti brīvas improvizācijas "no tā kas ir" sanāca ļoti labs paēdiens, kurš pelna to, lai ar laiku attīstītu garšas buķeti pilnīgāk, izveidojot stabilu recepti ... |
|
Eiropas Pārtikas ģenerālinspektora un Degustācijas padomes pirmā sekretāra Bongas uzacu spēks ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |