www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vistu sirdis
 
Uznāk reizēm vēlmes pēc kā specifiska, bet reizē vienkārša "bez omāriem un melnajiem ikriem"...

Viena no lietām, kas dod ļoti inčīgu garšu, ir vistu sirdis.
Tās var gan ēst kā uzkodu, vai "pavairāk piesperot", pamata ēdiena vietā ...
pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet, kā jau parasti, viss prasa savu nelielo ķēpu.

Lai top sirdis ...
 
Vistas sirdis
 
Akcija
 
Vajadzīgs :

1. kilo vistu siržu - pamatam
2. bundža ar bezādas tomātiem savā sulā - sautēšanai
3. neliels kabacis un saldā paprika - masas piedevai
4. citrons - skābumam
5. medus - saldumam
6. soja - sīvumam
piedevai sāls, pipari un kāds sīpolloks "zaļumam"



sākam ar rūpīgu vistas siržu skalošanu un izķidāšanu ...
 
Stumiņš
 
šī ir ķēpīgākā, bet nepieciešamākā pagatavošanas daļa - sirdīm ir jānoņem plēves apvalks, ja tāds ir palicis
un zem tekoša ūdens  jāizspaida melnie asins kunkuļi no sirdīm laukā ...
Kas gan to būtu domājis, ka sirdīs ir asinis, vai ne ?
Šī ir tā daļa, kas ir obligāta, citādi asinis un plēve dos pretīgu garšu un sīkstumu !

mudījamies, bet visu iztīram ...
 
Stulmiņš
 
skatam, nograizītās plēves un iztīrītās sirdis

sirdis beidzot ir gatavas sautējumam ...
 
Stulmiņš
 
veram atādotos tomātus vaļā ...

kādēļ izmantot bundžas nevis svaigi atādotus ?
jo nav jēgas ņemties rudenī ar tāpat no HVZ kurienes ievestiem bumbuļiem, kad savu tomātu vairs nava ...
 
Stulmiņš
 
un beram pannā sirdis ar tomātiem ...

bet atstājam tomātu bundžā kādu šļurciņu šķidruma !
tajā iemaisīsim "gala" mērci ...
 
Stulomiņš
 
sagatavojam nelielu kabaci un kādu paprikas bumbuli ...
 
Stulmiņš
 
sagriežam rimbuļos kabaci un nelielos gabalos papriku
 
Stulmiņš
 
beram visu siržu sautējuma pannai klāt un uz nelielas uguns ...
 
Stulmiņš
 
un, zem puspavērta vāka, nelielā karstumā (elektroriņķim tas ir kādi 4/6), sautējam visu pusstundu ...

laiku pa laikam apmaisot, kamēr "šķidrums novāras"
 
Stulmiņš
 
kamēr sirdis sautējas tomātos ...

ņemam tomātu bundžu ar atlikušo tomātu sulu
un sojas mērci - sīvumam
citronu - skābumam
medu - saldumam
 
Stulmiņš
 
apspēlējam klasisko saldskābisīviaso garšu
te viss tikai un vienīgi no savas garšas karājas

es iemaisīju kādas 4ras sojas ēdamkarotes + pusi citrona + divas tējkarotes medus
 
Stulmiņš
 
tikmēr sirdis jau ir nosautējušās, bet redzam, ka vēl pelēkas un nav "mērces garozas"
 
Stumiņš
 
lejam klāt sautējumam mērci, un liekam lielāku uguni apakšā ...

ja prasās, tad pielabojam sāls daudzumu un piparus...
 
Stulmiņš
 
vislaik apmaisam un 5-10min apcepam, līdz "aprauj garoziņu"...

skatam, kādas tagad sirdis ir spīzdīgas un lipīgā mērcē peldošas
 
Stulmiņš
 
no pannas ārā un uz šķīvja virsū
pa virsu zaļie lociņi ...

RIJAMAIS GATAVS - njammmmmm
 
Stulmiņš
 
skatam tuvumā sirds kumosa gabaliņus, ar mērces raksturīgo "lipīgumu" un izteiktu aromātu un garšu ...
 
Stulmiņš
 
 
Saimniek, skati - cik Es esmu sportisks, nu tik sportisks ....
 
Stulmiņš
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv