www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vistu sirdis | |
Uznāk reizēm vēlmes pēc kā
specifiska, bet reizē vienkārša "bez omāriem un melnajiem ikriem"... Viena no lietām, kas dod ļoti inčīgu garšu, ir vistu sirdis. Tās var gan ēst kā uzkodu, vai "pavairāk piesperot", pamata ēdiena vietā ... pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet, kā jau parasti, viss prasa savu nelielo ķēpu. Lai top sirdis ... |
|
Vajadzīgs : 1. kilo vistu siržu - pamatam 2. bundža ar bezādas tomātiem savā sulā - sautēšanai 3. neliels kabacis un saldā paprika - masas piedevai 4. citrons - skābumam 5. medus - saldumam 6. soja - sīvumam piedevai sāls, pipari un kāds sīpolloks "zaļumam" sākam ar rūpīgu vistas siržu skalošanu un izķidāšanu ... |
|
šī ir ķēpīgākā, bet nepieciešamākā pagatavošanas daļa
- sirdīm ir jānoņem plēves apvalks, ja tāds ir palicis un zem tekoša ūdens jāizspaida melnie asins kunkuļi no sirdīm laukā ... Kas gan to būtu domājis, ka sirdīs ir asinis, vai ne ? Šī ir tā daļa, kas ir obligāta, citādi asinis un plēve dos pretīgu garšu un sīkstumu ! mudījamies, bet visu iztīram ... |
|
skatam, nograizītās plēves un iztīrītās sirdis sirdis beidzot ir gatavas sautējumam ... |
|
veram atādotos tomātus vaļā ... kādēļ izmantot bundžas nevis svaigi atādotus ? jo nav jēgas ņemties rudenī ar tāpat no HVZ kurienes ievestiem bumbuļiem, kad savu tomātu vairs nava ... |
|
un beram pannā sirdis ar tomātiem ... bet atstājam tomātu bundžā kādu šļurciņu šķidruma ! tajā iemaisīsim "gala" mērci ... |
|
sagatavojam nelielu kabaci un kādu paprikas bumbuli ... | |
sagriežam rimbuļos kabaci un nelielos gabalos papriku | |
beram visu siržu sautējuma pannai klāt un uz nelielas uguns ... | |
un, zem puspavērta vāka, nelielā karstumā (elektroriņķim tas ir kādi 4/6), sautējam visu pusstundu ... laiku pa laikam apmaisot, kamēr "šķidrums novāras" |
|
kamēr sirdis sautējas tomātos ... ņemam tomātu bundžu ar atlikušo tomātu sulu un sojas mērci - sīvumam citronu - skābumam medu - saldumam |
|
apspēlējam klasisko saldskābisīviaso garšu te viss tikai un vienīgi no savas garšas karājas es iemaisīju kādas 4ras sojas ēdamkarotes + pusi citrona + divas tējkarotes medus |
|
tikmēr sirdis jau ir nosautējušās, bet redzam, ka vēl pelēkas un nav "mērces garozas" | |
lejam klāt sautējumam mērci, un liekam lielāku uguni apakšā ... ja prasās, tad pielabojam sāls daudzumu un piparus... |
|
vislaik apmaisam un 5-10min apcepam, līdz "aprauj garoziņu"... skatam, kādas tagad sirdis ir spīzdīgas un lipīgā mērcē peldošas |
|
no pannas ārā un uz šķīvja virsū pa virsu zaļie lociņi ... RIJAMAIS GATAVS - njammmmmm |
|
skatam tuvumā sirds kumosa gabaliņus, ar mērces raksturīgo "lipīgumu" un izteiktu aromātu un garšu ... | |
Saimniek, skati - cik Es esmu sportisks, nu tik sportisks .... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |