www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kartupeļi ar siļķi un biezpienu
 
Kas gan letiņam var būt klasiskāks par siļķi ar tupeni un biezpienu ?
Paaudžu paaudzēs ēsta manta un šķiet pilnīgi pašsaprotama
bet redz ir lietas, kas, lai cik klasiskas liktos, arī ir "uzprišināmas"

Virtuvē reti tiek pieņemti jaunumi, jo nav konservatīvākas lietas kā "omes receptes"
bet nevienmēr - šad tad der ko pieņemt jaunāku ...

tāpat ar šoreiz, lai cik klasiski viss šķiet, pieiesim šai receptei zinātnichi ...

Velkam pakaļu uz bodi un gādājam 
 
Siļķe
 
Akcija
 
un tātad :

trīs mazsālītas siļķes - katrs ņem kādas pašam patīk es esmu iecienījis tieši šīs neķidātās zives dēļ specifiskās piegaršas
astoņi tupeņi
biezpiens ar krējumu - es parasti ņemu jau gatavu maisījumu




nomazgājam kartupeļus
 
Stumiņš
 
liekam katlā ar aukstu ūdeni
 
Stulmiņš
 
un sākam čakaru ...

īsos vārdos ideja
kartupeļos ir tāda manta kā ciete kas dara tupeni lipīgu
un gudri ļauži ir atklājusi kā šo cieti "nokaut" (sore bioķīmiķi nezinu pareizu vārdu)
lai padarītu tupeni ideāli irdenu ...
izdarīt to ir ļoti prasti bet tas prasa bik atbilstošu virtuves techniku - termosensoru

liekam katlu krāsnī un iemetam sensoru starp tupeņiem
 
Stulmiņš
 
un uzliekam termosensoru uz 63C grādiem
tieši uz 63 nevairāk nemazāk
jo pie šīs temperatūras ciete "sašķeļas" un tupenis tiek vaļā no lipīguma
mumsim vajag stundu šādi "pusvārīt" tupenīšus šai remdenajā ūdenī
kas dos to, ka ciete "pazudīs" un tālāk kartupelis taps uzcepts perfekti irdens
 
Stulmiņš
 
kamēr tupeņi "sildas"
ņemam siļķi un griežam galvas/astes nost
 
Stulomiņš
 
kad stunda pagājusi un tupeņi ir 63C grādos ir nostāvējuši griežam tos uz pusēm un liekam cepeškrāsnī uz 180C-200C un stundu cepināties
 
Stulmiņš
 
silķi izķidājam
 
Stulmiņš
 
nolobam ādu
 
Stulmiņš
 
un izgriežam asakas
 
Stulmiņš
 
kad tupeņi pusstundu ir cepušies
 
Stulmiņš
 
apsmērējam visu ar sviekstu - tas dos perfektu "garoziņu"
 
Stulmiņš
 
skatam kas par ņammu ...
 
Stumiņš
 
siļķīte tupenīts un biezpieniņš - nu kas var būt klasiskāks ?
 
Stulmiņš
 
 
un protams Bonga savu pakaļu krāsnī silda ...
 
Stulmiņš
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv