www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kokosa sierzupa
 
Tāks šoreiz būs maķenīt cita veida recepte ...

Īsam ievadam
Nevienmēr receptes ir jāuztver kā ēdiena pagatavošanas instrukcijas
dažreiz ir jāizbauda arī pats pagatavošanas process kopā ar sievišķi saimniekojot pa virtuvi
nu ir tak romantiski abiem šad tad parosīties gar grāpjiem un pannām :)
bet īsteni tādu "komandā" veicamu recepšu nav, jo vienmēr sanāk otram gar kājām maisīties :(

un tad nu gadus hūjviņzin cik atpakaļ uz pilnīga entuziasma tapa šī mana sierzupa
romantiskām vīkenda pusdienām ieguldot minimālus līdzekļus un maksimālu funi stundas divu garumā :)

piekam izdevās ahūni labs vārījums

kur katrs dara savu viens otram netraucējot
un tikai beigās apvieno spēkus fināla akordam ...
tākā recepte ir gana ķēpīga, tad vienam pašam neiesaku taisīt
jo ir bik paliels jebons, bet divatā ar sievišķi paralelizējot izpildes procesus ir patiess funis saimniekot
kur vecim veča lietas un sievišķim sieviešu...

nu tad izbaudam ...

Kokosa sierzupa ar vistu - kopīraitēta baj es'pac
 
Sierzupa ņamma
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. divi kokosrieksti
2. viena vistas fileja
3. kausēts siers 200 grami
4. kartupelīši
5. burkāni
6. zaļie zirnīši
7. pāris sīpoli
8. punktsitis
9. āmurs
garšvielas - karijs un sāls

tagad ķeramies katrs pie savas lietas - sievišķis vāra dārzeņu zupeli mēs jipījamies ap kokosiem
ņemam punktsiti un iebliežam kokosa galvas "melnumos" divus caurumus
 
Sierzupa ņamma
 
kad caurums gatavs
iztecinam kokosa sulu krūzē - piebilde, pēc sulas garšas var pateikt vai kokoss ir labs vai nē
svaigam kokosam sula ir salda, ja ir skābena metam kokosu nachuj ārā ..
 
Sierzupa ņamma
 
kad sula iztecējusi
ņemam āmuru un hujārijam čaumalu uz pusēm
izlaužot kokosa baltumu

ņemam bļodu ar rupjo rīvi un stūrītī nolīduši sākam rīvēt visu skaidās
 
Sierzupa ņamma
 
kad esam sirsnīgi pasūtījuši nach visu pasauli
iegūstam šitādu te skaidu mākoni
 
Sierzupa ņamma
 
kurā salejam krūzīti ar iztecināto sulu
un uzsperam pa virsu 1.5 litrus verdoša ūdens
 
Sierzupa ņamma
 
liekam "pienu ievilkties" un bik atpūšamies

kamēr mēs mudījamies ap kokosiem
sievišķis saimnieko gar savu darba pusīti :)
mizo kartupeļus un burkānus
 
Sierzupa ņamma
 
sagriežot tos maziņos gabaliņos
 
Sierzupa ņamma
 
un liek grāpī uzlejot ūdeni tik daudz lai nosedz
 
Sierzupa ņamma
 
jo funktieris ir pirmo ūdeni novārīt
kuru tad arī aizstās ar kokosa pienu

kad katliņš uzlikts vārīties

sievišķis iet iedrinkot tēju un pie darba pieslēdzas atkal vecis
ķeroties pie vistas filejas
 
Sierzupa ņamma
 
sagriežam mazos "kaķa kumosa" gabalos
un uzšaujam krāsai un smeķim bik karija
 
Sierzupa ņamma
 
kamēr griežam panna jau ir karsta
un lidinam visteli cepties
 
Sierzupa ņamma
 
tikmēr zupiņa aktīvi vāras
un tagad varam noņemt vāku
lai ūdens fiksāk novāras
 
Sierzupa ņamma
 
kamēr grozam vistiņu
sievišķis nokāš kokosa pienu izspaidot skaidas
 
Sierzupa ņamma
 
tikmēr gan vistiņa ir apcepusies
 
Sierzupa ņamma
 
gan ūdens zupā novārījies
 
Sierzupa ņamma
 
piesperam pāris saujas zirnīšu
 
Sierzupa ņamma
 
gan nomizotu krustā griestu veselu sīpolu "garšai"

pirms pasniegšanas sīpolu izķeselē no zupas laukā nach
 
Sierzupa ņamma
 
lejam kokosa pienu visam virsū un gaidam "pirmo burbuli"

gaidot sagatavojam kausēto sieru
es izmantoju šo kāruma - varat ņemt dajebkādu kas pašiem labāk garšo
bet tikai uzmanaties no ahūni "garšu pārbāztajiem"
jo mazāk sintētikas "garšvielu garšas"
jo labāk
šoreiz biju vispār beznekādas papildus piegaršas paņēmis ...
 
Sierzupa ņamma
 
tikmēr jau piens ir uzvārījies līdz burbuļiem
 
Sierzupa ņamma
 
tagad šaujam grāpī uzcepto vistu un uz dakšiņas spraužam sieru pa nelielam pikucim
 
Sierzupa ņamma
 
lēnām maisam
kamēr siers izšķīst pienā un tā kamēr visa paciņa izšķīdināta un zupiņš smuki burbuļo

piešaujam tējkaroti sāls
 
Sierzupa ņamma
 
un tagad vāram tik ilgi cik nu gibam krēmīgu to zupiņu
man patīk šķidrākas un pietiek ar 15min
cits varbūt grib riktīgi biezu nu tad pavāra ilgāk

no uguns nost un šķīvī iekšā - rijamais gatavs !
pēc pāris stundu kopistiskas rosīšanās pa virtuvi
ir patiesa bauda piesēst un uzēst šo lielisko zupiņu ...

šis process ir JĀIZBAUDA
 
Sierzupa ņamma
 
 
un protams visas šiverēšanās laikā zem kājām maisījās bandjugāns
 
Sierzupa ņamma
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv