www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Skābeņu zupa | |
Skābeņu zupa - īstena pirmā pavasara zupiņa, kas pati vien prasās uz galda ... ņamma, kura ir obligāti jāizgaršo īstenam letiņam ... īsumā ... Skābeņu zupas mēdz būt treju veidu : aukstā - tā lai paliek karstajam vasaras laikam pamata - no svaigām skābenēm, to arī gatavosim skābeņu zupa "ziemas edišen" - kura atšķiras ar to, ka sīpols un burkāns tiek taukos apcepts un likts zupai klāt, lai dotu masu papildus konservētajām skābenēm. Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs 1. žāvētas ribiņas kilograms - pamatam 2. dūmdesas pusluņķis - uzkodai 3. pieci kartupeļi - masai 4. pāris burkāni - garšai 5. pāris sīpoli - garšai 6. sauja grūbu - letiņa gaumei 7. krējums - piedevai 8. olas - segumam 9. skābenes ap 400 grami - īstenajam zupas smeķim 10. pāris loki - ņammai 11. kāds asāks čili pipars "ar dūmu" piegaršu vispirms ķeramies klāt grūbām - skalojam zem auksta ūdens kamēr duļķes ir nost, un liekam ūdenī izmirkt, kamēr ņemsimies ar pārējo ... |
|
|
|
ribiņas rūpīgi noskalojam zem tekoša ūdens - kas zin, cik krāvējs Vasīlijs tās ir ar savām nemazgātajām rokām apgrābstījis ... | |
|
|
Skatam - kas par smukām ribelēm ... |
|
|
|
grāpī iekšā un uz uguns ... ņēmu 5l zupaskatlu un lēju ap 3litri ūdens |
|
|
|
kad uzvāras - noķeram mirkli, kad puta nāk ... tās visas nosmeļam ... |
|
|
|
nomizojam burkānus un nolobam sīpolus |
|
|
|
metam pie buljona vārīties - smeķim ... piemetam klāt melnos pirparus un laurulapu |
|
|
|
pēc stundām divām ribiņu buljons ir gatavs ! | |
|
|
metam laukā burkānus un sīpolus - tie savu garšu jau ir atdevuši | |
|
|
ribiņas liekam atdzist | |
|
|
beram buljonā grūbas - lai vāras ... | |
|
|
nomizojam kartupeļus | |
|
|
sagriežam smalkos kubiciņos | |
|
|
un beram grāpī ... |
|
|
|
nolobam gaļu no ribām un metam grāpī, lai virst tālāk |
|
|
|
liekam skābenes sietā ... | |
|
|
un rūpīgi noskalojam zem tekoša ūdens | |
|
|
uz dēļa ... | |
|
|
un sagriežam lielās šķēpelēs | |
|
|
kamēr riktīgi pilns šķīvis ar kaudzi ... | |
|
|
beram skābenes zupā un skatam, kāda tām ir gaiši zaļa krāsa ... ja nepieciešams, pielabojam zupas šķidrumainību, piešaujot vārītu ūdeni līdz "savai garšai" gaidam, kamēr uzmetīs pirmo burbuli ... |
|
|
|
kā sāk vārīties, redzam, kā skābenes kļūst tumšas - uguni nost ! lai zupa "ievelkas" pusstundiņu savā nodabā ... |
|
tikmēr uzvāram cietas olas | |
sagriežam dūmdesu nelielos kumosa gabalos kam to vajag ? lai būtu, ko īsta veča šķīvim klāt piešaut ! veģetārieši dzer sircdrapes ... |
|
sagriežam tos uz pusēm ... | |
un uz karstas pannas apcepam dūmdesu līdz "ādiņai" | |
nolobam olas un paņemam lociņus | |
visu smalki sakapājam |
|
lai ir piedeva, ko piespert zupelei klāt | |
uz šķīvja zupiņa ņammai oliņas/krējums piedevai desa uzkodai ... ŅAMMMMMM !!! |
|
mīkstais un zobainais zvērs - Bonga | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |