www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pildīti vistas stilbiņi | |
Uznāca nostaļģija pēc seniem laikiem - kad vistas grēdām tirgojās, bet visas bija zilas un sasaldētas. Tajos laikos katra saiminiece bij atradusi veidu kā no "kārnas vistas" uztaisīt odziņu - un prastākā vistas kāja kļuva par ideālāko paēdienu ... nu ko, gatavosim arī to pašu - piekam, te būs tikai ideja - katrs pildījumu var piemeklēt sev pēc garšas ... Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs 1. divas vistu kājas - tas ir stilbs ar šķiņķi kopā - pamatam 2. sīpoli - smeķim 3. stipras sinepes - rūgtumam 4. citrons - marinādei 5. ķiploks - smārdam 6. paprika - krāsai 7. olīvas - piedevām un sāls, pipari, sarkanā paprika, svieksts gatavošanai Kāds ir mūsu mērķis ? nolobīt vistas kājām ādu, saglabājot to neskartu, un sastūķēt tajā gaļas masas pildījumu sākam gabalam lēnām plēst ādu nost, laiku pa laikam apgriežot plēvi, kas ādu tur pie gaļas |
|
|
|
nolobam ādu tā, lai tikai pats vistas stilba gala kauls paliek neatsegts skatam bildē, kur nazis ir - tai vietā ar' cērtam kaulu pušu |
|
|
|
skatam divas izgrieztas stilbu "ādiņas" ar kauliņu galā un gaļinieks ko ķidāt tālāk |
|
|
|
no izgrieztajiem stilbiem un šķiņķiem izņemam kaulus un cīpslas, atstājot tikai īstenu gaļu | |
|
|
sagriežam vistānu smalkos gabaliņos marinēšanai ... | |
|
|
apberam ar pipariem un liekam bļodā tālākai marinēšanai |
|
|
|
sagriežam ripuļos divus sīpolus | |
|
|
iemaisam sīpolus vistas gabalos, izspiežot puscitronu pa virsu... un lai stāv viss stundiņu "ievelkoties" |
|
|
|
kamēr gaļa marinējas šiverējamies ap stilbu pildījuma piedevām - ņemam divus sīpolus un nelielu papriku |
|
|
|
smalki visu sašņikājam | |
|
|
uzkarsējam pannu ar bikuci eļļas | |
|
|
un speram cepties sīpolus ar papriku | |
|
|
kamēr viss kļūst zeltains ... | |
|
|
sagatavojam piedevas - ķiplokus un olīves | |
|
|
smalki sakapājam | |
|
|
un samaisam ķiplokus, olīves kopā ar apceptajiem sīpoliem un papriku | |
|
|
ķeramies klāt gaļai un izlasam to no marinādes sīpoliem | |
|
|
samaisam vistas gaļu ar sautējumu un ņemam tukšās stulbiņu ādiņas | |
|
|
ņemam pildījumu un bāžam stilbos | |
|
|
kamēr abi stlbi ir uzpildīti un palikusi tik gala ādiņa aizvaram | |
|
|
aizspraužam stilbus ciet ar zobbakstāmajiem | |
|
|
apsmērejam stilbus ar sinepēm, uzberam papriku un liekam cepamtraukā | |
un cepeškrāsnī uz 180C uz 45-60 minūtēm | |
pēc pusstundas apsmērējam stilbiņus ar sviekstu | |
kas par stibiņiem ... | |
uz šķīvja ar zaļumiem NJAMMMMM |
|
pārgriežot stilbiņu redzam pufīgu gaļas pildījumu | |
kurš te resns ? ES ir slaiduma kalngals! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |