www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pufīgās siermaizes | |
Siermaize - nu kas var būt vienkāršāks, vai ne ? paņēmi maizi, sieru pa virsu, iemeti uz minūti mikrenē - gotovs ! uhu, aha gatavs, jau ta gatavs - tikai ātrais sūckaučkāds ne siemaize vien sanāk ... bet ir rīti, kad gribas sevi palutināt un pie kapijas ko labāku piekost ... |
|
Sastāvdaļas rīta brokastmaižu
plātij: 1. maize - ņemam kādu glaunāku ne ikdienas širpotrebu 2. pikucis siera - der klasiskais "krievijas" 3. viens vai divi pautiņi 4. sviests - iesaku noprovēt kausēto, tas te labi iederas + garšvielas pēc paša gaumes patiesībā jau šī receptūra ir ārkārtīgi prasta, bet labs rezultāts balstās uz trejām lietām : maizei jābūt tiešām labai sviestam kvalitatīvam un viens neliels knifs ir maižu cepšanā. Sākam visu ar siera rīvēšanu ... |
|
pieliekam vienu-divas olas un samaisam ... ja gribam, tad masai pieberam visa veida garšvielas kādas nu patīk |
|
smērējam maizes ar sviestu, šoreiz es izvēlējos
kausēto, jebšu kā to dēvē "gī sviests" jo tas piedod tādu specifiskāku piegaršu ... |
|
Liekam maizes uz cepeškrāsns paplātes un kraunam
siera un olas masu pa virsu ... un tagad skatamies uzmanīgi bildi - kā redzam maizes ir liktas ar apsmērēto sviesta pusi uz leju vot te ir arī tā fiška ! jo sviests no lejas neļaus maizei piedegt un maizes apakša nebūs "pārkaltusi cieta", bet izteikti kraukšķīga |
|
Maizes ierinda cepenei gatava | |
Cepam siermaizes kādos 190-200 grādos tik ilgi
kamēr siers izveido tādu viegli brūnganu pufiņu precīzu laiku HVZ cik pateikt nu orientējamies uz 20 minūtēm +/- |
|
Uz šķīvja un ēdam nost | |
Kraukšķīgas un aromātiskas siermaizes | |
Nokožot redzam pufīgu siera cepurīti ... | |
gaļu, Gaļu, GAĻU - Bonga streiko ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |