www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Cūkas stulmiņš alū | |
Kam garšo alus ir nepieciešama attiecīga zācenīte vai ne ?
tad nu ķersimies klāt - nekas sarežģīts vienkārši alū vārīts&apcepts cūciņa stulmiņš ... Ejam uz bodi un iepērkam stulmiņu (kājas locītava) pēc principa "lai kastrolī ielien" un trīs tumšos alus, kurus laicīgi izlejam bļodā, lai stāv un atšālējas |
|
|
|
|
|
galvenā lieta - pareizi sagatavot gaļu !
tas attiecas uz visām galvām/kājām/astēm, jebšu gaļām kurās ir dabīgais želatīns, tas ar' piedos "smeķi" bet to visu var nokaut putu rūgtuma dēļ ! nopērkot stulmu neslinkojam un visu ādu 2x nokasam ar asu nazi, tas būtiski samazinās putošanos un "sīvumu" |
|
|
|
liekam katlā uz lielas uguns vārīties
un redzam, ka praktiski momentā ūdens sāk uzsūkt drazu |
|
|
|
un gaidam pirmo burbuli
... ar visu gaļas putu lērumu kas nāk laukā |
|
|
|
katlu no uguns nost
un ūdeni nachuj ārā un izskalojam kārtīgi grāpīti un, lai arī karsta kājele, bet pārkasam pa fiksam vēlreiz ... tagad atkal katlā iekšā tīru ūdeni virsū un uz lielas uguns uzvāram |
|
|
|
līdzko uzvārījies, uguni samazinam tā, lai tikai mierīgi burbuļo | |
|
|
un stāvam blakus ar karoti un smeļam visas putas nost - tās nāks pirmās minūtes | |
|
|
un vāram kopā ap 1.5-2 stundām
laiku pa laikam skatamies vai kāds sūdiņš nepeld pa virsu ... lai arī dzidrs buljons mums te nav vajadzīgs bet putas nost ir jāsmeļ lai gaļas garša būtu "tīra" un tā ir lielākā kļūda ko pieļauj, kad uzliek kāju vārīties bez pieskatīšanas - nesajēdzot kas ir kas ... kad ūdens novāras nost atbrīvojas vieta alum |
|
|
|
speram atšālējušos alu pa virsu
ja lies svaigu, tad putos nejēgā un viss izlīs nacher un piešaujam saujas divas sāls |
|
|
|
un vāram tālāk pusstundu-stundu
viss te "atkarājas" no gabala lieluma ... |
|
|
|
un, kad alēns ir jau noviris un atdevis smeķi gaļai ... | |
|
|
iesildam cepeškrāsni uz apm 200-220C
stulmu no katla arā pipari+kādanukurampatīkgaršvieliņa un krāsnī uz 15 min iekšā |
|
|
|
sagatavojam sviekstiņu | |
|
|
un pēc 15 min cepināšanās izvelkam stulmiņu
un sirsnīgi apsmērējam ar sviekstu (tas piedos garozai brūnumiņu) |
|
|
|
un atkal 10-15 min apcepam līdz "aprauj garoziņu"... | |
|
|
no plīts ārā un uz šķīvja virsū
RIJAMAIS GATAVS |
|
|
|
pārgriežot redzam sulīgu gaļu ar stilbiņa raksturīgo "lipīgumu" un izteiktu alus
aromātu un garšu ... kā redzam nikas sarežģīts - tikai laiku gan aizņem ahūni daudz ... |
|
|
|
un, protams, morālais atbalsts astainā darmojeda | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |