www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Cūkas stulmiņš alū
 
Kam garšo alus ir nepieciešama attiecīga zācenīte vai ne ?
tad nu ķersimies klāt - nekas sarežģīts vienkārši alū vārīts&apcepts cūciņa stulmiņš ...

Ejam uz bodi un iepērkam stulmiņu (kājas locītava)
pēc principa "lai kastrolī ielien" un trīs tumšos alus, kurus laicīgi izlejam bļodā, lai stāv un atšālējas
 
Stulmiņs
 
Akcija
 
galvenā lieta - pareizi sagatavot gaļu !

tas attiecas uz visām galvām/kājām/astēm, jebšu gaļām kurās ir dabīgais želatīns, tas ar' piedos "smeķi"
bet to visu var nokaut putu rūgtuma dēļ !



nopērkot stulmu neslinkojam un visu ādu 2x nokasam ar asu nazi, tas būtiski samazinās putošanos un "sīvumu"
 
Stumiņš
 
liekam katlā uz lielas uguns vārīties
un redzam, ka praktiski momentā ūdens sāk uzsūkt drazu
 
Stulmiņš
 
un gaidam pirmo burbuli ...
ar visu gaļas putu lērumu kas nāk laukā
 
Stulmiņš
 
katlu no uguns nost
un ūdeni nachuj ārā
un izskalojam kārtīgi grāpīti un, lai arī karsta kājele, bet pārkasam pa fiksam vēlreiz ...

tagad atkal katlā iekšā tīru ūdeni virsū
un uz lielas uguns uzvāram
 
Stulmiņš
 
līdzko uzvārījies, uguni samazinam tā, lai tikai mierīgi burbuļo
 
Stulomiņš
 
un stāvam blakus ar karoti un smeļam visas putas nost - tās nāks pirmās minūtes
 
Stulmiņš
 
un vāram kopā ap 1.5-2 stundām
laiku pa laikam skatamies vai kāds sūdiņš nepeld pa virsu ...
lai arī dzidrs buljons mums te nav vajadzīgs
bet putas nost ir jāsmeļ
lai gaļas garša būtu "tīra"
un tā ir lielākā kļūda ko pieļauj, kad uzliek kāju vārīties bez pieskatīšanas - nesajēdzot kas ir kas ...

kad ūdens novāras nost atbrīvojas vieta alum
 
Stulmiņš
 
speram atšālējušos alu pa virsu
ja lies svaigu, tad putos nejēgā un viss izlīs nacher
un piešaujam saujas divas sāls
 
Stulmiņš
 
un vāram tālāk pusstundu-stundu
viss te "atkarājas" no gabala lieluma ...
 
Stulmiņš
 
un, kad alēns ir jau noviris un atdevis smeķi gaļai ...
 
Stulmiņš
 
iesildam cepeškrāsni uz apm 200-220C
stulmu no katla arā
pipari+kādanukurampatīkgaršvieliņa un krāsnī uz 15 min iekšā
 
Stulmiņš
 
sagatavojam sviekstiņu
 
Stumiņš
 
un pēc 15 min cepināšanās izvelkam stulmiņu
un sirsnīgi apsmērējam ar sviekstu (tas piedos garozai brūnumiņu)
 
Stulmiņš
 
un atkal 10-15 min apcepam līdz "aprauj garoziņu"...
 
Stulmiņš
 
no plīts ārā un uz šķīvja virsū

RIJAMAIS GATAVS
 
Stulmiņš
 
pārgriežot redzam sulīgu gaļu ar stilbiņa raksturīgo "lipīgumu" un izteiktu alus aromātu un garšu ...
kā redzam nikas sarežģīts - tikai laiku gan aizņem ahūni daudz ...
 
Stulmiņš
 
 
un, protams, morālais atbalsts astainā darmojeda
 
Stulmiņš
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv