www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kokosa sierzupa | |
Tāks šoreiz būs maķenīt cita veida recepte ...
Īsam ievadam Nevienmēr receptes ir jāuztver kā ēdiena pagatavošanas instrukcijas dažreiz ir jāizbauda arī pats pagatavošanas process kopā ar sievišķi saimniekojot pa virtuvi nu ir tak romantiski abiem šad tad parosīties gar grāpjiem un pannām :) bet īsteni tādu "komandā" veicamu recepšu nav, jo vienmēr sanāk otram gar kājām maisīties :( un tad nu gadus hūjviņzin cik atpakaļ uz pilnīga entuziasma tapa šī mana sierzupa romantiskām vīkenda pusdienām ieguldot minimālus līdzekļus un maksimālu funi stundas divu garumā :) piekam izdevās ahūni labs vārījums kur katrs dara savu viens otram netraucējot un tikai beigās apvieno spēkus fināla akordam ... tākā recepte ir gana ķēpīga, tad vienam pašam neiesaku taisīt jo ir bik paliels jebons, bet divatā ar sievišķi paralelizējot izpildes procesus ir patiess funis saimniekot kur vecim veča lietas un sievišķim sieviešu... nu tad izbaudam ... Kokosa sierzupa ar vistu - kopīraitēta baj es'pac |
|
Sastāvdaļas:
1. divi kokosrieksti 2. viena vistas fileja 3. kausēts siers 200 grami 4. kartupelīši 5. burkāni 6. zaļie zirnīši 7. pāris sīpoli 8. punktsitis 9. āmurs garšvielas - karijs un sāls tagad ķeramies katrs pie savas lietas - sievišķis vāra dārzeņu zupeli mēs jipījamies ap kokosiem ņemam punktsiti un iebliežam kokosa galvas "melnumos" divus caurumus |
|
kad caurums gatavs
iztecinam kokosa sulu krūzē - piebilde, pēc sulas garšas var pateikt vai kokoss ir labs vai nē svaigam kokosam sula ir salda, ja ir skābena metam kokosu nachuj ārā .. |
|
kad sula iztecējusi
ņemam āmuru un hujārijam čaumalu uz pusēm izlaužot kokosa baltumu ņemam bļodu ar rupjo rīvi un stūrītī nolīduši sākam rīvēt visu skaidās |
|
kad esam sirsnīgi pasūtījuši nach visu pasauli
iegūstam šitādu te skaidu mākoni |
|
kurā salejam krūzīti ar iztecināto sulu
un uzsperam pa virsu 1.5 litrus verdoša ūdens |
|
liekam "pienu ievilkties" un bik atpūšamies
kamēr mēs mudījamies ap kokosiem sievišķis saimnieko gar savu darba pusīti :) mizo kartupeļus un burkānus |
|
sagriežot tos maziņos gabaliņos | |
un liek grāpī uzlejot ūdeni tik daudz lai nosedz | |
jo funktieris ir pirmo ūdeni novārīt
kuru tad arī aizstās ar kokosa pienu kad katliņš uzlikts vārīties sievišķis iet iedrinkot tēju un pie darba pieslēdzas atkal vecis ķeroties pie vistas filejas |
|
sagriežam mazos "kaķa kumosa" gabalos
un uzšaujam krāsai un smeķim bik karija |
|
kamēr griežam panna jau ir karsta
un lidinam visteli cepties |
|
tikmēr zupiņa aktīvi vāras
un tagad varam noņemt vāku lai ūdens fiksāk novāras |
|
kamēr grozam vistiņu
sievišķis nokāš kokosa pienu izspaidot skaidas |
|
tikmēr gan vistiņa ir apcepusies | |
gan ūdens zupā novārījies | |
piesperam pāris saujas zirnīšu | |
gan nomizotu krustā griestu veselu sīpolu "garšai"
pirms pasniegšanas sīpolu izķeselē no zupas laukā nach |
|
lejam kokosa pienu visam virsū un gaidam "pirmo burbuli"
gaidot sagatavojam kausēto sieru es izmantoju šo kāruma - varat ņemt dajebkādu kas pašiem labāk garšo bet tikai uzmanaties no ahūni "garšu pārbāztajiem" jo mazāk sintētikas "garšvielu garšas" jo labāk šoreiz biju vispār beznekādas papildus piegaršas paņēmis ... |
|
tikmēr jau piens ir uzvārījies līdz burbuļiem | |
tagad šaujam grāpī uzcepto vistu un uz dakšiņas spraužam sieru pa nelielam pikucim | |
lēnām maisam
kamēr siers izšķīst pienā un tā kamēr visa paciņa izšķīdināta un zupiņš smuki burbuļo piešaujam tējkaroti sāls |
|
un tagad vāram tik ilgi cik nu gibam krēmīgu to zupiņu
man patīk šķidrākas un pietiek ar 15min cits varbūt grib riktīgi biezu nu tad pavāra ilgāk no uguns nost un šķīvī iekšā - rijamais gatavs ! pēc pāris stundu kopistiskas rosīšanās pa virtuvi ir patiesa bauda piesēst un uzēst šo lielisko zupiņu ... šis process ir JĀIZBAUDA |
|
un protams visas šiverēšanās laikā zem kājām maisījās bandjugāns | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |