www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kartupeļi ar siļķi un biezpienu | |
Kas gan letiņam var būt klasiskāks par siļķi ar tupeni un biezpienu ? Paaudžu paaudzēs ēsta manta un šķiet pilnīgi pašsaprotama bet redz ir lietas, kas, lai cik klasiskas liktos, arī ir "uzprišināmas" Virtuvē reti tiek pieņemti jaunumi, jo nav konservatīvākas lietas kā "omes receptes" bet nevienmēr - šad tad der ko pieņemt jaunāku ... tāpat ar šoreiz, lai cik klasiski viss šķiet, pieiesim šai receptei zinātnichi ... Velkam pakaļu uz bodi un gādājam |
|
un tātad : trīs mazsālītas siļķes - katrs ņem kādas pašam patīk es esmu iecienījis tieši šīs neķidātās zives dēļ specifiskās piegaršas astoņi tupeņi biezpiens ar krējumu - es parasti ņemu jau gatavu maisījumu nomazgājam kartupeļus |
|
liekam katlā ar aukstu ūdeni | |
un sākam čakaru ... īsos vārdos ideja kartupeļos ir tāda manta kā ciete kas dara tupeni lipīgu un gudri ļauži ir atklājusi kā šo cieti "nokaut" (sore bioķīmiķi nezinu pareizu vārdu) lai padarītu tupeni ideāli irdenu ... izdarīt to ir ļoti prasti bet tas prasa bik atbilstošu virtuves techniku - termosensoru liekam katlu krāsnī un iemetam sensoru starp tupeņiem |
|
un uzliekam termosensoru uz 63C grādiem tieši uz 63 nevairāk nemazāk jo pie šīs temperatūras ciete "sašķeļas" un tupenis tiek vaļā no lipīguma mumsim vajag stundu šādi "pusvārīt" tupenīšus šai remdenajā ūdenī kas dos to, ka ciete "pazudīs" un tālāk kartupelis taps uzcepts perfekti irdens |
|
kamēr tupeņi "sildas" ņemam siļķi un griežam galvas/astes nost |
|
kad stunda pagājusi un tupeņi ir 63C grādos ir nostāvējuši griežam tos uz pusēm un liekam cepeškrāsnī uz 180C-200C un stundu cepināties | |
silķi izķidājam | |
nolobam ādu | |
un izgriežam asakas | |
kad tupeņi pusstundu ir cepušies | |
apsmērējam visu ar sviekstu - tas dos perfektu "garoziņu" | |
skatam kas par ņammu ... | |
siļķīte tupenīts un biezpieniņš - nu kas var būt klasiskāks ? | |
un protams Bonga savu pakaļu krāsnī silda ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |